2023. október 26., csütörtök

Spílerek: Kiss Krisztián Roland - 1999. 10. 26.

Kiss Krisztián
(forrás: pmfc.hu)

Kiss Krisztián Roland

Született: 1999. 10. 26.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 44.
Góljainak száma: 6.

Érkezett: saját nevelés.

A fiatal labdarúgó a PMFC-ben kezdett focizni, s járta végig a korosztályos csapatok öltözőit. Tehetségére a felnőtt csapatnál is felfigyeltek, s Márton Gábor lehetőséget is adott az ifjú titánnak arra, hogy a nagyok között is megmutathassa tehetségét.

Az első szereplésére 2017. nyarán, egy Misleny ellen vívott edzőmérkőzésen került sor. S bár ezt követően továbbra is az utánpótlás csapat öltözőjében cserélhetett cipőt, de fél év múlva már a teljes, téli felkészülési időszakot az első kerettel tölthette. Ezen időszakban rendszeresen pályára lépett az edzőmérkőzéseken, s három gólt is szerzett. Találatait - sorrendben - a Mohácsi TE, a Pécsváradi Spartacus és a horvát Baranja Belje kapusai bánták.

Kiváló munkájának jutalma az lett, hogy 2018. márciusában bajnoki mérkőzésen is bemutatkozhatott a nagyközönség előtt: a Paks II. elleni mérkőzés hajrájában Horváth Adrián helyén léphetett pályára.

A következő, 2018/19-es jelzetű szezon történetét mindenki ismeri. Céljaitól és tőkéjétől megfosztott csapat rajtolt a bajnokságban, de Kiss azok közé tartozott, akik nem hagyták el a PMFC-t, s ez mindenképpen elismerést érdemel. Alapember volt 2018. őszén, s ebben az időszakban egy gólt is feljegyezhettünk a neve mellé: az Iváncsa elleni mérkőzés 95. percében lőtt három pontot érő gólt.

Sárai György, Kulcsár Árpád, majd Vas László is támaszkodott a fiatal labdarúgó játékára. Azonban a 2019. nyarán új lendületre kapó és megerősödő együttesben egyre kevesebb lehetőség jutott számára. 2019. őszén már csak egy bajnoki mérkőzésen léphetett pályára, amelyet két Magyar Kupa-találkozó egészített ki, s 2020. telén elhagyta a Stadion utcát.

Amikor a tehetséges játékos Kozármislenybe igazolt, a csapat vezetőedzője, Vas László úgy nyilatkozott, hogy továbbra is figyelemmel kísérik fejlődését.

Nos, úgy tűnik, Kiss Krisztián számára nincs visszaút a Stadion utcába.

Távozott: Kozármisleny FC (2020. január).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2017. július 26. Kozármisleny FC - Pécsi MFC 0-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2019. október 30. Pécsi MFC - Rákosmente KSK 2-0 (0-0) - Magyar Kupa.

Kiss Krisztián statisztikája a PMFC-ben:
NB III.: 21 mérkőzés, 1 gól.
Magyar Kupa: 3 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 20 mérkőzés, 5 gól.

Összesen: 44 mérkőzést játszott a PMFC-ben, és 6 gólt szerzett.

Dicsőségtabló:
NB III. Középcsoport bajnoka (2019/20).
NB III. Középcsoport ezüstérmese (2017/18).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése