2019. október 30., szerda

2019. október 30. Pécsi MFC - Rákosmente KSK 2-0 (0-0)

Pécsi MFC - Rákosmente KSK 2-0 (0-0)
2019. október 30. Pécs, PMFC-stadion, Magyar Kupa 7. (országos 2.) forduló a legjobb 32 közé jutásért. 250 néző.

Vezette: Radványi Ádám (Marozsi Gábor Bence, Juhász László).
Góllövő: Máté János 57' és 90' (utóbbit 11-esből).
Sárga lap: Szabó D. 55' illetve Aranyos 62', Lucz 78', Nagy J. 89'.
Kiállítva: Kokenszky 85'.

Máté  János
PMFC:  Kovács – Sági (Horváth, 66.), Németh, Katona, Szabó - Máté, Kiss (Hegedűs, 59.), Gajág, Godzsajev (Geiger, 74.) - Oliveira, Nikic. Vezetőedző: Vas László.

RKSK: Ordasi – Nagy, Lucz, Balaskó (Kokenszky, 70.), Aranyos, Tóth (Horváth B., 74.), Vattai, Kiss D., Mohácsik (Horváth G., 46.), Lovász, Bányai. Vezetőedző: Gálvölgyi István.

Szeles továbbjutás

Késő őszi időjárás köszöntötte a Kupa legjobb 64 közé jutott csapatait. Újmecsekalján is keresztbe fújt a szél a pályán. Húztuk is be a cipzárokat a kabátokon, s a sapka is elkélt ezen a délutánon.

 Valahogy sejtettük, hogy ezúttal nem fog megismétlődni az a gólparádé, amelyet a két együttes néhány héttel ezelőtti bajnokiján láttunk: az érdeklődés is mérsékeltebb volt, s talán a két gárda játékosain sem éreztük azt a harapni vágyást, mint amit a pontvadászat vasárnapi meccsein megszoktunk.

Nem mondhatjuk, hogy tartalékos volt a PMFC, hiszen Vas mester előszeretettel alkalmaz rotációt a csapattagok között. Mégis úgy éreztük, hogy nem a legerősebb összeállításban kezdtünk, hiszen Geiger a kispadon kezdte a meccset, Bohata sem volt a kezdőcsapat tagja, s Koller Krisztiánt sem láttuk a gyepen. Hiányolhattuk Kónya Dávidot és Grabant Bencét is - na jó, mégis csak tartalékos volt ez a Pamacs.

Az akarattal ezúttal sem volt gond, a piros-fekete szerelésben játszó hazaiak alig-alig engedték át a félvonalon a derék fővárosiakat, azonban azt nem mondhatnánk, hogy levegőben lógott a pécsi gól. Átlövésekből, pontrúgásokból próbálkoztak a baranyaiak, de a vendégek kapusa igazából nem lett próbára téve.

A Kupa
Kicsit elégedetlenek voltunk a félidei null-nullal, nem ehhez szoktunk hozzá mostanában. Ránéztünk blogunk statisztikájára is: e szerint ez a mai volt a két csapat hatodik mérkőzése, s az eddigi ötből, amely mind bajnoki találkozó volt, négyszer a mieink hagyták el győztesen a pályát, s csak egyetlen egyszer nyertek a Rákosmente képviselői. Igaz, akkor nagyon: jó ideig emlékezetes lesz az a 4-1, amely után Sárai György megvált vezetőedzői tisztségétől.

Mintha a második játékrészre agilisabb PMFC érkezett volna, harapósabbnak éreztük a csapatot, és Sági Milán jó 17 méterről veszélyeztette is a vendégek kapuját. Gól ekkor még nem született, ám néhány perccel később már igen.

Ekkor Kiss Krisztián szögletét fejelte Máté János oly természetesen a kapuba, mintha ez a világ legegyszerűbb dolga lenne. (1-0)

Megnyugodtunk, mert a budapesti csapatban nem láttuk az egyenlítés képességét, de azért nagyon vártuk a meccset lezáró második találatot. Így volt ezzel Vas mester is, mert behozta az utóbbi hetekben káprázatos formában futballozó Geiger Norbertet. 

Az utolsó negyedóra igazán eseménydúsra sikerült: Nikic Nemanja labdáját a gólvonalról vágták ki a vendégek, majd Kokenszky, a kék-fehérek védője kapott piros lapot. Majd Gajág zörgette meg kétszer is a lécet, de a továbbjutás csak a kilencvenedik percben dőlt el. A Geiger Norbert lerántásáért megítélt büntetőt Máté János értékesítette, s döntötte el végleg a továbbjutás kérdését.

A PMFC 2014 után jutott ismét a Kupa legjobb 32 csapata közé. s várja a televízió képernyője előtt a ma esti sorsolást.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Egyértelmű, hogy örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak. A mai napon egy felforgatott összeállításban, a megszokotthoz képest más szerkezetben futballoztunk. Ettől függetlenül elégedett lehetünk, meggyőzően futballoztunk és megérdemelten nyertünk.
Gálvölgyi István: Már a sorsolásnál tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul idegenben is játszottunk. Az első félidőben elég szervezetten játszottunk. Sajnos, a második félidőben kapott gól meghatározta a játék további menetét. Vereséget szenvedtünk, de a hazai csapat megérdemelten jutott tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése