2024. augusztus 17., szombat

Spílerek: Hudák Martin - 1994. 02. 22.

Hudák Martin
(fotó: pmfc.hu)
Hudák Martin

Született: 1994. február 22., Szarvas.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 32.
Góljainak száma: 4.

Érkezett: Mezőkövesd-Zsóry FC (2023. augusztus).

Már tartott a 2023/24. évi bajnokság, amikor a szarvasi születésű középpályás csatlakozott a PMFC keretéhez. Az NB II-ben szereplő együttesben rögtön alapember lett, ami jelzi azt is, mennyire nem volt alapcsapat, s mekkora hiány volt a rutinos spílerekből. Őszülő hajszínéről könnyen felismerhető volt a lelátón ülve is.

A klubhonlapnak támadós szellemű középpályásként muatta be magát, azzal, ha kell, akkor védekezni is tud. Nos, az Ajka elleni debütáló mérkőzésen nyolc perc sem telt el, amikor fejessel veszélyeztette az ellen kapuját, majd hasonlóan folytatta, amikor a kapusról kipattanó labdáját lőtte Gyurkits a kapuba, szerezve meg ezzel a vezetést s Munkásnak. A bemutatkozás tehát egyértelműen pozitív volt, s hasonlóan jó folytatást vártunk tőle.

Mindenesetre a 34 fordulós bajnokságban 26 alkalommal lépett pályára úgy, hogy csak az ötödik játéknap előtt csatlakozott a kerethez. Gólt is szerzett, nem hazudtolva meg a klubhonlap által idézett szavait, a bajnokságban háromszor volt eredményes. Különösen a BVSC-nek rúgott ollózásos gólja ment élményszámba, de eredményes volt a Nyíregyháza ellen szabadrúgásból, s a záró fordulóban a Szeged ellen is. Ez utóbbit egyes források öngólként könyvelik el, mi inkább a pécsi spíler találataként jegyezzük.

Összességében elmondhatjuk, hogy talán nem Hudákon múlt a bentmaradás, bár mutathatott volna többet ő is a képességeiből. A kiesés után maradt az NB II-ben, a Gyirmót csapatához igazolt.

Távozott: Gyirmót FC Győr (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Hudák Martin statisztikája a PMFC-ben:
NB II: 26 mérkőzés, 3 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 5 mérkőzés, 1 gól.

Összesen: 32 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 4 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése