2023. május 9., kedd

Spílerek: Horváth Győző (kapus) - 1965. 05. 09.

Horváth Győző 

Született: 1965. május 9.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 13.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Siófoki Bányász SE (1992. szeptember, kölcsönszerződéssel)

A kapust kedden átigazolták, szerdán pedig be is mutatkozott a PMSC-ben. NB I-es tapasztalatot Siófokon szerzett, de védett a másodosztályú Baja együttesében is. Mindössze fél évre érkezett Pécsre, ahol - Kovácsevics és Bogyay sérülése, illetve Regős formahanyatlása miatt mindenképpen szükség volt egy azonnal bevethető kapusra.

Horváth korábban majdnem három éve, 1989. december 6-án védett utoljára az NB I-ben, még a Siófoki Bányászban. Hogy stabilabb lett vele a PMSC védelme, nem is lehet vitás, hiszen három bajnoki mérkőzésen is érintetlen maradt a háló. Sorrendben a Békéscsaba (2-0), a Ferencváros (2-0 az Üllői úton) és az Újpest (1-0) is fejet hajtott a pécsiek előtt. 

Saját bevallása szerint a Honvéd (1-3) és a Vasas (1-3) elleni vereségben benne volt. Ahogy fogalmaz: egyik sem volt kimondottan az ő napja. Hiába, a sérülése - sarokcsonttörése és szalag- szakadása volt - miatt nem tudott Siófokon alapozni, ez pedig meglátszott a teljesítményén. Sokat számított az is, hogy két és fél évig nem védett az NB I-ben. Ez is belejátszott abba, hogy a szezon végére fizikaiig és idegileg is elfáradt. „Fejben” is lelassult, nem volt képes bravúrokra. 
-Az edzőm helyében már korábban kapust váltottam volna, kihagytam volna magamat a kezdőcsapatból - vallotta be önkritikusan. (Dunántúli Napló, 1992. dec. 22.)

Pécsi hónapjai alatt tizenegyszer lépett pályára az NB I-ben, s az utolsó, Vasas elleni mérkőzése egyben az élvonaltól való búcsút is jelentette számára.

Távozott: Siófoki Bányász SE (1992. december, kölcsönszerződésből vissza).

Első mérkőzése a PMSC-ben:

Utolsó mérkőzése a PMSC-ben:
1992. november 21. Vasas-Smirnoff - Pécsi MSC 3-1 (1-0) - NB I.

Horváth Győző statisztikája a PMSC-ben:
NB I.: 11 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 13 mérkőzést játszott a PMSC-ben, gólt nem szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése