1992. november 21., szombat

1992. november 21. Vasas-Smirnoff - Pécsi MSC 3-1 (1-0)

Vasas-Smirnoff - Pécsi MSC 3-1 (1-0)
1992. november 21. Budapest, Fáy utca. NB I., 14. forduló. 3.000 néző.

Rózsát (pirosban) szereli Sirinbekov
(fotó: Labdarúgás, 1992. december)
Vezette: Bognár (Molnár L., Kiss B.). 
Góllövők: Sirinbekov a 31., Claude az 53., Nahóczky a 62., Ulveczki a 64. percben.
Sárga lap: Balog (lerántotta Zvarát a 70. percben. 
Szögletarány: 5:1 (2:0).

VASAS: Babócsy — Zentai, Juhár, Nahóczky — Kecskés, Strinbekov, Nagy T, Galaschek, Pecha — Zvara, Claude. Edző: dr. Genzwein Ferenc. 

PMSC: Horváth  — Kónya, Balog, Vókó — Szabó (Magyar 67'), Ulveczki, Medgyes, Rózsa, Kocsis — Másik, Lengyel. Edző: Koller Nándor.

Krónika:
15. perc: Az alapvonal közeléből Galaschek adott, középre, Nagy tizenkét méterről, fordulásból lőtt, a gólvonalon álló Balog azonban szögletre tisztázott. 
30. perc: Balog futott el a jobb oldalon, élesen középre lőtt, Babócsy merész kivetődéssel elcsípte a labdát Ulveczki elől. 
31. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Vasas, húsz méterre a pécsi kaputól. Pecha legurította a labdát Sirinbekov elé, aki nagy erővel félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott 1-0 
44. perc: Lengyel lépett ki a 1s balösszekötő helyén, nagyvágta után, 17 méterről lőtt, a kifutó Babócsy azonban bravúrral mentett.  
53. perc: Pecha középről a balösszekötő helyén érkező Galaschekhez továbbított, ő a 16-os oldalvonalától a kapu elé ívelt és Claude az ötösről, az elmélázó Horváth mellett a kapu bal oldalába fejelt. 2-0 
61. perc: Rózsa 30 méteres szabadrúgását Babócsy kiöklözte, a labda Medgyes elé került, akinek 17 méteres bombája centiméterekkel kerülte el a Vasas kapuját. 
62. perc: A jobb oldalról, szögletből Zvara ívelt középre, Nahóczky a tétovázó védők között magasan felugorva, hat méterről, a megtorpanó. Horváth mellett a jobb sarokba fejelt. 3-0 
64. perc: A PMSC első és egyetlen szögletét Kocsis ívelte be, Ulveczki kapura fejelt, a gólvonalon álló Zentai tisztázott, de ismét a pécsiekhez került a labda. Ezúttal Másik fejelhetett, de Babócsy ügyetlenkedett, kipattant tőle a labda, és a közelben álló Ulveczki a kapuba kotorta. 3-1 
79. perc: Zvara került helyzetbe, ám nyolc méterről a kapu fölé emelt. 
77. perc: Pecha elfutott a bal oldalon, beadását Nagy lőtte tíz méterről a jobb felső sarok felé, Horváth lehúzta a labdát. 

Ulveczki Zoltán
Szünet után volt játék
Könnyű Vasas-győzelem! A várakozásnak megfelelően, a pécsiek megszállták kapujuk előterét. Szükségük is volt rá, mert a Vasas nagy lendülettel kezdett. Nagy Tamás szervezte a piros-kékek játékát, szinte minden akció tőle indult. A fölény ellenére kevés veszélyt jelentettek a kapura, mert a két csatár adós maradt a befejezésekkel, Zvara még úgy-ahogy, időnként gondot okozott a PMSC védőinek, de Claude teljesen veszélytelen volt. A középpályások távoli lövéseit pedig védte a pécsi kapus. 
Húsz percig tartott ez a Vasas-fölény, mindössze egy gólhelyzettel, ezután kiegyenlítődött a játék. Valamivel bátrabb lett a Pécs, felhagyott a védekezéssel, vezetett néhány támadást. Meglepetésre a Vasas akkor szerzett vezetést, amikor már nem volt fölényben. Bár az igazsághoz tartozik, hogy ez a vezetés az addig látottak alapján megérdemelt volt. 
Szünet után, bő negyedóra alatt, a piros-kékek padlóra küldték ellenfelüket. A lendületes támadások ekkor már jó játékkal is párosultak, és a Vasas kíméletlenül kihasználta a PMSC védelmének — élén Horváth kapussal — a megingásait. Természetesen a vendég védők megingásai mit sem vonnak le a házigazdák sikerének értékéből. 
A háromgólos vezetés után rövidke időre visszafogottabb lett a piros-kék együttes, fellángolt a PMSC, de a hajrában már ismét az történt, amit a Vasas elképzelt. A szünet utáni játék kárpótlást jelentett a gyengécske első félidőért. (NS. 1992. nov. 22.)

Bejött a papírforma
Janus-arcú mérkőzést vívott a Fáy utcában a PMSC a hazaiakkal. A pécsiek meglepően bátor támadó játékkal lepték meg az őszi idényre alaposan feljavult hazaiakat. Különösen a pálya közepét uralták a piros-feketék, csakhogy ezzel saját erejüket emésztették fel, mert a támadásoknál ismét kiütközött régi betegségük, a gólképtelenség. Másik és Lengyel is képtelen volt megbirkózni a tartalékosán is masszív Vasas-védőkkel. Mindez nem szegte kedvét a vendégeknek, csupán képtelenek voltak erőtartalékaikat úgy átcsoportosítani, hogy az gólban, illetve gólokban jusson kifejezésre. A bekapott gól után fellazult a pécsi hátvédsor, s mivel Horváth kapus is többször bakizott, a hazaiak tetemes előnyre tettek szert. A szépítő gól úgy esett, hogy a gyér számú közönség sem lepődött meg rajta. 
A pécsi kapuban Horváth több jó védése mellett néhányszor „elaludt”. A hátvédsorban a végig egyenletes játékot nyújtó Balog mellett Kónya volt még jó. Szabó nem bírt a Vasas játékmesterével, Galaschekkel. Az alkalmi középpályás sorban Medgyes mellett Kocsis és néha Rózsa vétette magát észre. A csatárok nem boldogultak a hazai védőkkel. 
A Vasasban a végig magabiztos Babócsy és Juhár mellett Pecha, Siribenkov, Nagy T. és Galaschek játszott átlagon felül. 

MESTERMÉRLEG:
Dr. Genzwein Ferenc: - Az eredményesség mellett jól is játszott a csapat. A második félidőben igazi szórakozást nyújtottunk a nagy hidegben szurkolóinknak. 
Koller Nándor: - Ez a mérkőzés is megmutatta gyengéinket. Sajnos, megérdemelt vereséget szenvedtünk. Némi magyarázat - mentségként -, hogy meglehetősen tartalékos volt csapatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése