1992. szeptember 3., csütörtök

1992. szeptember 2. Pécsi MSC - Békéscsabai Előre FC 2-0 (0-0)

Pécsi MSC - Békéscsabai Előre FC 2-0 (0-0)
1992. szeptember 2. Pécs, Újmecsekalja. NB I., 4. forduló. 5.000 néző.

Ulveczki fejesgólja
(fotó: Dunántúli Napló, 1992. szeptember 3.)
Vezette: Hartmann (Márton, Kiss B.). 
Góllövők: Medgyes a 47., Ulveczki a 65. percben. 
Sárga lap: Fabulya (szándékosan kézzel megfogta a labdát) a 3., Bódog (Fodor lerántásáért) a 49., Ulveczki (Szarvas felvágásáért) az 53., Vancea (Bódog megrúgásáért) a 63., Usmajev (szándékosan, magasra felugorva, két kézzel lehúzta a labdát a 64. percben. 
Szögletarány: 6:7 (4:2).
 
PMSC: Horváth — Bódog, Balog, Vókó — Kónya, Dienes, Lengyel (Ulveczki, sz.), Medgyes, Kocsis — Másik, Magyar (Dárdai 76'). Edző: Koller Nándor.
 
Békéscsaba: Baji — Mracskó, Usmajev (Gricajuk 73') , Ionut, Fabulya — Szenti, Vancea, Szarvas, Kasik — Fodor (Árgyelán 62'), Kulcsár. Edző: Pásztor József.

Krónika:
Utoljára 1989. december 6-án védett, az NB I-b ben — akkor még a Siófoki Bányász színeiben — Horváth Győző kapus, akit kedden igazoltak a pécsiek, és szerdán már be is mutatkozott csapatukban. 
1. perc: A pécsi védők a 16-oson belül megfeledkeztek Kulcsárról. A csatár 9 méterről „csőrrel”, erőtlenül lőtt, a lövés azonban — amely azonban még így is bemehetett volna — elcsúszott a jobb kapufa mellett.
47. perc: Egy, a védőkről lepattant, „kóbor” labdát Medgyes 20 m-ről, nagy erővel a jobb felső sarokba vágott. (1-0)
57. perc: Szarvas kiegyenlíthetett volna, de miután egyedül rávezette Horváthra a labdát, 7 m-ről a kivetődő kapusba lőtt.
66. perc: Magyar ível át a jobb oldalról az ötös túlsó sarkára, ahol a jobb kapufánál Ulveczki mindenkit túlugorva fejelt a csabai kapuba. (2-0)
69. perc: Kulcsár került helyzetbe, de nem jól célzott, közeli lövését Horváth bravúrral védte, aztán felszabadítottak a védők. 
75. perc: Horváth alászaladt egy szögletnek, s ezt Gricajuk közelről fejjel, kis híján kihasználta. 
89. perc: Horváth kapus ismét jól hárított, ezúttal Kulcsár 8 méteres lövését ütötte oldalra.

Feledtették a szombatot
Eléggé unalmas, eseménytelen első félidőt követően nagyot javult a játék, ami elsősorban a PMSC-nek köszönhető. Olyan második játékrészt produkáltak a pécsiek, amilyent már a rajt óta várnak tőlük a szurkolóik. Harcosak, lelkesek, ha kellett, kemények voltak, Medgyes karmesteri irányításával fejben is gyorsabban oldották meg a feladatot, amellett szinte szétfutották a Békéscsabát. 
A vendégcsapatnak csak felvillanásai voltak, ezek közé tartozik három helyzetük is, amit viszont kihagytak. Egyébként a csabaiak eléggé körülményesen terelgették a labdát, támadásaik könnyen kiismerhetők voltak, talán azért, mert a középpályán nem akadt olyan, aki igazi irányítója lehetett volna az együttesnek. 
Ugyanakkor védelmükben a két magas embert, Usmajevet és Ionutot könnyen zavarba lehetett hozni. Jól jellemzi a Békéscsaba játékát, hogy legjobbja a kapusa volt. A PMSC vastapsot kapott a végén, ennél nagyobb dicséret nem is kell a szurkolóktól. A piros-feketék sokkal jobbak voltak ezen a délutánon ellenfelüknél. Végre már gólerősen futballoztak, a védelmük sem hibázott annyit, mint az első három fordulóban. A mérkőzés a középpályán dőlt el a PMSC javára, ezt az is mutatja, hogy a hazaiak mindkét gólját középpályás lőtte. Horváth kapus háromszor góltól mentette meg csapatát, emiatt sikeresnek nevezheti pécsi bemutatkozását. (NS. 1992. szept. 3.)

Vastapsot kaptak a pécsi játékosok
Mindent elárul az, hogy vastaps kísérte az öltözőbe a lefújás után a pécsi játékosokat. A hazai közönség ekképp mondott köszönetét a kedvenceinek azért, amiért kellemesé tették számukra ezt a szerda délutánt. 
A szünet utáni PMSC-t szeretnénk minél sűrűbben viszontlátni. Harcosságával, küzdeni akarásával, lelkesedésével, góljaival (és sorolhatnánk tovább) - szóval mindazzal, amivel a Békéscsaba fölé nőtt. így, ilyen játékkal lehet visszacsalogatni a nézőket legközelebb is az új- mecsekaljai lelátóra. 
A PMSC minden tekintetben jobb volt az ellenfelénél és gólokban is kifejezésre jutott. 
A pécsieknél Horváth kapusnak három kitűnő védése volt, ezekkel nagy szolgálatot tett a csapatának. A védelem masszívabb volt, mint az első három fordulóban. Medgyes bizonyult az együttes legjobbjának, jól irányított, a gólja pedig látványos volt - és persze a legjobbkor jött. Ulveczki beállítása jó edzői húzásnak bizonyult, amit a gólja is bizonyít. A csatárok igyekeztek, de gólhelyzetbe egyikük sem került.
A Békéscsaba legjobbja Baji kapus volt. (DN. 1992. szept. 3.)

MESTERMÉRLEG:
Koller Nándor: - Jó Békéscsabát győztünk le - megérdemelten. 
Pásztor József: - A PMSC rászolgált a győzelmére. Mi csak a helyzetekig jutottunk, azokat nem tudtuk kihasználni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése