2023. szeptember 27., szerda

2023. szeptember 27. HR-Rent Kozármisleny FC - Pécsi MFC 3-0 (1-0)

HR-Rent Kozármisleny FC - Pécsi MFC 3-0 (1-0)
Mester, menni fog?
2023. szeptember 27. Kozármisleny, NB II., 9. forduló. 1.100 néző.

Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Garai Péter - Molnár Attila).
Góllövők: Kirchner (42.), Tóth Z. (57.), Turi (60.).
Sárga lap: Tóth Z. 36', Hegedűs M. 51', Kozics 66', Turi T. 73' Aczél Z. (kispad) 89' illetve Bachesz 30', Tóth-Gábor 31', Svedyuk 40', Stanisic (kispad) 86'.

Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág, Egerszegi (Füredi, 33.), Turi – Nagy E. (Major S., a szünetben), Kozics – Molnár Á. (Barkóczi, 64.), Hegedűs (Vajda, 64.), Kirchner – Tóth Z. (Horváth P., 76.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Krausz (Takács 90'), Rácz L., Majnovics – Terbe, Hudák M. (Szeles, 61.) – Harsányi (Gyurkits, 61.), Bachesz, Szabó M. (Gera Z., 61.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Lenullázva

2020. nyarán edzőmérkőzésen találkozott egymással a két csapat, akkor 5-0-ra nyert a Misleny. Ezt a felkészülési találkozót leszámítva - emlékszünk, az volt az első meccse Sárai Györgynek az ezer sebből vérző PMFC kispadján - sosem nyert a szomszédos kisváros csapata egynél több góllal. Most igen. S még egy borzasztó statisztikát is szeretnénk megosztani: legutóbb 2020. júliusában sikerült legyűrni a kék-fehéreket, akkor egy nyári edzőmérkőzésen 5-0-ra nyert a az NB II-be frissen feljutott PMFC.

Azóta így fest a két csapat egymás elleni eredménysora:

2022. július 6. Pécsi MFC - HR Rent-Kozármisleny FC 0-0 - edzőmérkőzés,
2022. augusztus 17. HR Rent-Kozármislenyi FC - Pécsi MFC 0-0 - NB II.,
2023. február 12. Pécsi MFC - HR Rent-Kozármislenyi FC 0-0 - NB II.,
2023. július 8. Pécsi MFC - HR-Rent Kozármisleny FC 1-2 (0-1) - edzőmérkőzés.

S ez az eredménysor nem lett fényesebb szerdán sem. A Misleny úgy győzte le három góllal a Munkást, hogy 75 percen át még fölényben is játszott. A Csákvár elleni találkozó után a támadójáték impotenciájáról írtunk. Most a védelem is csődöt mondott. Mondhatni, a hazaiak lesimázták a meccset.

Bár támadólag lépett fel a PMFC, Krausz és Hudák is helyzetbe került, ám a lehetőséget el is puskázták. Bár érett a pécsi gól, Lékai, a hazaiak kapusa megóvta a kapuját a góltól. Mintegy húsz perc után fokozatosan vette át az irányítást a Misleny, s a félidő végén egy szemre is tetszetős támadás után Kirchner révén szerezte az első gólt (1-0). Az akció attól a Hegedűs Márktól indult, akit nemrég eltanácsoltak Pécsről a hozzáértő vezetők.

A szünetben még reménykedtünk. Bíztunk abban, hogy a meccs úgy folytatódik, ahogy kezdődött, hiszen mégiscsak egy rangadóról van szó, akkor is, ha az csak megyei. De a pécsiek csak az első tizenöt-húsz percre voltak hitelesítve, ellenben a mislenyiek pikk-pakk lerendezték a meccset. Az 57. percben Tóth Z. 12 méterről lőtte ki a sarkot (2-0). Még magunkhoz sem tértünk a sokktól, amikor újabb gólt értek el a kék-fehérek: a 60- percben Turi lőtt egy kipattanó labdát közelről Helesfay kapujába (3-0). S akkor mondjuk el, hogy a két gól között is volt egy hazai helyzet...

Szegény embert az ág is húzza, tarja a mondás. Hiába fejelt Rácz a mislenyi kapuba a 66. percben, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Nem is érdemes több szót fecsérelni a találkozóra. A legnagyobb probléma az a tanácstalanság, ami a pécsieket jellemezte. Eddig legalább a védelem rendben volt, most az is elégtelenre vizsgázott, a támadószekció impotenciája pedig már régi kérdés.

Frissítés (2023.09.28):

Mindent elmond, hogy Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője a találkozó másnapján távozott a kispadról. Azonban nem csak ő az egyszemélyes felelős ezért a vesszőfutásért.

Mestermérleg (NS Online):
Aczél Zoltán: – Rendkívül boldogok vagyunk, az elején ugyan a Pécsnek voltak helyzetei, de tizenöt-húsz perc után már kontrolláltuk a játékot. A második félidőre mi váltottunk jobban, amit megbeszéltünk, azt csináltuk.
Weitner Ádám: – Az első félidőben több lehetőségünk volt, de kaptunk egy buta gólt. A másodikban egy gyönyörű egyéni megoldással növelte előnyét a Kozármisleny, utána az ész kikapcsolt, csak a szív vitt minket, rohantunk előre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése