2023. július 8., szombat

2023. július 8. Pécsi MFC - HR-Rent Kozármisleny FC 1-2 (0-1)

Pécsi MFC - HR-Rent Kozármisleny FC 1-2 (0-1)
2023. július 8. Pécs, Dárdai-edzőközpont, Kovácstelep. Edzőmérkőzés, 100 néző.

Góllövők: Vas (89.), ill. Horváth P. (10.), Bor (51.).

PMFC: Helesfay (Varasdi, 46.) – Terbe (Svedyuk, 46.), Rácz (Miklós, 54.), Pejovics, Majnovics (Varga, 46.) – Kártik (Takács, 46.), Szeles (Bachesz, 46.), Bukovics, Szabó (Gyurkits, 68.), Harsányi (Vas, 46.) – Gera (Orbán, 52.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

HR-Rent Kozármisleny: Csenterics – Gajág, Füredi, Nagy Zs. – Beke, Nagy E., Horváth D., Turi – Vajda, Horváth P., Kirchner. Csereként pályára lépett: Lékai, Sárosi, Dávid, Szabó N., Kozics, Bor, Molnár, Rácz B., Major, Hegedűs, Tóth, Barkóczi, Nagy M. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Kevés pozitívummal

A Misleny elleni meccsre gyűltek össze a nézők. Néhány évvel ezelőtt baranyai el classico néven zengte be a két csapat találkozóját a klubhonlap, s bár véleményünk szerint, ha már kiosztásra kerül ez a cím, akkor az a PMFC-Komlói Bányász meccseknek jár, abban egészen biztosak vagyunk, hogy a Misleny elleni párharcok is nemesednek már. Az elmúlt harminc évben harmincat is meghaladó alkalommal csapott össze a két egylet, amelyeknek a többsége pécsi győzelemmel végződött. A legutóbbi három mérkőzés, amelyben két bajnoki- és egy edzőmérkőzés volt, gól nélküli döntetlennel végződött.

Bár a nyári időszak és az alapozási szezon közepén járunk, győzelmi elvárásokkal támasztottuk az edzőpálya korlátját. A pmfc.hu tudósítása szerint 100, szerintünk inkább 150 néző gyűlt össze a meccsre. Ha némi túlzás volt is azok szavában, akik szerint az NB I-ben sem gyűlik össze ennyi néző, az biztos, hogy Pécsett szeretjük a focit, s szeretnénk jó és eredményes focit látni.

Nos, két NB II-es egylet mérte össze a tudását, s nemcsak az azonos bajnoki osztályra, hanem az azonos bajnoki rajtra szeretnénk e helyütt felhívni a figyelmet. Mert a tűző nap igencsak megnehezítette a játékosok dolgát, s talán az alapozás ezen szakaszában a hétközi futásmennyiség is nehezíti a lábakat, az azonos körülmények ellenére tudatosságot csak egyik csapatnál lehetett felfedezni. S ez a csapat nem a PMFC volt. Legyünk őszinték: nem volt meglepetés, hogy Horváth Péter révén a Misleny szerezte az első gólt, s hogy arra a pécsieknek egyáltalán nem volt lehetősége válaszolni. 

A szünetben, majd az után egy rakat cserét hajtottak végre pécsi oldalon. Ennek ellenére sem (vagy éppen ezért nem...) sikerült átvenni a játék irányítását. Szikrányi esélyt sem láttunk az egyenlítésre. Vajon, mit gyakorolnak hét közben a futballistáink? Mert taktikát, elképzelést nem fedeztünk fel, s szemmel láthatóan az erőnléttel is komoly problémák vannak.

Közben a Misleny Bor Dávid góljával tovább növelte az előnyét... Talán nincs igazuk azoknak, akik kiesés elleni harcot vízionálnak az ú szezonban, de kétségtelen, hogy ez a PMFC gyenge. Nincs rá más szó, egyszerűen gyenge. A fiatalok, mint Orbán, Varga, Bukovics hoztak ugyan némi lendületet, de szükség lenne minőségi játékosok érkezésére. 

Sovány vígasz volt, hogy a meccs végén Vas szépített az eredményen. 

Van még néhány hét a felkészülési időszakból, s jó lesz, ha Weitner mester megtalálja a varázspálcáját. Már-már visszasírjuk Vas Lacit és az ő kiismerhető taktikáját.

Valaki árulja el nekünk: ami nem megy az edzésen, mitől működne a hétvégi meccsen? Ami nem megy az edzőmérkőzésen, mitől működne tétre menő találkozón?

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weitner Ádám nyilatkozata nem lelhető fel az interneten.
Aczél Zoltán: A héten az volt a terv, hogy hétről-hétre, napról-napra javuljon a játékunk és a csapat mentális és fizikális állapota. Ma egy jó Péccsel találkoztunk, még ha volt is pár sérültjük, de azért egy jó csapattal tudtak felállni. Jó iramú mérkőzést játszottunk, mi sor cseréltünk a félidőben, ők azért több ember tovább játszattak, aztán később cserélték őket. Egy tipikus NB II-es mérkőzésre került sor, sok párharccal. Egy olyan játékrendszert próbáltunk ki, amelyet az utóbbi időben nem játszott a csapat. Ez az első 20-25 percben megfelelő is volt, kevés lehetőséget engedélyeztünk a Pécsnek, nekünk voltak kidolgozott lehetőségeink és kontráink, amiből gólt is szereztünk és további gólokat is szerezhettünk volna. A 25. perc környékén valószínűleg savba kerülhettek a játékosok, ekkor volt egy kis zavar és a Pécsnek voltak lehetőségei. Összességében masszív, kompakt volt a csapat, ez tetszett nekem nagyon. Tudtuk, hogy mit szeretnénk csinálni és ezt a játékosok próbálták is megvalósítani, nagyon jó hozzáállással hozták le a félidőt. A második félidőre sort cseréltünk, voltak ekkor fiatalok, próbázók, idősebbek és ekkor egy másik felállási formában játszottunk, sokkal agresszívebben fent kezdtük a védekezést, az nagyon jól működött, az első 20 percben fölényben voltunk. Rúgtunk egy újabb szép gólt és utána még volt 2-3 komoly lehetőségünk. A találkozó végére talán el is fáradtunk és könnyelműek is lettünk. A végén nem a kapott góllal volt probléma, inkább azzal, hogy a Pécsnek volt 2-3 komoly helyzete, főképp hátul elvesztett labdákból. Hibák vannak, ezeket napról-napra próbáljuk javítani. Aminek nagyon örülök, hogy ebben a munkában partnerek a játékosok. Egy reggel 10 órás edzőmérkőzésre olyan hozzáállással jöttek oda ma a labdarúgók, hogy az dicséretes. Elégedett vagyok a héttel, nemcsak az edzőmérkőzésekkel, hanem az edzésekkel is, megint kicsit léptünk előre. (kozarmislenyfc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése