2022. július 6., szerda

2022. július 6. Pécsi MFC - HR Rent-Kozármisleny FC 0-0

Pécsi MFC - HR Rent-Kozármisleny FC 0-0
2022. július 6. Pécs, Dárdai-edzőközpont, edzőmérkőzés. 200 néző.

Terbe Botond debütált
(fotó: pmfc.hu)
Vezette: Nagy Zs. 

PMFC: 1. félidő: Kovács – Terbe, Rácz, Katona L., Hadaró – Nikitscher, Futó – Harsányi, Grabant, Sandal – Tihanyi. 
2. félidő: Kovács – Svedyuk, Takács, Katona L. (Bozóki, 75.), Marques – Nikitscher (Bachesz, 75.), Futó (Katona Cs., 60.) – Vas, Puska, Kövesdi – Makrai. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Kozármisleny: Lékai – Gajág (Guth 30.), Gál, Turi – Szabó L. (Nagy E. 30.), Kosznovszky – Vogyicska, Bartha, Kulcsár, Kirchner – Tóth Z. (Clinton 30.).
2. félidő: Somogyi – Guth (Kasza 60.), Füredi, Berdó – Horváth D., Nagy E. (Bognár 60.) – Beke, Szabó D., Vajda, Kotroczó – Clinton (Hampuk 60.). Vezetőedző: Tóth László.

Jobbat várunk

Régi játszótárs állt szemben a PMFC-vel a szerda délutáni edzőmérkőzésen. A szomszéd kisváros csapatával két év szünet után találkoztunk újra, s a győzelmi széria folytatásában reménykedtünk, hiszen az utolsó három, egymás elleni mérkőzésen mindannyiszor pécsi győzelem született. Legutóbb két éve mértük össze a erőinket, s akkor fölényes pécsi győzelem született (5-0).

Annyi mindenre voltunk kíváncsiak. Milyen játékot nyújt a frissen igazolt Makra Gábor, hogyan teljesít a más korábban bemutatkozott hármas: Kovács kapus, Hadaró Valentin és Harsányi István, illetve a héten bemutatott, s a fővárosból érkező Terbe Botond

Tény, hogy összeszokottságról nem igazán beszélhetünk, ahogy az is tény, hogy mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Az első helyzet a mislenyi kapu előtt adódott, ám Katona fejéről a vendégkapus lehalászta a labdát. Volt helyzet Kovács kapuja előtt is, szerencsére kimaradt, ahogy Grabant lökete sem került a kapuba.

A szüneten mindkét tréner cserélt, a mieinknél pályára lépett Makrai, s mellette több fiatal is próbálkozott. Első meccsét játszotta a nagyok között a 17 éves Vas Bence, s szintén a második félidőben debütált a pécsi közönség előtt a Pápáról érkezett, 2002-es születésű Katona Csongor is.

A bemutatkozók mellett a hiányzókat is számba vettük. A lelátón terjengő szóbeszéd szerint Preklet Csaba elhagyja a PMFC-t, s hasonló híreket hallottunk Károly Bálintról is. Mellettük a fiatal Dávidot sem láttuk a csapatban, s Kónya szélvészgyors elfutásait is hiányoltuk.

Ezek után rejtély, hogyan fog felállni a bajnoki rajton néhány hét múlva a PMFC. De ennyi távozó pótlására szükség lesz újabb játékosokra, s lehetőleg olyanokra, akik nem az NB III-ból érkeznek.

Csak a Munkás!

Mestermérleg (kozarmislenyfc.hu):

Weitner Ádám: Tegnap két kemény edzést vezényeltünk a fiúknak, így az első félidőben nem nagyon találtuk a játék ritmusát, sokszor megvertek minket, akadozott a játékunk, de ez érthető, most a fizikai felkészítésen van a hangsúly. Nem értek oda a játékosok, le voltak maradva, de beleadtak mindent. A második félidőben a fiatalabb játékosaink frissebbek voltak, illetve akadtak próbajátékosok is, akik próbáltak minél jobb benyomást kelteni.

Tóth László: Kíváncsian vártam a mérkőzést, mert a csúcsterhelés hetében vagyunk, tegnap kettőt edzettünk és még ma délelőtt is edzettünk egyet, ez miatt vártam, hogy miként fognak mozogni a játékosok. Érezhető volt, hogy fáradtabbak, de nem volt vészes. Amit kértem tőlük, hogy ha a párharcokat el is veszítik, de az alap dolgokban legyünk rendben, ezt jól teljesítették. A második félidő iramában is más volt és szerkezetileg is más volt, az első félidő irama kicsit jobb volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése