2023. szeptember 24., vasárnap

2023. szeptember 24. Pécsi MFC - Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)
2023. szeptember 24, Pécs, PMFC-stadion. NB II., 8. forduló. 400 néző.

Hudákék (labdával) nem tudták megbontani
 a vendégek védelmét
(foto: NS Online)
Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Kiss Balázs - Bana Gergely).
Góllövő: Nagy Zoárd 82'.
Sárga lap: Takács Zs. 13', Gyurkits 28', Hudák 33' Czuczi (kispad) 64', Stanisic (kispad 81') illetve Major M. 12', László 64'.

PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz L., Takács Zs., Svedjuk – Vas B. (Bachesz, a szünetben), Krauszer, Hudák M. (Majnovics, a szünetben), Gyurkits (Tóth-Gábor, a szünetben) – Gera Z. (Harsányi, 74.), Szabó M. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, Fejős (Juhász L., 81.) – Szakály D., Mészáros D. – Tamás N., Major M. (Gazdag V., 71.), László N. – Simon A. (Nagy Z., 57.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Impotencia

Bár egymás után kétszer szenvedett vereséget a PMFC, a bajnokságban mégis most veszítette el ártatlanságát a csapat. Mi több, gólt is csak most, a nyolcadik fordulóban kapott először Helesfay. Míg a múlt héten a Magyar Kupában az Újpest ellen elszenvedett fiaskó után nem kárhoztattuk a csapatot, most annál inkább korholjuk. Persze nem az előbb említett Helesfayt és az általa irányított védelmet, hiszen nyolc meccsen egy gólt kapni még a legmegátalkodottabb kritikai szemléletű szurkolók sem mondják gyenge teljesítménynek.

Ám ugyanezek a szurkolók igencsak elhúzzák az orrukat, amikor a rúgott gólok számát nézzük. Nyolc meccsen négy találat. Ha egy csatár mérlege ez a statisztika, még csak-csak elfogadjuk, de ha egy egész csapaté, az igen gyenge, sőt, elégtelen mutató. Csak a védelem nagyszerűsége tartja az élmezőny mögött a csapatot. 

A meccs első félidejében nem is jegyeztünk fel egyetlen pécsi gólhelyzetet sem. Nem volt véletlen, hogy a találkozó 34. percében felharsant a "Vedd le a mezt!" rigmus a lelátóról. 

Talán meghallották ezt a pécsi játékosok, mert Szabó Máté révén legalább próbálkozásig eljutottak a piros-feketék. Bár meddőek maradtak a kísérletek, legalább a sárga lapokon és a cseréken kívül valami mást is feljegyezhettünk magunknak. 

Gólt, és mint kiderült a győzelmet mégis a csákváriak szerezték meg. A 82. percben Svedyuk labdavesztését követő beadás után Nagy Zoárd  öt méterről fejelt a hazai kapuba (0-1). 

0-1, és az impotens támadójáték után tudtuk, hogy eldőlt. Hiába jött föl Helesfay is a vendégek térfelére, sem gólig, sem gólhelyzetig nem jutottak el a mieink. 

Csúnya ez a vereség. Nem csak azért, mert hazai pályán esett. Ki lehet kapni úgy, hogy támadóink szétforgácsolják az ellenfél kapuját, ki lehet kapni úgy, hogy az ellenfél kapusa élete formájában véd, de most nem erről van szó. 

Mondjuk ki: impotens a pécsi támadójáték.

Mestermérleg (NS Online):
Weitner Ádám: – Gyengén kezdtünk, de miután a Csákvár átadta a területet, próbáltunk kezdeményezni. A második félidő mentalitása tetszett, ment előre a csapat. Most először kaptunk gólt a bajnokságban, ami sajnos a vereségünkhöz vezetett.
Tóth Balázs: – A Pécset dicséri, hogy hét meccset kapott gól nélkül játszott le. Visszakaptam, amit megbeszéltünk, jól szálltak be a cseréink, az utolsó tíz-tizenöt percet biztos védekezéssel hoztuk le. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése