2023. július 22., szombat

2023. július 22. Fehérvár FC - Pécsi MFC 1-2 (1-1)

Fehérvár FC - Pécsi MFC 1-2 (1-1)
2023. július 22. Székesfehérvár, Sóstói stadion. Edzőmérkőzés, zárt kapuk mögött.

Az egyenlítő gól
(forrás: Kurdi József, PMFC)
Vezette: Vad II. 
Góllövők: Pető (16.), ill. Tóth-Gábor (20.), Vas (90.).
Sárga lap: Deybi 79', Kiss Á. 80' illetve Pejovic 75'.

Fehérvár FC: Rockov – Bese, Husvéth, Serafimov (Kiss Á., 63.), Nádudvari (Kiss M., 51.) – Kovács, Bambock (Rétfalvi, 81.) – Berki (Csepregi, 81.), Ambach, Pető – Balogh (Beydi, 46.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

PMFC: Helesfay (Varasdi, 78.) – Svedyuk (Takács, 50.), Rácz (Varga, 83.), Pejovics, Majnovics (Hadaró, 70.) – Krausz (Kártik, 70.), Szeles (Terbe, 46.) –Bukovics (Vas, 70.), Gera (Gyurkits, 46.), Harsányi (Szabó, 46.) – Tóth-Gábor (Hornyák, 59., Bachesz, 83.) Vezetőedző: Weitner Ádám.

Se  Dárdai, se nézők

Ismét egy zártkapus edzőmérkőzés. Érdekes, ha szurkolói rendbontás miatt az UEFA tesz zártkapussá egy mérkőzést, akkor mindenki a futball haláláról, megöléséről beszél. De ha maga a rendező dönt a nézők kizárásáról, az rendben van. Szerintünk pedig nincs, ez 'futballöngyilkosság".

Szerencsére a hazaiak honlapja percről-percre tudósított a mérkőzésről, így az orfűi strandról on-line követtök nyomon az eseményeket. Ennek segítségével láttuk, hogy a Vidi kezdőjében több, az NB III-as csapathoz tartozó fiatal spíler is helyet kapott, Persze, hallva a Fehérvár FC Moltalanításáról, még az is lehet, hogy ezek a gyerekek már az első osztályú kerethez tartoznak. Az biztos, hogy a találkozó jegyzőkönyvében nem szerepelt Dárdai Palkó neve, aki a Nemzeti Sport információi szerint visszatér Berlinbe. A magyar válogatottban is bemutatkozott középpályás számára alighanem előre lépést jelent a magyar NB I-ből a Bundesliga 2-be igazolni. Egyben viszont biztosak vagyunk: nehezen dolgoztuk volna fel, ha egy Dárdai a PMFC ellen játszik.

A Vidi a 16. percben szerzett vezetést. A tudósítás szerint Pető "szép mozdulattal emelte a labdát a kifutó kapus fölött a kapuba". 1-0

Szerencsére nem kellett sokáig várnunk az egyenlítésre. A 20. egységben "szélről érkező beadás után szerencsés körülmények között került a labda Tóth-Gábor elé, aki másfél méterről nem hibázott." (1-1) A csatárnak ez volt az első gólja a felkészülési időszakban. Most, hogy megtalálta, reméljük, nem teszi el mélyre a góllövő csukát.

Élénk lehetett a mérkőzés, mert a szünetig még három pécsi helyzetről is beszámolt a tudósító. A 34. percben Bukovocs lövését védte a hazai kapus, a kipattanóval Krausz próbálkozott, de hiába. Gera a játékrész hajrában szabadrúgásból célozta meg a Vidi kapuját, de célt tévesztett, majd egy perccel később gólszerzőnk fejesét védte Rockov.

A szünetben arról beszélgettünk, hogy emberemlékezet óta nem vertük meg a Fehérvárt. Nem számolva a második csapatuk ellen vívott edzőmérkőzéseket, legutóbb éppen tíz éve, 2013. június 1-én győztük le a székesfehérvári csapatot. Akkor az NB I-es bajnokság utolsó fordulójában lépett fel a Sóstói stadionban a Márton-Lőrincz tandem által vezetett Munkás, s aratott 2-1-es sikert.

A tudósítás alapján úgy éreztük, erre újra jó esély mutatkozik. 

A folytatásban előbb Bukovics, majd Majnovics lövését ártalmatlanította Rockov, majd gyors egymásutánban háromszor is villant a sárga lap. A mieink közül Pejovics részesült figyelmeztetésben. Már-már beletörődtünka  döntetlenbe, amikor nyolc percnyi csend után ismét villant a kurzor a képernyőn: a kilencvenedik percben egy kavarodás után Vas fél méterről passzolt a hazai kapuba (1-2). Az esetnél Hadaró térdsérülést szenvedett, kívánunk neki gyors felépülést.

Nos, úgy tűnik, a felkészülési időszak végére megjöttek az eredmények. A tudósítás szerint két komoly védelmi hiba előzte meg a pécsi gólokat, de ne legyünk fanyalgók. A győzelmet sosem kell magyarázni, márpedig tíz év után sikerült megverni a Vidit.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése