2023. július 30., vasárnap

2023. július 30. Pécsi MFC - CREDOBUS Mosonmagyaróvár 1-0 (1-0)

Pécsi MFC - CREDOBUS Mosonmagyaróvár 1-0 (1-0)
2023. július 30. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 1 forduló. 1.000 néző.

Harsányi István, a gólszerző
Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Ország Péter - Gaál Ákos).
Góllövő: Harsányi 14'.
Sárga lap: Harsányi 22', Gyurkits 84' illetve Szabó B. 33', Nagy Patrik 47'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Krausz, Szeles (Terbe, 63.) – Bukovics (Vas B., 80.), Gyurkits (Kártik, 86.), Harsányi (Szabó M., 63.) – Tóth-Gábor (Gera Z., 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Deákovits, Czingráber, Deák, Horváth K. – Nagy P., Végső, Illés D. (Papp L., 76.) – Szabó B., Szalka D. (Csóka, 76.) – Korbély (Pataki, 64.). Vezetőedző: Németh Zoltán.

Idénynyitó győzelem

A felkészülési időszakot lezáró győzelem a Vidi ellen (2-1) kedvcsinálónak sem volt rossz. Mégis csak ezredmagammal vett/ük körbe a pályát. Talán a város nagy része még nyaral.

Nem úgy a csapat. A srácok végigmelózták a nyarat, s az edzőmérkőzések során csak egyszer, a Kozármisleny ellen szenvedett vereséget (1-2). A mérleg másik serpenyőjében ugyanakkor négy győzelem áll, sőt, ezekből hármat zsinórban egymás után értek el. Szerettük volna ezt a sorozatot négy eleműre emelni.

A kezdő csapatot böngészve csak egy új fiút találtunk, Gyurkits Gergőt, aki a középpálya tengelyében kapott helyet. Ahogy megszoktuk, támadólag lépett fel a csapat a mérkőzés első perceiben. A mieink folyamatosan birtokolták és járatták a labdát, s a fölény gyorsan góllá érett. A 14. percben Harsányi vezette a labdát, majd jó húsz méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott. (1-0) Reméljük, ezzel a góllal átszakad egy gát a szélsőben, mert időtlen idők óta nem lőtt gólt.

Örvendetes módon támadásban maradt a csapat. Előbb a 19. percben Tóth-Gábor került helyzetbe, de egy védő húzta-vonta, s nem tudott rendesen kapura rúgni. Majd a 25. percben Harsányi célozta meg a vendégek ketrecét, a löketet bravúrral hárította Heinrich, de a kipattanó labdát Tóth-Gábor fölé lőtte. Nagy kár ezért a lehetőségért.

Eltelt huszonöt perc az új bajnokságból, és nem láttunk új taktikai elemet a csapat játékában. Persze, domináltunk egy gyenge ellenfél ellen, de ...

... ez a gyenge ellenfél a félidőig háromszor is eljutott a kapunkig. Szerencsére van egy fiatal Bukovicsunk, aki még az utolsó percben is tüzelt. Sajnos, a vendégek kapusa ezen a napon egész jól tette a dolgát, s ezt a lövést is hárította.

Unalmasan csordogált a második félidő eleje. Egészen a hatvankettedik percben csak Helesfay öklözését jegyeztük fel, ám ekkor Tóth-Gábor került helyzetbe, ám a védők tisztáztak előtte. Megint csak kár, pedig ez olyan lehetőség volt, hogy még fel is pattantunk a helyünkről. Ettől is szomorúbb, hogy ez volt az utolsó pécsi helyzet a meccsen.

Jó, hogy Helesfay kiváló formában kezdte a szezont, mert a folytatásban csak a pécsi kapu előtt teremtek helyzetek. Előbb Pataki csavarta fölé a lasztit szabadrúgásból, majd Deákovuts lövését hárította a pécsi kapus. A találkozó hajrájában pedig Nagy Patrik szabadrúgását ölelte magához a portásunk.

Bizony, a levegőben lógott az egyenlítés, s igencsak fellélegeztünk akkor, amikor meghallottuk a hármas sípszót.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Az idény első mérkőzését kezdetben kissé túlizgultuk, ami talán érthető is. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, és megérdemelten győztünk.
Németh Zoltán: – Az első félidőben a hazaiak voltak fölényben, kicsit billegett a játék, a döntetlent a játék képe alapján megérdemeltük volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése