2023. július 15., szombat

2023. július 15. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-1 (0-1)

Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-1 (0-1)
2023. július 15. Pécs, Kovácstelep, Dárdai-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 150 néző.

Alacsony színvonal, nagy hőség
(fotó: PMFC Facebook oldala)
Góllövők: Bukovics (79.), Orbán (82.) ill. Rétyi (36.).

PMFC: Helesfay (Varasdi, 70.) – Miklós (Svedyuk, 46.), Rácz (Takács, 70.), Pejovics, Majnovics (Varga, 70.) – Szeles (Bachesz, 70.), Terbe (Demeter, 70.) – Szabó (Bukovics, 46.), Gyurkits (Kártik, 70.), Harsányi (Vas, 70.) – Gera (Orbán, 70.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Szentlőrinc: Nagy Sz. – Soiic, Havas, Tamás, Németh M. – Medgyesi, Hleba, Kesztyűs M. – Grabant, Novák Zs., Rétyi. Csereként beállt: Perczel, Paunovic, Keresztes B., Mijaliovic, Ulrich, Szabó Z., Major, Kiss-Szemán, Papp G. Vezetőedző: Pichler Gábor.

A titok: sorcsere

Ez az évad sem múlik el Pécs-Szentlőrinc meccs nélkül. Hiába esett ki a szomszéd kisváros csapata az NB II-ből, a klubvezetők tettek arról, hogy legalább edzőmérkőzésen összemérje tudását a két rivális.

Ezúttal a nyár közepén, hőhullámtól kísérve csapott össze a megye két piros-fekete egylete. A mieink Gerával a csúcsék szerepkörében, mögötte a Szabó-Gyurkits-Harsányi hármassal rohamozták az ellen kapuját. Illetve dehogy rohamozták... A bama.hu lényegre törően foglalta össze az első játékrészt: 

"A pécsieknél ezúttal Miklós Péter kezdett, aki a fiatal szabálynak is megfelel, s szépen szűrte a jobb oldalon az ellenfelek támadásait, többször is keményen odalépett Rétyinek, akinek egyszer sikerült beültetnie a hintába, abból viszont gólt is szerzett. Bal külsővel lőtt a kapuba éles szögből Helesfay mellett. Ezzel szemben Szabó Máté távoli próbálkozásán, illetve Gera szabadrúgást követő akrobatikus lövésén kívül nem igen volt lehetősége a Pécsnek a harmadosztályra készülő riválissal szemben. Az első próbálkozást Nagy védte, míg a másodiknál a keresztlécen csattant a labda."

Sokkal többet nem lehetett feljegyezni az első negyvenöt percről, a nagy hőség igénybe vette a pályán lévő játékosokat és a körülötte álló nézőket egyaránt. A második játékrészben mindkét csapat sokat cserélt. A mieink a hetvenedik perc tájékán újultak meg, az ekkor szerepet kapó fiatalok megváltoztatták a játék képét, s a végkimenetelét is. 

A 79. percben Bukovics a kapus lábai között juttatta a hálóba a labdát, ezzel 1-1-re hozva a meccset, míg a 82. percben pedig Varga passzát követően Orbán lőtte ki a jobb alsó sarkot, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Ami a pozitívumot illeti: a hétközi, Majos elleni mérkőzésen és most, a Szentlőrinc ellen is a sorcserét követően élénkült meg a PMFC játéka, s mindkétszer a fiatal spílereink kerültek főszerepbe. A megoldás: ha nem megy, teljes sorcserét kell végrehajtani. Kár, hogy a bajnokságban nincs ennyi cserelehetőség.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése