2013. június 2., vasárnap

2013. június 1. Videoton FC - Pécsi MFC-Matias 1-2 (1-0)

Videoton FC - Pécsi MFC-MATIAS 1-2 (1-0)
2013. június 1. Székesfehérvár, NB I., 30. forduló. 3.620 néző.

Vezette: Németh Ádám (Erős Gábor, Farkas Balázs - Böcskei Balázs)
Gól: Nikolics N. 3' ill. Márkvárt 66', Koller 74'
Sárga lap: Kovács I. (51.), Stopira (61.), Paraiba (63.), Mitrovics (71.), Szolnoki (80.), ill. Grumics (17.), Lantos (42.), Beke (80.).

Márkvárt első gólja az NB I-ben
forrás: Nemzeti Sport, 2013. június 2.
Videoton: Tujvel – Szolnoki, Juhász, Caneira, Stopira (Oliveira, 65.) – Gyurcsó, Gomes, Kovács I. (Lupeta, 89.), Mitrovics (Tóth B., 73.), Paraiba – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes. 

PMFC-MATIAS: Sánta – Fodor (Csausics, 83.), Lantos, Krejci, Uzoma – Márkvárt, Szatmári, Koller, Horváth A., Wittrédi (Beke, 76.) – Grumics (Simon A., 86.). Vezető edző: Márton Gábor.

"Hamar vezetést szerzett a Videoton: a negyedik percben remek átadást kapott a tétovázó pécsi védők között Nikolics, egyedül vihette rá Sántára, be is lőtte. Ezt követően úgy tűnt, simán lehozza a meccset az ezüstérmet már korábban megszerző hazai csapat. Az első félidőben nem forogtak veszélyben a kapuk, a mérkőzés sem volt túl izgalmas.
Álmosan indult a második játékrész is, fel is kaptuk a fejünket, mikor szinte a semmiből egyenlített a PMFC. A már a múlt héten is két gólpasszt kiosztó 18 éves Márkvárt Dávid Grumics remek passzát váltotta gólra. Közelről, pimaszul passzolt a hálóba Tujvel felett. A 65. perc eseménye volt mindez, a fiatal pécsi játékos az első gólját szerezte az élvonalban. De ezzel még nem volt vége a meglepetéseknek. Szatmári forintos labdát adott a leshatárról kiugró Kollernek a 74. percben, aki köszönte szépen, egyedül megindult, s a kapust kicselezve az üres kapuba passzolt. Ő is az első gólját szerezte az NB I-ben.
Az idény végére feltámadt tehát a Pécs, s ezzel ideiglenesen a 11. helyre lépett előre, ám a Diósgyőr vasárnap még megelőzheti a PMFC-t, amennyiben győz a Pápa ellen." (bama.hu)

Nemzeti Sport 2013. június 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése