2024. február 5., hétfő

Spílerek: Hursán György - 1997. 02. 05.

Hursán György
(fotó: pmfc.hu)
Hursán György 

Született: 1997. február 5., Gyula.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 26.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Békéscsaba 1912 Előre FC (2021. július).

2021. júliusában csatlakozott a kerethez a gyulai születésű sportoló. Első mérkőzésén a Szeged ellen mindössze harminc perc jutott a középpályásnak - bár ez csupán egy nyári felkészülési mérkőzése volt.

– Az előző szezonban játszottam itt a Békéscsabával, nehéz dolgunk volt a friss feljutó Pécs ellen. Nagyon szimpatikussá vált a PMFC, amely jó focit játszik és megtetszett az a hangulat is, amelyet a szurkolók teremtenek a hazai bajnoki meccseken. Vas László személye, filozófiája meggyőzött a váltásról. Célom, hogy segítsem a csapatot és jó szezont fussunk – nyilatkozta a klubhonlapnak székfoglalója alkalmával.

Egy teljes szezont töltött Újmecsekalján, s 19 bajnoki fellépés jutott a számára, amelyet két, Magyar Kupáért vívott mérkőzéssel egészített ki. Az alacsony meccsszámban a bokasérülése is közrejátszott. Pályára lépett még öt edzőmérkőzésen, így összesen 26 találkozón viselte a PMFC mezt. Gólt nem szerzett, így nem tudjuk, milyen az igazi Hursán-gólöröm. Legyünk tisztességesek: a spílert többnyire védekezési feladatokkal bízta meg Vas mester.

Ha valóban Vas mester filozófiája, személye hozta őt Pécsre, akkor nem volt meglepő, hogy a tréner után a spíler is távozott.

Távozott: Szombathelyi Haladás FC (2022. június).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2021. július 7. Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2022. április 6. Budafoki MTE - Pécsi MFC 2-0 (2-0) - NB II.

Hursán György statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 19 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 5 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 26 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése