2021. július 8., csütörtök

2021. július 7. Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0 (0-0)

Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0 (0-0)
2021. július 7. Pécs, PMFC-stadion, edzőmérkőzés. 150 néző.

Bíró Bence lesz az idei gólfelelős?
(foto: pmfc.hu)
Vezette: Barna G.
Góllövők:  Bíró (46.), Kövesdi (48.), Tihanyi (66.).

PMFC 1. félidő: Helesfay – Sági, Króner, Dávid, Katona – Svedyuk, Bartha (Turi, 33.), Nikic (Kövesdi, 33.), Hegedűs – Adamcsek, Szabó. 2. félidő: Bukrán – Sági (Króner, 60.), Rácz, Futó, Preklet – Keresztes, Turi (Tölgyesi, 60.), Kövesdi (Hursán, 60.), Ivanovic – Tihanyi, Bíró. Vezetőedző: Vas László.

Szeged-Csanád GA 1. félidő: Ásványi – Ódor, Tóth, Lippai, Bitó – Gréczi, Lestyán, Simon, Kóródi – Gajdos, Germán. 2. félidő: Molnár – Ódor (Kapic, 78.), Vári, Vidnyánszki, Bitó – Gréczi (Gál, 78.), Orosz, Farkas, Dobronoky (Murár, 78.) – Dobos, Haruna. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Akár a Fradi


Míg a szegediek az első, a pécsiek a harmadik nyári edzőmérkőzésüket vívták, amelyen lekopírozták a Ferencváros előző napi BL-selejtezőben elért sikerét: gól nélküli első félidő után magabiztos, 3-0 végeredményű sikert arattak.

A védelmünk tengelyében ismét a frissen igazolt középhátvéd, a fiatal Dávid Zoltán kezdett, a a középpályán a szerkesztők rémálma, Svedyuk Alex kezdett. Már ami a nevét illeti, ennél sokkal fontosabb, hogy az ellenfelek emlegessék (meg) a nevét. Hosszú idő után újra PMFC-szerelést húzott Nemanja Nikic, aki tavaly ősszel lett eltanácsolva Pécsről, hogy a téli szünetben Szentlőrincen kapjon szerződést. Most a megyei riválistól is elköszönt a középpályás, s ismét Pécsett tűnt fel - legalábbis egy próbajáték erejéig. A szerb-magyar spílert Kövesdi váltotta, akiről a családnevén kívül sokkal többet nem sikerült megtudnunk.

Mire mindezt kiderítettük, lassan-lassan lecsorgott az első félidő, amelyhez még Turi Géza nevét illik leírni. A Feröerről érkezett középpályás (nem teher neki ez a név Pécsett?) minket nem győzött meg, kíváncsian várjuk a vele kapcsolatos szakvezetői döntést.

A második felvonásra a kapuba Bukrán Erik állt, de számunkra a legnagyobb meglepetés az volt, hogy Futó Zsombor középhátvédként szerepelt. Ahogy a nyári edzőmérkőzéseken szokás, ismét ismerkednünk kellett egy próbajátékossal, ugyanis a bal szélen Ivanovic próbálta bizonyítani, hogy nélküle elképzelhetetlen lesz a közeljövő PMFC-je. 

Mire ezt leírtuk, már a szegediek kapujában táncolt a labda. A középkezdés után Tihanyi lövése még kipattant, de a jól helyezkedő Bíró a védtelen kapuba tessékelte a labdát (1-0). Az MTK-tól érkező kölcsönjátékos egyébként is jó benyomást tett ránk, s nem csak azért, mert második pécsi mérkőzésén újra eredményes volt, hanem kvalitása és játékintelligenciája miatt is.

Góóól! - harsant a lelátó népe alig két perccel később, az ismeretlen Kövesdi ugyanis néhány csel után egy 8 méterről szerzett találattal növelte a pécsi előnyt (2-0).

A hatvanadik percben ismét cserélt Vas mester: Króner és Tölgyesi mellett Hursán György is pályára lépett, aki Békéscsabáról igazolt át Újmecsekaljára, előtte pedig Németországban is szerepelt. Kíváncsian várjuk játékát.

Előnyünket a 66. percben növeltük, amikor Tihanyi lépett ki remekül a védők között, s juttatta könnyed játékkal a hálóba a labdát (3-0). Tanítani való mozdulatsor volt!

Szép volt, fiúk! - mondtuk magunkban. Az eredmény mindenképpen az, ezt bármikor elfogadjuk a bajnokságban is.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése