2024. február 5., hétfő

Spílerek: Sitku Illés - 1978. 02. 05.

Sitku Illés

Sitku Illés

Született: 1978. 02. 05. 
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 90.
Góljainak száma: 44.

Érkezett: Csepel SC (2000. november).

A kvalifikációs bajnokság során az NB I-ből frissen kiesett csapatnak vérbeli támadó(k)ra volt szüksége, s a megoldást Horváth Gyulával párban éppen Sitku Illés jelentette. 

A pályája elején járó fiatal támadó első pécsi meccsén gólt lőtt a Haladásnak, majd két héttel rá a Kaposvárnak is. Sajnos, a téli szünet beállta miatt nem folytathatta a gólok termelését, de tavaszra átmentette a formáját. Különösen a Magyar Kupa megyei selejtezőiben volt eredményes: Gyódon négyszer, a Hetvehely ellen pedig hatszor rezegtette meg a hazai csapat hálóját. 

A PMFC mezében
A támadó második pécsi szezonjában is futószalagon szállította a gólokat: 11 bajnoki találat mellett hét alkalommal a Magyar Kupában is megörvendeztette a pécsi szurkolókat. 

Nem egészen két évet volt Pécsett a csatár, s ezen idő alatt 63 tétmérkőzésen (bajnoki és Magyar Kupa) 35 gólt szerzett. Azon típusú játékosok közé tartozott, akik csukott szemmel is tudták, merre van az ellenfél kapuja, s jó érzékkel nyúlnak a labdához.

Utolsó mérkőzésén, az örök rivális ellen lépett pályára, s a Komlói Bányásznak lőtt két gólja is kellett ahhoz, hogy a PMFC a Magyar Kupa országos főtáblájára kerüljön.

Ha tüntetés nem is volt, a pécsi szurkolók nem gyújtottak örömtüzeket akkor, amikor nyilvánosságra került a hír, amely szerint a csatár a Verebes József által trenírozott pápai csapathoz igazol.

Távozott: Pápai ELC (2002. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
Mestersége: góllövés

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2002. június 5. Komlói Bányász SK - Pécsi MFC 0-6 (0-3) - Magyar Kupa.

Sitku Illés statisztikája a PMFC-ben:
NB I/B.: 51 mérkőzés, 15 gól.
Magyar Kupa: 12 mérkőzés, 20 gól.
Dunántúli Napló Kupa: 7 mérkőzés, 2 gól.
Edzőmérkőzés: 20 mérkőzés, 7 gól.

Összesen: 90 mérkőzést játszott a PMFC-ben, és 44 gólt lőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése