2021. február 7., vasárnap

2021. február 7. Pécsi MFC - Kolorcity-Kazincbarcika SC 4-2 (2-0)

Pécsi MFC - Kolorcity-Kazincbarcika SC 4-2 (2-0)
2021. február 7. Pécs, PMFC-stadion. NB II. 23. forduló. Zárt kapuk mögött.

Vezette: Németh Ádám (Máyer Gábor, Kovács II. Gábor - Farkas Tibor).
Grabant gólja
Góllövők: Preklet (21.), Grabant (35.), Bartha (54. – 11-esből), Geiger (74.), illetve Kovács (56.), Oldal (66.)
Sárga lap: Kónya 23' illetve Oldal 18', Csősz 25', Horváth L. 31', Oltean 38', Dávid Z. 79', Fótyik 88'.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Bartha (Geiger, 70.), Futó, Kónya – Grabant (Németh M., 84.), Adamcsek (Tihanyi, 70.), Óvári (Hegedűs, 67.). Vezetőedző: Vas László.

KBSC: Horváth – Majzik, Dávid, Szűcs, Fótyik, Farkas (Mikló, 76.) – Csősz (Németh T., 86.), Olteán – Kovács (Tóth B., 86.), Oldal (Tóth L., 76.), Kovác (Korbély, 60.). Vezetőedző: Pacsi Bálint.

Pacsi a csapatnak

Már három góllal is vezetett a PMFC, mégis izgulnunk kellett a győzelemért. A végeredmény azonban híven tükrözi a két csapat közötti különbséget. A begyűjtött három pontért jár a pacsi a csapatnak!

A találkozó az ellenfél szép gesztusával indult: a betegeskedő Supák Gergő javára összegyűlt támogatást adták át a csapat képviselőinek. Jobbulást kívánunk, Gergő!

A meccs a pécsiek akcióival indult, a szilárdan védekező sárga-kék csapat azonban útját állta a rohamoknak. A stadionba ki nem látogató nézősereg először a tizenötödik percben hördült volna fel, amikor Óvári ígéretes lövésébe piszkált bele a vendégek egyik védője, így kimaradt a helyzet. Néhány perc múlva Adamcsek jutott szabadrúgáshoz a vendégek kapujától mintegy 18 méterre, ám a bal felső sarok felé tekeredő labdát Horváth kapus bravúrral hárította. Szép mozdulat volt mind a lövő, mind a hárító játékostól! 

Egy perccel később Futó hatalmas partdobását Rácz csúsztatta meg, a labda Preklet elé került, aki kegyetlen erővel lőtte a kapuba a játékszert (1-0).

Negyed óra telt el a vezető találat után, amikor a PMFC növelni tudta előnyét. Adamcsek - Óvári - Grabant volt a labda útja, s a támadó a kimozduló vendégkapus mellett lőtt a hálóba (2-0).

A félidő végén több alkalommal került veszélybe a látogatók kapuja: előbb Adamcsek, majd Katona lövése annulálódott, végül Kónya labdája szállt a kapu fölé.

A szünetben arról beszélgettünk - kis csapatban követtük a találkozó alakulását a monitor mögött -, hogy eddig kétszer találkoztunk mai ellenfelünkkel: 2018. őszén Magyar Kupa-meccsre látogattak Pécsre a vendégek, s akkor 2-1-re nyertek. 2020. őszén a mieink látogattak a borsodi városba, s a mieink győztek (1-0). Reméltük, hogy a sorminta megszakad, s ezúttal nem a vendégcsapat diadalmaskodik. A félidei 2-0, na és Helesfay munkanélkülisége mindenesetre bíztató volt a három pontot illetően.

A második játékrészből alig tíz perc telt el, amikor Bartha került földre a vendégek tizenhatosán belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A sértett állt a labda mögé, s a jobb alsó sarokba továbbította azt (3-0).

Hátradőltünk a kanapén. Eldőlt! - gondoltuk. Három gólos előnyben biztosak voltunk a három pont sorsában. Nem így Pacsi Bálint tanítványai, akik felébredtek a harmadik gól után. Előbb Kovács szépített, aki félfordulatből vette be a kapunkat az 56. percben (3-1), majd tíz perc múlva Oldal egy kipattanő labdát juttatott a célterületre (3-2).

Alig tíz perc telt el Bartha büntetője óta, s körmeink komoly veszélybe kerültek. Érezték a feszültséget a pályán sportoló srácok is, akik nagyobb nyomás alá helyezték a vendégek védelmét. Ennek érdekében Vas mester is cserére szánta el magát: Bartha helyére Geiger érkezett a hetvenedik percben.

S ez a csere nyerő húzásnak bizonyult: a frissen beállt támadó góljával állt be a találkozó végeredménye, aki a 74. percben 11 méterrőll volt eredményes. Érdekes volt, hogy a néhány perce még harapós vendégek, mennyire feladták a negyedik dugó után a harcot: ezt követően semmilyen veszélyt nem jelentettek a mieink kapujára.

Szép volt, fiúk! Jár a pacsi a szép teljesítményért, még akkor is, ha egy tíz percnyi rövidzárlat izgalmassá tette a mérkőzés végét.

Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Vas László: – Érdekes mérkőzést láthattunk, az első félidőben jól, fegyelmezetten és szervezetten játszottunk, fel is hívtam a játékosok figyelmét a szünetben, hogy ne csak az eredmény megőrzésére törekedjünk. De három-null után sem zártuk le a mérkőzést, a két kapott gól után meleg pillanatokat éltünk át, de jól sültek el a cserék, s megszereztük a negyedik gólunkat is.
Pacsi Bálint: – Szisztematikusan felépített csapat a Pécs, a város meg is érdemelné az NB I-et. Mindent megtettünk, háromgólos hátrányból is felálltunk: két idegenbeli góllal pontot, pontokat kellett volna szereznünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése