2020. augusztus 17., hétfő

2020. augusztus 16. Kolorcity Kazincbarcika SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Kolorcity Kazincbarcika SC - Pécsi MFC 0-1 (0-1)
2020. augusztus 16. Kazincbarcika, Pete András stadion. NB II. 4. forduló. 922 néző. 

Vezette: Kulcsár Katalin (Varga Gábor, Máyer Gábor - Szőts Gergely).
Gólszerző: Óvári (11-esből, 0–1) 35. percben.
Sárga lap: Horváth L. 35', Heil 37', Majzik 41', Krausz 65', Fótyik 74', Tóth L. 85' illetve Futó 24', Sági 26', Helesfay 89', Geiger 90'.

Óvári Zsolt gólja három pontot ért
(kép forrása: pmfc.hu)
Kazincbarcika: Horváth L. – Majzik, Oltean, Fótyik, Orosz D. (Dávid Z., 40.) – Heil (Tóth B., 65.) Krausz – Oldal, Bereczki, Németh T. (Tóth L., 57.) – Kovác. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz L. (Preklet, 31.) Katona L. – Grabant B., Futó, Tihanyi, Óvári (Kónya D., 58.) – Geiger, Adamcsek (Batizi-Pócsi, 83.).

Ünneprontók

Stadionavatóra gyűlt össze az ezres tömeg Kazincbarcikán, ahol a helyi csapat  a PMFC-t fogadta. Utólag bevalljuk, félve engedtük el a Pamacsot a túrára, hiszen a pályaválasztó csapatnak mindig plusz adrenalinlöketet ad, ha hosszú idő után végre saját pályán fogadhatja a vendégét. Szerencsére, félelmünk alaptalannak bizonyult.

Meg kell hagyni, takaros kis stadiont húztak fel Kazincbarcikán. Nem nagy, de a helyi igényeket minden bizonnyal kiszolgálja majd. Ünnepre készültek tehát a borsodi városban, s ünneprontásra a mieink.

Ha hihetünk a beszámolóknak - amelyet egyszerre három csatornán követtünk: a PMFC mellett a KBSC honlapja és a Nemzeti Sport Online tudósításában - a mieink kezdték jobban a találkozót. Igen, ismét csak a szöveges tudósítás kapcsán követtük a meccset, mert a vasárnap este nyolc órás kezdés nem éppen vendégbarát akkor, ha az ország másik felén hétfő reggel munkára kell jelentkezni. Talán az illetékesek elgondolkozhatnának ezen is akkor, amikor kötelezően írják elő a hét utolsó napjára a meccsrendezést.

Na mindegy, ha már így alakult, árgus szemekkel figyeltük a tudósításokat. Előbb a partbíró akadályozta meg Óvárit a gólszerzésben, majd ugyanő kerülhetett volna helyzetbe, de az utolsó passzba belepiszkáltak a hazai védők. Otthonunk kényelméből úgy tűnt, a mieink léptek föl kezdeményezőbben. Talán ennek is köszönhető, hogy Óvári a 35. percben megszerezte a vezetést: Grabantot buktatta a hazaiak kapusa, s a büntetőt a szélsőnk lőtte biztosan a hazaiak kapujába. (0-1)

Később derült csak ki, hogy ez a tizenegyes egyben a győzelmet is jelentette. Miközben a csapatunk több ízben is növelhette volna előnyét, hazai helyzetről alig-alig érkezett említés. 

Elrontotta tehát a hazaiak stadionavató ünnepét a pécsi piros-fekete legénység, ám még a hazaiak edzője is sportszerűen ismerte el, hogy teljesen jogosan és megérdemelten hoztuk el a három pontot.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vitelki Zoltán: – Teljesen megérdemelten nyert a Pécs. Nem erre készültünk, ám önbizalom és hit nélkül nem lehet eredményt elérni. Nincs mese, mielőbb változtatni kell ezen.
Vas László: – Óriási tettnek tartom, hogy két kellemetlen szituáción is túltette magát a csapat, hiszen Bartha László a bemelegítésnél, míg a középső védőnk a mérkőzés közepén dőlt ki a sorból. Több helyzetet dolgoztunk ki úgy, hogy az ellenfélnek esélye sem volt a gólszerzésre.

(A mestermérleg forrása az NS Online tudósítása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése