2021. február 10., szerda

2021. február 10. Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Pécsi MFC - Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
2021. február 10. Pécs, PMFC-stadion. Magyar Kupa, 8. forduló (16 közé jutásért). Zárt kapuk mögött.

Hegedűs Márk sem segített
(forrás: bama.hu)
Vezette: Antal Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert - Szommer Attila).
Góllövő: Dragóner 88'.
Sárga lap: Katona 17', Hegedűs M. 28', Futó 45' illetve Kállai 31', Dragóner 49'.

PMFC: Hermány – Sági, Króner, Gajág, Katona (Preklet, 46.) – Kónya, Futó, Geiger (Bartha, 55.) – Keresztes (Grabant, 61.), Tihanyi (Adamcsek, 72.), Hegedűs (Óvári, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Mocsi, Devecseri Németh Milán – Kállai, Jancsó, Csilus (Holdampf, 36.), Doktorics (Predrag, 76.) – Tóth, Dragoner (Debreceni, 90.), Németh Márió (Kiss, 64.). Vezetőedző: Mátyus János.

Kupánvágás

A Kupa idei kiírásának előző két fordulójában idegenben lépett pályára a csapat, így ebben a sorozatban először léphetett pályára saját stadionjában. A tomboló világjárvány miatt továbbra is közönség nélkül, zárt kapuk mögött rendezték meg a találkozót.

A meccset kezdő tizenegyet szemlélve megállapíthattuk, hogy Vas mester csapatában nincs tartalékegyüttes. Bár kimaradt Helesfay, Rácz, Óvári, Adamcsek, mégsem volt hiányérzetünk. Tudtuk, hogy a lehetőséghez jutó spílerek is minőségi játékkal fognak elórukkolni.

Nem is csalatkoztunk: már a találkozó elején helyzetbe kerültek a mieink azzal, hogy Futó hatalmas bedobását Króner fejelt épphogy a kapufa mellé. Alig néhány perccel később Hegedűs szabadrúgását ártalmatlanította a korábbi válogatott szombethelyi kapus, Rózsa Dániel. Dörzsöltük is a kezünket - utólag már tudjuk, hogy korán - hogy a tavalyi évadhoz hasonlóan idén is összejöhet a Pécs-Kisvárda meccs. 

Az első fertályóra végén egy szombathelyi helyzetet is feljegyezhettünk: Dragóner labdáját Tóth küldte a felső lécre, olyan elementáris erővel, hogy a még most is rezeg a vas. Több helyzet is kimaradt Rózsa kapuja előtt: Tihanyi, Katona és Geiger is megszerezhette volna a vezetést, ám a vendégek hálója továbbra is érintetlen maradt. 

A szünetben felidéztük, hogy 2005-ben találkozott egymással utoljára a két csapat Magyar Kupa-meccsen. Akkor a vasi megyeszékhelyen 2-2 lett a végeredmény, s tizenegyesekkel jutott a legjobb 16 közé a Munkás. Érdekesség, hogy a zöld-fehérek kapuját akkor is egy bizonyos Rózsa Dániel védte...

A folytatásban a mély talaj igen megnehezítette mindkét egylet dolgát: inkább birkózéshoz, mint labdarúgáshoz hasonlított a játék. Vas mester minden cserelehetőségét kihasználva próbált frissíteni a csapaton, s menetrendszerűen szálltak a labdák Rózsa kapuja felé: Bartha, Tihanyi és Óvári röptéje is eredménytelen maradt. 

Nem úgy az ellen támadása: a 88. percben egy jobbról érkező beadás lett a hazaiak veszte, amelybe Dragóner piszkált bele (0-1), amellyel el is dőlt a továbbjutás kérdése.

Ennek a gólnak köszönhetően a Haladás találkozik a Kisvárdával a Kupa következő fordulójában.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Gyűrték egymást a csapatok, egyik fél javára sem billent föl a pálya, mindkét együttesnek voltak lehetőségei. Ezekből egyet a vendégek kihasználtak. Számunkra az a lényeg, hogy miként tudjuk a saját hibáinkat kijavítani, és amiben igazán jók vagyunk, azokat kivinni a pályára. Ma ebben alul maradtunk, mert nem tudtuk megismételni korábbi teljesítményünket.
Mátyus János: Ha lettek volna nézők, akkor tipikus kupacsatát láthattak volna. Két agilis, harcos csapat találkozott egymással, különös presztízse volt a mérkőzésnek, hogy ké, a bajnokságban is jól szereplő csapat találkozott. Gyakorlatilag felváltva forogtak a veszélyben a kapuk, bár a talaj mindkét csapatnak irreális volt. A nagyobb elszántságnak köszönhetjük a győzelmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése