2021. január 31., vasárnap

2021. január 31. WKW ETO FC Győr - Pécsi MFC 2-1 (2-0)

WKW ETO FC Győr - Pécsi MFC 2-1 (2-0)
2021. január 31. Győr, ETO-park. NB II. 22. forduló. Zárt kapuk mögött.

Tizenegy bajnoki után vereség Győrben
(foto: Nagy Gábor - Kisalföld)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Becséri Gergely, Kulman Tamás - Kovács J., Zoltán).
Góllövők: Priskin (13' és 24') illetve Óvári 59'.
Sárga lap: Lipták 43', Temesvári 80' illetve Króner 63'.

ETO FC: Gundel-Takács – Kovács, Lipták, Temesvári, Fejes – Bagi, Kiss, Berki (Sipos, 68.) – Májer (Szabó, 88.), Priskin, Erdei (Sipőcz, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor.

PMFC: Hermány – Sági (Króner, 46.), Rácz (Keresztes 83.), Preklet, Katona – Grabant (Hegedűs, 46.), Futó, Bartha (Tihanyi 60.), Óvári, Kónya – Adamcsek (Geiger 60.). Vezetőedző: Vas László.

... persze, titokban - sőt, nem is annyira titokban - mindannyian reménykedtünk, hogy folytatódik a széria, már ami a veretlenséget illeti. Tragédia nem történt, csak kaptunk egy emlékeztetőt: mégiscsak újonc csapatunk van.

Reménykedtünk abban is, hogy pontot szerzünk, mi több, győzelmet is vízionáltunk, amire igen régen volt példa: Győrött utoljára 2014. március 8-án tudtunk győzelmet aratni (5-2), s nem meglepő, hogy abból a csapatból már senki sem játszik piros-feketében.

Legutóbb a most folyó bajnokság harmadik fordulójában találkoztak a felek, a Pécsett megrendezett mérkőzésen 2-2 lett a végeredmény. Azon a meccsen pécsi részről Adamcsek, a zöld-fehérek oldalán pedig az egykori válogatott csatár, Priskin Tamás duplázott.

Priskin ezúttal is a kezdő csapat tagja volt, s a tévé képernyőjén keresztül is látható volt, hogy mennyire figyelnek rá a vendégek védői. Némi rosszmájúsággal mondhatnánk, hogy mi lett volna, ha nem figyelnek, hiszen mire magunkhoz tértünk az első üveg kólából, már kettővel ment a hazai csapat, s mindkét dugó az említett csatár nevéhez fűződik. Bár jelen sorok írója is keblére ölelte a gólszerzőt 2015. őszén amikor a norvég válogatott kapujába talált, ezúttal csak a tökmagos zacskó landolt a szoba frissen festett sarkában.

Pedig nem ezt ígérte az első tíz perc, hiszen a pécsiek kezdték jobban a találkozót: sorrendben: Grabant, Bartha és Adamcsek is próbálkozott, ám lövéseik elhaltak még a gólvonal előtt. Majd jött a balszerencsés 13. perc: Erdei az alapvonal közeléből adott középre egy labdát, a mieink pedig tátott szájjal nézték, ahogy Priskin a kapuba bólint (1-0). A támadó a 23. percben duplázott, amikor egy megcsúsztatott labdát továbbított játszi könnyedséggel a kapunkba. (2-0)

Ez a tíz perc el is döntötte a pontok sorsát: bár magára talált a PMFC, igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a hazai kapu előtt. Lehet, a győriek vettek vissza a tempóból a biztos vezetés tudatában, a lakás nappalijából nézve a meccset úgy tűnt, nem igazán tudnak a vendégek gólt lőni. Gyűrték, gyömöszölték a hazaiak védelmét, talán mezőnyfölényben is voltak, de a zöldek stabil védekezését nem tudták feltörni. 

Egyedül talán Kónya lövése jelentett veszélyt, ám 22 méterről indított labdája nem jelentett különösebb gondot a hazai kapusnak.

A fordulás után jobbára a pécsiek akarata érvényesült. Az őszi mérkőzésekről már ismert letámadást alkalmazva sikerült a szépítés: Futó Zsombor szerzett labdát, amelyből Óvári Zsolt tekert a hosszú sarokba (2-1). 

A szépítés után Hermány kapus akár munkanélküli járadékért is folyamodhatott volna, annyira dominált a piros-fekete csapat: Óvári szabadrúgásból veszélyeztetett, majd Futó bivalyerős löketét ártalmatlanította a győri kapus. Még a hosszabbítás perceiben is megmenthette volna az egyik pontot a baranyai egylet, ám Gundel-Takács Króner ziccerét is védeni tudta.

A lefújás után Győrött maradt a három pont, ám keseregni nincs okunk, a tabella negyedik helyén állva várjuk egy hét múlva a Kazincbarcikát.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Csató Sándor:  - Nagyon nehéz mérkőzésen a Pécs igazolta jó hírét, különösen a mérkőzés utolsó szakaszában. Az első félidőben kontrákból szereztünk gólokat, és igaz, hogy játékban többet vártam, viszont küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat. Ősszel többször a hajrában buktunk el mérkőzést, annak egyike most visszajött.
Vas László: – Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, játékunkra eddig nem jellemző védekezési hibákkal. Sokat tettünk a pontszerzésért, de hiányzott belőlünk az a győzelemhez szükséges zsiványság, ami megvolt a hazaiakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése