2020. november 5., csütörtök

2020. november 4. Pécsi MFC - Vasas FC 0-0

Pécsi MFC - Vasas FC 0-0
2020. november 4. Pécs, PMFC-stadion. NB II., 15. forduló. 1.120 néző.

Vezette: Oláh Gábor (Becséri Gergely, Kovács II. Gábor - Jakab Árpád).
Sárga lap: Króner 88' illetve Kovács M. 55'.

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz., Preklet, Németh – Kónya, Tölgyesi (Geiger, 56.), Futó, Óvári (Hegedűs, 56.) – Keresztes, Bartha (Adamcsek, 64.). Vezetőedző: Vas László.

Vasas: Jova – Terbe, Viczián, Szilágyi, Silye – Pátkai, Hidi, Kovács M. – Pekár (Szatmári, 62.), Feczesin, Radó (Balajti, 81.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Értékes döntetlen


2012. októberében Ligakupa mérkőzésen fogadta az akkor első osztályú PMFC az NB II-ben vitézkedő fővárosi piros-kék csapatot, s annak idején hazai győzelem született (2-1). Azóta nem találkozott egymással a két csapat. A Vasas azóta megjárta az NB I-et, ki is pottyant onnan, a pécsiek pedig a megyebajnokságot - meg is nyerték azt.

Nyolc év után bajnoki mérkőzésen sorakoztak fel tehát a régi ellenfelek. A Vasas soraiban egykori pécsieket fedeztünk fel: a cserepadon Szatmári Lóránd várt bevetésre, míg a szakmai munka irányítójaként Schindler Szabolcsot tisztelhetjük, aki védőként erősítette egykor a Munkást.

Ahogy beharangozónkban írtuk, mindkét csapat négy, zsinórban elért győzelem után futott ki a pályára, így igazán jó meccsre volt kilátás. Első látásra meglepő, hogy ennek ellenére "csak" 1.120 néző látogatott ki a találkozóra, ám a csekély nézőszám a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségszerű korlátozások miatt volt.

Ez a valamivel több mint egyezer néző a hatodik percben szisszent fel először, amikor Futó bedobását Rácz próbálta fejjel Jova kapujába továbbítani, ám a rutinos fővárosi hálóőr útját állta a labdának. 

Nem volt ok sok izgalomra, hiszen a küzdelem a kapuk veszélyeztetése nélkül zajlott. Helesfaynak - csakúgy, mint budapesti kollégájának - csak elvétve kellett játékba avatkozni. Meg is jegyeztük a szünetben, hogy úgy tűnik, mindkét félnek jó az iksz.

Sajnos, a kockázatkerülő játék a második félidőben is folytatódott. Néhány helyzetet ugyan feljegyeztünk - Helesfay egy szabadrúgást hárított, illetve a 75. perc tájékán egy igazán életveszélyes Vasas-helyzetet semlegesített - de összességében az volt az érzésünk, hogy ha járvány végéig játszanak a csapatok, ezen a meccsen akkor sem fog gól esni.

Nem is esett. Maradt a döntetlen, maradt a 0-0. A csapat pedig maradt a negyedik helyen.

Csak a Munkás!

Mestermérleg (NS Online):
Vas László: – Vereség vagy döntetlen után ritkán dicsérem a csapatot, de most nagyon elégedett vagyok. Amit tudtunk, a nehézségeink ellenére megtettük, hogy eltüntessük a különbséget a két csapat között. Komoly sorozatterhelésben vagyunk, ráadásul hat koronavírusosunk is van a csapatban, de az elvégzett munka látszódik a kereten, illetve, hogy működik a kidolgozott rendszerünk.
Schindler Szabolcs: – Az idén másodszor játszom Pécsett edzőként nulla-nullás mérkőzést. Szervezett csapat ellen léptünk ismét pályára, és a második félidőben volt ugyan meccslabdánk, de a döntetlent igazságosnak érzem. Gólt nem sikerült szereznünk, de az agresszívan futballozó Pécs ellen ez nem is könnyű. Sok csapat nem nyer ebben a stadionban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése