2024. október 3., csütörtök

Spílerek: Szatmári Lóránd - 1988. 10. 03.

Szatmári Lóránd

Szatmári Lóránd 

Született: 1988.10.03., Petrozsény.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 198.
Góljainak száma: 23.

Bár a romániai Petrozsényben született, pályafutását a PMFC-ben kezdte a többszörös utánpótlás-válogatott labdarúgó. A felnőttek között Keszei Ferenc szavazott neki bizalmat: 2006. telén előbb edzőmérkőzéseken, majd az NB I-ben is mély vízbe dobta az ifjú titánt. A bajnoki bemutatkozásra egészen pontosan 2006. május 6-án került sor az FC Sopron ellen (2-1), amikor a meccs 77. percében Goran Vujicsot váltva léphetett pályára. A bajnoki szezonban még egy újabb lehetőség adódott előtte: a zárófordulóban a ZTE ellen (0-0) egy teljes félidőnyi lehetőséget kapott.

A mezőny legjobbja
a Fehérvár ellen
A következő szezonban folytatódott a fiatal labdarúgó csapatba építése: kezdetben  a kispadról beszállva adott lendületet a társainak, majd egyre gyakrabban a kezdő csapat tagjaként futott ki a zöld gyepre. Bár a bajnokságban nem tudott gólt szerezni, a Magyar Kupában a Felcsút ellen igen, és edzőmérkőzéseken is rendre megzörgette az ellenfelek hálóját. 2007. tavaszán a Fehérvár ellen a meccs legjobbjának választotta a Nemzeti Sport, s nem volt meglepő, hogy nevesebb klubok is felfigyeltek a tehetséges fiatal játékosra. Nem is maradt sokáig Pécsett, s szerződtette az olasz Serie B osztályban szereplő Reggiana Calcio.

Távozott: Reggiana Calcio (olasz, 2007. július).

A fiatal játékos portréja
Távozása nem volt füstmentes, bár erről legkevésbé Szatmári tehetett. Hangzatos sajtóhírek jelentek meg arról, hogy az olasz vásárló könyveinek kiadási oldalán közel kétszer akkora tételt jelentett a középpályás szerződtetése, mint amekkora a PMFC nyilvántartásainak bevételi rovataiban jelentkezett. Hosszas magyarázkodások jelentek meg ügynöki jutalékokról, tranzakciós költségekről, s attól tartunk, mindez nem tett jót a futballistának sem.

A Reggiana hamarosan kölcsönadta Magyarországra a labdarúgót, az MTK Budapest FC-ben és Pakson is szerepelt, majd 2012. őszén visszatért az akkor NB I-es pécsi csapathoz.

Érkezett: Reggiana Calcio (olasz, 2012. július).

Véber György utasításait hallgatva
Három évig, az NB I-ből való kizárásig szerepelt Pécsett a még mindig fiatal labdarúgó, ez idő alatt a válogatott keretbe is meghívást kapott, bár hivatalos mérkőzésen nem lépett pályára. 
Kiforrott játékosként a PMFC-Matias csapatában
Stabilan számították rá a pécsi szakvezetők: Supka Attila és Márton Gábor után Véber, Kulcsár és Robert Jarni is a kezdőcsapatban szerepeltette, s többször csapatkapitányként vezette az együttest. Emlékezetes, hogy 2015. májusában két gólt lőtt a Ferencváros kapujába (2-2). Sajnos, az ígéretes karrier megakadt akkor, amikor a csapatot kizárták az NB I-ről. A labdarúgó azóta vándormadárként éli életét, alig van olyan csapat, amelnyek a mezét ne húzta volna magára.

Távozott: MTK Budapest FC (2015. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2006. január 28. Pécsi MFC - PMFC-junior 3-1 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Szatmári Lóránd statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 99 mérkőzés, 7 gól.
Magyar Kupa: 10 mérkőzés, 2 gól.
Ligakupa: 16 mérkőzés, 3 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 3 mérkőzés, 1 gól.
Edzőmérkőzés: 70 mérkőzés, 10 gól.

Összesen: 198 mérkőzést játszott a PMFC-ben, amelyeken 23 gólt szerzett.

Dicsőségtabló:
Ligakupa elődöntős (2012/13).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése