2020. november 4., szerda

Bemelegítés: Pécsi MFC - Vasas FC (2020. november 4.)

Rangadó a javából!

Debrecen - Győri ETO, Vasas - Békéscsaba, Haladás - Kaposvár, Nyíregyháza - Szeged, s lehetne folytatni a sort azon párosításoknak, amelyek - tradícióik alapján - akár az élvonalban is megállnák a helyét. Ebbe a sorba tökéletesen passzol a mai PMFC - Vasas meccs. Nem kis túlzással lehetne mondani, hogy megszámlálhatatlanul sok első osztályú meccs után először találkozik az NB II-ben a két csapat, csakhogy ennek az állításnak az egyik fele sem igaz. Mert igenis megszámlálható az élvonalbeli meccsek száma: a nela.hu adatai szerint pécsi pályaválasztás mellett 44, összesen pedig 89 alkalommal vonultak ki a csapatok a küzdőtérre a bajnoki pontokért. Utoljára 2011. november 26-án, Bajzát Peti emlékezetes meccsén, amikor öt gólt lőve tízes érdemjegyet kapott a Nemzeti Sporttól. Azt hiszem, ezt még sokszor le fogjuk írni a Vasas-meccsek kapcsán.

Azt írtuk, hogy a másodosztályban sem először találkozik a két csapat. Nos, ez annak a bizonyos lónak az esete, amely, ha akarjuk vemhes, he nem akarjuk, nem vemhes. Hogyan lehetséges ez? 

2002. október 26-án a sorsolás Pécsre szólította a Vasast. Emlékezetes, akkor az NB I/B-nek nevezett másodosztályban szerepelt mindkét együttes, s a bajnoki szezon végén a PMFC aranyéremmel került vissza az első vonalba. Azon az októberi napon Horváth Gyula, Sipos János és Pest Krisztián góljaival 3-1-re győztük le a fővárosi piros-kék egylet képviselőit, csakhogy a téli szünetben a Vasast kizárták a bajnokságból, eredményeit törölték. Volt győzelem, nincs győzelem... Ettől nagyobb fájdalom érte a Fáy utcai szurkolókat, hiszen félévig nem láthattak meccseket a stadionjukban. Később a Kecskemét csapata költözött Budapestre, s vette föl a Vasas nevet, újraélesztve a tradicionális klub futballéletét.

A múlt után, nézzük a jelent. A jelenleg futó pontvadászat kapcsán mindkét csapatról elmondható, hogy nem az előzetes várakozásoknak megfelelően teljesít. Míg a pécsiek - harmadosztályból feljutó újonc csapatként - a várakozások felett teljesítve a tabella negyedik helyét foglalják el, az angyalföldiek alaposan megerősített és bajnokesélyesnek kikiáltott gárdája a tervektől jócskán elmaradva, a táblázat hetedik során szerepel. Igaz, a mai ellenfelek között mindössze két pont az eltérés...

Rangadó lesz tehát a javából a PMFC-pályán. A mieink négyes győzelmi szériával a tarsolyukban érkeznek a meccsre, és az utóbbi hetekben a Vasas is kezd magára találni, amely szintén 12 pontot szerzett az elmúlt négy fordulóban.

Nehéz, nagyon nehéz esélyt latolgatni a meccs előtt. A Vasas támadói meg fogják nehezíteni a védőink dolgát, azt pedig hetek óta látjuk, hogy támadásban akadozik a mieink szekere.

Adamcsek frissességére, Kónya Dávid gyorsaságára óriási szükség lesz, s erősítést jelent Futó Zsombor visszatérése is, aki letöltötte sárgalapos eltiltását, így ismét a szakvezetés rendelkezésére állhat.

És szükség lesz a csodálatos szurkolótáborra, amely nem hagyhatja magára a fiúkat.

És hogy ki nyerheti a mai meccset?

Csak a Munkás!

Tippünk: PMFC - Vasas FC 2-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése