2019. július 15., hétfő

2019. július 13. HNK Cibalia Vinkovci - Pécsi MFC 2-0 (0-0)

HNK Cibalia Vinkovci - Pécsi MFC 2-0 (0-0)
2019. július 13. Vinkovci (Horvátország), edzőmérkőzés. 100 néző.

Cibalia Vinkovci - PMFC
(forrás: pmfc.hu)
Góllövők: Stupar (65.), Vincetić (86.)

HNK Cibalia: Marijanović – Hajnal, Karaula, Džijan, Salapić, Šarić, Oršolić, Galić, Bajić, Dejanović, Dogan. Cserék: Lešić, Adam Nikolić, Tadić, Kiš, Janović, Pierobon, Vincetić, Tustonjić, Dijanežević, Stupar, Kerić.

PMFC: Helesfay – Sági, Rácz, Nikic, Németh, Szabó, Futó, Godzsajev, Tihanyi, Bohata, Geiger. Cserék: Oliveira, Koller, Kiss, Gellén, Horváth, Juhász. Vezetőedző: Vas László.

Találkozó négy év után


2015. februárjában járt utoljára a PMFC a kedves, kis horvátországi városban. Az akkor Robert Jarni által vezetett baranyai csapat Márkvárt és Weitzer góljaival győzte le a házigazdát, s nyert 2:1 arányban.

Igen kíváncsiak voltunk, hogy négy év után mire lesz képes az azóta harmadosztályba zuhant pécsi gárda a horvát második vonalban szereplő ellenfele otthonában.

A pécsiek középpályás sorában feltűnt egy eddig ismeretlen arc, Godzsajev, akiről szinte semmit sem sikerült megtudnunk. Bár a Kaposvári Rákóczi tavalyi együttesében szerepelt egy ugyanilyen nevű futballista, nem tudjuk, csak névazonosságról van-e szó, vagy a frissen élvonalba jutott együttes lemondott esetleg a középpályás további szolgálatáról. Továbbra is hiányoljuk, hogy a próbajátékosokról legalább néhány szó erejéig tájékoztatást adjon a klub.

A meccsről csak annyit, hogy igazi edzőmérkőzés volt. Az első félidőben egyenrangúnak tűnt a két csapat, s ha Geiger nem hibázza el a büntetőjét, akkor pécsi előnnyel mehettek volna pihenőre a felek.

A fordulást követően egy sokkal erősebb horvát csapat szerepelt, amely ki is használta a gyengébb pécsiek hibáit. Előbb Stupar, majd a meccs hajrájában Vincetić vette be a PMFC kapuját.

Sajnáljuk ezt a vereséget. Tudjuk, hogy Vas mester nem az eredményt figyeli, és nyilván ez a mérkőzés is csak egy állomás volt a felkészülésben, ha a tesztmérkőzéseken nem várunk teljes koncentrációt a fiúktól, akkor a tétre menő találkozókon sem fognak összpontosítani, s a horvátországi meccsen tapasztalt buta hibák miatt fogunk értékes pontokat veszteni.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Jó mérkőzést játszottunk egy szervezett, kemény, erős ellenféllel szemben. Az első félidőben egyértelműen domináltunk, helyzeteink voltak, kapufát lőttünk, tizenegyest hagytunk ki. A második félidőben már előjöttek azok a hibák, amelyeket a folytatásban ki kell javítanunk.

(A cikk a pmfc.hu és a bama.hu oldalán megjelent írások felhasználásával készült.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése