2019. július 18., csütörtök

2019. július 17. Pécsi MFC - Balatonlelle SE 4-0 (3-0)

Pécsi MFC - Balatonlelle SE 4-0 (3-0)
2019. július 17. Pécs, PMFC-stadion, edzőmérkőzés. 100 néző.

Vezette: Zierkelbach Péter.
Góllövők: Godzsajev (21.), Gajág (30.), Máté (39.), Koller (59.)

Csak a Munkás!
PMFC: Kovács – Sági, Rácz, Gajág, Németh - Godzsajev, Szabó, Bohata, Tihanyi - Grabant, Máté. 
Cserék: Oliveira, Széles, Futó, Koronics, Katona, Kiss, Koller, Geiger, Gellén, Horváth. Vezetőedző: Vas László.

Hiányérzet

Néztük, néztük a PMFC összeállítását és komoly hiányérzetünk támadt. A tavalyi csapatból gyakorlatilag egyedül a kapus, Kovács Benedek maradt hírmondónak, nem véletlen, hogy a csapatkapitányt megillető karszalagot is a karján viselte. Bár a szegedi kitérőből visszatérő Gajág Gergő több meccset játszott, mint a fiatal kapus (26:24 volt az állás a felkészülési időszak előtt), a folyamatosság miatt érthető Vas mester döntése.

S ha már megjegyeztük a csapat cserélődését, érdemes szót ejteni azokról, akikről nem sokat tudunk. A nyilvánosságra került hírek szerint már elhagyta a csapatot Ulakity Márk, Dienes Ádám, Somogyi Máté, Csernik Zsombor, Kondor Kristóf, Hanol Milán, Győrfi Dominik, Péter Bence, Romic Danijel és Kálmán Szilárd is, de van néhány spíler a tavalyi csapatból, akik úgy hiányoznak az edzőmérkőzéseken szereplő csapatokból, hogy közben nem tudunk róluk semmit.

Mi lehet Valkovszki Péterrel, aki beszáguldozta a pálya szélét az előző bajnokságban? 
Hova tűnt a csak egy edzőmérkőzésen szerepet kapó Kesztyűs Máté?
Miért nem játszik Erdős Gábor, aki oly' bizakodó volt a PMFC TV-ben még a felkészülés elején? 
Miért nem találkoztunk még Keresztes Barna nevével a felkészülési találkozókon?
Mi történt Varga Tamással, akit még Márton Gábor fedezett fel a védelemnek?

Összeszámolva ez 15 név. Pont egy csapat, kispaddal együtt.

Sajnos, a klubtól továbbra sem érkeznek információk, s miközben a fenti kérdéseken elmélkedtünk, az új fiúk elkezdték termelni a gólokat. Előbb Godzsajev talált a hálóba, megszerezve első, PMFC-s találatát, majd Gajág Gergő volt eredményes. A 39. percben egy szélről beívelt labdát Máté János csúsztatott közelről a balatonlellei kapuba (3-0), s ezzel mentek pihenőre a csapatok.

A rövid szünetben rátekeredtünk a netre, s az nb3foci.hu információi szerint Erdős Gabi Bicskére igazol(t), az MLSZ Adatbankja szerint Kesztyűs pedig már a Szekszárdi UFC játékosa. A többiekről, sajnos, nem találtunk információt.

A második játékrészre egy teljesen megváltozott összetételű PMFC futott ki a gyepre. Látszott is, hogy az összeszokottsággal problémák vannak, ami nem csoda, hiszen a 15 távozó helyén legalább ennyi érkezőt és próbajátékost tudunk felsorolni. 

Miközben összeírtuk az új fiúk neveit is, Koller Krisztián is szerzett egy gólt, így már 4-0 volt az állás ide.

A szép csendben csordogáló meccs nem adott különösebb beszédtémát, így arról szólt a diskurzus, hogy vajon, mire juthat ez a csapat az új bajnokságban? Titkon minden szurkoló aranyérmet vár az együttestől. Mivel a Szeged-Grosics feljutott, a SZEOL megszűnt, a Szentlőrinc kipukkadt, talán a Dunaújváros és a Monor lehet ebben nagy ellenfelünk.

Ha az új együttes képes elérni a bajnoki címet, nem bánjuk, hogy ezen a nyáron is új játékosokkal kell ismerkednünk a PMFC-mezekben.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Vas László: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elérte célját. A felkészülés ezen szakaszához viszonyítva jó teljesítményt nyújtottunk.
Kenéz Szabolcs: Örülünk, hogy ismét a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalában szerepelhetünk, ahol más céljaink vannak, mint aktuális ellenfelünknek. Ez a találkozó egy jó erőfelmérő volt ahhoz, hogy hol is tartunk. Elmondtam a játékosoknak is, hogy nem lógatjuk a buksit, hanem készülünk a bajnokságra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése