2019. május 20., hétfő

2019. május 19. Kecskeméti TE - Pécsi MFC 1-1 (0-1)

Kecskeméti TE - Pécsi MFC 1-1 (0-1)


2019. május 19. Kecskemét, Széktói stadion. NB III. Középcsoport, 28. forduló. 500 néző.

Vezette: Jakab Árpád (Vrbovszki Pál, Ancsin Zoltán).
Góllövők: Takács K. 50' illetve Geiger 37'.
Sárga lap: Nádudvari 15', Takács K. 80', Vladul 90'.
Kiállítva: Katona Levente 49'.

Geiger Norbert, a gólszerző
KTE:  Kunsági – Bagó, Vágó, Nánási, Urbán, Zámbó – Terbe, Markó, Nádudvari (Vladul 62.) – Peres, Takács (Kitl 82.). Vezetőedző: Szabó Tibor.

PMFC: Kovács – Valkovszki, Katona, Romics, Erdős – Kálmán (Kónya, 73.) Futó, Oliveira, Kesztyűs (Varga 53.) – Geiger, Koller (Juhász 56.). Vezetőedző: Vas László.

NB I-es nosztalgia


2015. március 21-én járt utoljára a PMFC Kecskeméten. Akkor NB I-es mérkőzésen csapott össze a helyi KTE-vel, s azon a meccsen hazai győzelem született. 

Több mint 4 év telt el azóta, s mindkét együttes hasonló utat járt be azóta. 2015. tavaszán a Kecskemét volt az egyike, a Pécs pedig a másika azon csapatoknak, akik nem kaptak élvonalbeli licencet, s egészen a megyebajnokságig zuhantak. A történet innen már ismert: a PMFC 2016-ban, a KTE pedig 2018-ban lépett egy osztállyal feljebb.

A két csapat ősszel már randevút adott egymásnak, az Uránvárosi találkozón 2:2 lett a végeredmény.

Dörzsöltük tehát a tenyerünket, úgy véltük, hogy a formába lendült PMFC 2003. után újra győzhet a hírös városban. A mérkőzés első szakasza azt mutatta, reményeink akár valóra is válhatnak, hiszen érezhető mezőnyfölényt alakított ki a Munkás, s reméltük, csak idő kérdése és a hazaiak kapujába kerül a labda. 

Így is lett: a 37. percben Koller passzából Geiger lőtt a hazaiak kapujába. (0-1)

Katona a kiállítás sorsára jutott
A második félidő is vendég támadásokkal indult, lelki szemeinkkel már láttuk a második gólt. Jött is, csak éppen a rosszabbik oldalon: Katona Levente kiállítást érően buktatta a kilépő hazai csatárt. A jogosan megítélt szabadrúgásból Takács Krisztofer lőtt a kapunkba. (1-1) El kell ismerni, pompás találat volt.

A folytatásban mindkét csapat győzelemre játszott. Örvendetes, hogy a megfogyatkozott PMFC is három pontért harcolt, s nem érte be a döntetlennel. Egy ilyen támadás végén Geiger akár újra eredményes lehetett volna, ám lövése szögletre pattant.

Maradt a döntetlen, s maradt az egy pont. Bevalljuk, kezdjük megszeretni a mai PMFC játékát. Harcosak, győzelemre éhesek a fiatalok, s úgy véljük, ha nem törik meg a lendület és sikerül a kritikus posztokon erősíteni, sok meglepetést tartogathat nekünk, szurkolóknak.

Bár nem volt élvonalbeli a meccs, az az osztály jóval messzebb van, mint egy éve, ilyenkor, nekünk, kizártaknak mégis NB I-es volt. A sorsközösség miatt mindenképp.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Szabó Tibor: Egy nagyon jó csapattal játszottunk döntetlent. Gyorsak voltak, jól is játszottak, nehéz volt ellenük futballozni. A taktikánk része volt, hogy ne adjunk nekik területet, de sajnos az első félidőben egyszer ki tudtak bújni, aminek gól lett a vége. A második félidőben mi is meg tudtuk mutatni, hogy jól tudunk kontrázni, ennek kiállítás és gól lett a vége. Igazságosnak érzem a döntetlent, voltak helyzetek itt is, ott is, mindkét csapat eldönthette volna a találkozót. Ez még akkor is igaz, ha egyel többen voltunk a pályán a második félidőben.
Vas László: Büszke vagyok a csapatomra! Amit terveztünk, az az első félidőben ült, helyzeteket dolgoztunk ki, az ellenfélnek szinte lehetősége sem volt, egy szép támadásból meg is szereztük a vezetést. Olyan érzésem volt, hogyha három napig játszunk, akkor sem kapunk gólt. Masszívnak tűntünk, de egy gyermeteg hibából gólt kaptunk, ahelyett, hogy mi vittük volna be a másodikat. A kiállítás jogos volt, nincs kétségem efelől, de innentől kezdve morált mutatott a csapat, mentünk és daráltunk folyamatosan, mi tudtunk helyzeteket kidolgozni. Ha egy kicsit higgadtabbak, pontosabbak vagyunk, akár meg is nyerhettük volna a meccset.

(nyilatkozatok: kecskemetite.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése