2018. november 6., kedd

2018. november 4. Pécsi MFC - Kecskeméti TE 2-2 (1-0)

Pécsi MFC - Kecskeméti TE 2-2 (1-0)
2018. november 4. Pécs, PMFC-st., NB III. Középcsoport, 13. ford., 500 néző.

Vezette: Bana Gergely (Kiss Balázs, Perák András),
Góllövők: Koller 28' Romic 79' (mindkettő 11-es) ill. Vladul Stefan 70' és 73'.
Sárga lap: Hanol (45.) , Koller (58.) ill. Takács 46.), Nádudvari (67.), Szabó (71.), Kitl (88.).
Koller Krisztián

PMFC: Somogyi – Hanol, Romic, Erdős, Varga – Fujsz, Koller (Katona, 64.), Szellák, Kálmán (Széles, 69.) – Gellén (Biscoff, 81.), Péter. Vezetőedző: Vas László.

KTE: Ladányi – Zámbó, Urbán, Farkas, Zámbori – Szabó D., Markó, Nádudvari (67.) – Selyem (Tóth, 86.), Vladul, Takács (Nemesvári, 46.). Vezetőedző: Szabó Tibor.

Nem és nem

Nem, és újra csak nem jön össze a győzelem a pécsi csapatnak. Persze, minden csak nézőpont kérdése, hiszen írhatjuk: Vas Lászlóval továbbra is veretlen a PMFC, s írhatjuk azt is: Vas Lászlóval továbbra is nyeretlen a PMFC. S mindkét állítás igaz, hiszen a beugró trénerrel eddig csupa döntetlent ért el a csapat.

Hogy ez jó, vagy nem? Ki tudja... Majd talán nyáron, a végelszámoláskor kapunk erre a kérdésre csak választ. Mi továbbra is aggodalmunkat fejezzük ki, hiszen a hárompontos rendszerben egy győzelem és egy vereség többet ér, mint két döntetlen. Szerencsénkre, riválisaink sem győznek sűrűn, így közvetlen ellenlábasainkkal szemben nem szakadtunk le - annyira, de ha kicsit feljebb szemlélődünk a tabellán, akkor már érezhető némi lemaradás. 

Döntetlenekkel márpedig nehéz lesz kivívni a bentmaradást, az előre lépéshez tehát győzni kell. Szerencsére tudja ezt Vas mester is, és támadó szellemű csapatot küldött pályára. Védőink rendre feltűntek a támadó harmadban, s egy ilyen előretörés után ítélt jogos büntetőt a javunkra Bana spori. Koller be is vágta, ahogy kell. (1-0). Nagy kár, hogy a hirtelen jött lélektani fölényt nem használta ki a Pamacs, s a helyett, hogy kapuja elé préselte volna az ellenfelet, belement egy kis mezőnybeli birkózásba. Pozitívum, hogy legalább az előnyét tartotta. 

A második félidőben aztán hiába kezdett aktívabban a hazai csapat, Kálmán Szilárd háromszor is helyzetbe került, gólt mégis a hírös város együttese ért el, s rögtön kettőt is: Vladul Stefán előbb egyenlített, majd megfordította az eredményt. Hüledezni is alig maradt időnk, annyira gyorsan, két perc leforgása alatt történt mindez. (1-2)

A közönséggel ellentétben a játékosok nem kaptak sokkot: felvették a kesztyűt, s Danijel Romic tizenegyeséből egyenlítettek. (2-2)

Őrült hajrá következett, mindkét csapat meg akarta szerezni a győzelmet, s az egyenlő erők küzdelme újabb döntetlent hozott a konyhára.

Kár, hogy ez a döntetlen is csak egy pontot ér, s ezúttal sem sikerült legyőzni vasárnapi ellenfelünket.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vas László: Megint mindent megtettek a fiúk, úgy mentek bele a meccsbe, ahogy kell, levegőt nem engedtek venni az ellenfélnek és a vezetést is megszerezték. A folytatásban azonban sajnos nem tudtuk belőni a másodikat, majd volt egy néhány perces rövidzárlatunk, amely alatt az ellenfél fordított. Pozitívum, hogy innen fel tudtunk állni, egyenlítettünk, sőt, volt egy meccslabdánk is. (bama.hu)
Szabó Tibor:  Vegyes érzésekkel tudok értékelni, érzelemdús volt számunkra a heti felkészülés is. Ez a meccs is végződhetett volna bárhogy. Kicsit elégedetlenek vagyunk, a második félidei játékkal, illetve 2-1 után megnyerhettük volna ezt a mérkőzést. A Pécs kihasználta és élvezte is a hazai pálya előnyét, két büntetőt kaptak, a sárga lapokat is jobbára nekünk adták. Küzdöttünk, hajtottunk, próbálunk ebből a döntetlenből is építkezni. (kecskemetite.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése