2019. április 15., hétfő

2019. április 14. Pécsi MFC - Szekszárdi Utánpótlás-nevelő FC 1-1 (1-1)

Pécsi MFC - Szekszárdi Utánpótlás-nevelő FC 1-1 (1-1)
2019. április 14. Pécs, PMFC-stadion, NB III. Középcsoport, 23. forduló. 500 néző.

Vezette: Katona Balázs (Szvetnyik Bence, Molnár Alex).
Góllövők: Geiger N. 3' illetve Arena 38' (11-esből).
Sárga lap: Romic 72' ill. Turi T. 13', Márton E. 61', Károly V. 91'.

Geiger Norbert lőtte a gólt
(forrás: pmfc.hu)
PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Kálmán, 46.), Oliveira (Péter, 71.), Futó, Kesztyűs (Fujsz, 79.) – Koller, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Szekszárdi UFC: Lékai – Károly, Füredi, Turi (Major, 93.), Lékó (Tóth, 74.), Márton, Arena, Dudás, Kvanduk, Budai, Hegedűs (Dombi, 81.). Vezetőedző: Kvanduk János.

Megfogyva...

Az egy héttel ezelőtti verőfényes napsütésből semmi sem maradt, mint ahogy az egy évvel korábbi fölényes győzelem hét találatából is csak egy gól árválkodott ezúttal a szekszárdiak kapujában. Ahogy a meteorológusok sem hagytak reményt arra, hogy otthon hagyhatjuk az esernyőnket, csapatunk sem tudott semmi bíztatóval szolgálni arra, hogy zsákban fogják hazavinni a dugókat a vendégek. Bizony, mai csapatunkat elnézve hihetetlen, hogy az előző szezonban, 2017. novemberében hét gólt lőttünk a SZUFC-nak. 
Talán a gólparádé várható elmaradása, vagy a napsütés hiánya, de az előző hetihez képest jóval kevesebben, alig ötszázan látogattak ki a stadionba.

Ismét egy olyan csapat vendégeskedett Pécsett, amelynek a keretében korábbi játékosainkat fedeztük fel: Turi Tamás és Károly Viktor évekig húzták az újmecsekaljai klub szekerét, főleg az utánpótláscsapatokban vitézkedtek, s most ismét pályára léphettek a szentélyben, ezúttal ellenfélként.

Ezúttal nem lacafacáztunk, már a meccs elején támadólag léptünk fel. A harmadik percben Kesztyűs Máté lövését még bravúrral hárított a vendégek kapusa, ám a kipattanó labdát Geiger Norbert már gond nélkül lőtte a hálóba. (1-0).

Lendületes, jó meccs kerekedett a találkozóból: a mieink domináltak, igaz, a vendégek is veszélyesen játszottak. Előbb Geiger Norbert lövését hárította Lékai Máté, majd Koller Krisztián labdáját ártalmatlanította a szekszárdi portás.

A 38. percben büntetőből egyenlített a SZUFC: Katona Levente buktatta a vendégek játékosát, a tizenegyest pedig Arena Ármin lőtte a jó irányba vetődő Kovács mellett a kapunkba. (1-1).

Kár volt ezért a találatért, hiszen a PMFC-s fiúk ezúttal harcosan játszottak, s félő volt, hogy az egyenlítés miatt kedvüket vesztik a fiúk. Szerencsére nem így történt: Valkovszki Péter kétszer is gólt szerezhetett volna, ám egyik lövése elkerülte a kaput, a másik próbálkozását pedig hárítani tudta Lékai.

A második félidőben valami olyasmit láttunk, mint amihez az elmúlt szezonokban szokhattunk hozzá: pécsi erőfölényt, kapu elé szegezett ellenfelet. És láttunk egy káprázatos formában védő vendégkapust, aki valamennyi pécsi ziccert, helyzetet, lövést és fejest ártalmatlanított. Bár a többnél is több lehetőség lett volna bevinni a győzelmet jelentő találatot, sajnos ez elmaradt.

Fanyalogni ezúttal azonban nincs okunk: a srácok ezúttal valóban haraptak, s bár a győzelem elmaradt, mégsem érheti kritika őket.

Szép volt, fiúk, Csak a Munkás!


MESTERMÉRLEG:
Vas László: Nagyon jól kezdtünk, agresszívek voltunk, megszereztük a vezetést is. Aztán érthetetlen módon megint minket zavart meg, hogy előnybe kerültünk, egyéni hibákból felhoztuk az ellenfelet, amely tizenegyesből egyenlített. Ezt követően ismét jobban futballoztunk, a második félidőben pedig óriási fölényben voltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, csak éppen nem tudtuk őket belőni. (bama.hu)
Kvanduk János: – Le a kalappal a játékosok küzdeni tudása és hozzáállása előtt. Bebizonyosodott, amikor védekezni kell, az akarat az, ami számít. Egy nagyon jól játszó Pécs otthonában szereztünk pontot, minden játékosom megérdemli a dicséretet. (szufc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése