2024. március 10., vasárnap

Spílerek: Turi Tamás - 1992. 03. 10.

Turi Tamás

Turi Tamás

Született: 1992. 03. 10.
Posztja: középpályás.
Mérkőzéseinek száma: 14.
Góljainak száma: 2.

Érkezett: saját nevelésű játékos.

A PMFC saját nevelésű játékosa, aki egészen addig nem is szerepelt másik csapatban, míg be nem mutatkozott a felnőtt együttesnél. Ezt megelőzően annak rendje és módja szerint végigjárta a korosztályos csapatok szamárlétráit, s a nagy nap a 2010/11-es szezonban érkezett el: Kiss László számításba vette őt a nagycsapat összeállításánál.

Minden bizonnyal a lámpaláz volt az oka, hogy élete első felnőtt mérkőzésén rögtön öngólt vétett a ZTE elleni felkészülési találkozón. Nem is csoda, hiszen nehéz örökség az övé: édesapja, Turi Zsolt évekig volt a közönség kedvence Pécsett. A vele való örökös összehasonlításról ezt mondta az ifjú titán:

- Az a célom, hogy egyszer ugyanannyi, vagy több NB I-es meccsem legyen mint neki. Elmondja, hogy ő régebben mit hogyan csinált, én merre mozogjak. Általában azt kéri, hogy legyek gólerősebb, érjek fel többször a kapu elé. Pedig velem inkább a védekezést szokták erőltetni az edzők. (bama.hu).

Lehet, hogy a védekezésben számítanak rá az edzők, ennek ellenére 2012. februárjában Turi két góljával győzte le a csapat a Pécsváradi Spartacust (2-0). Ez volt az egyetlen mérkőzés, amelyen gólt szerzett a felnőttek között.

Mink Olivér edzősége idején az NB I-ben is bemutatkozott, saját bevallása szerint ekkor már nem volt lámpalázas. Bíztató játéka ellenére továbbra is inkább az NB III-as csapat keretéhez tartozott, így 2013. telén a távozás mellett döntött.

Távozott: Bajai LSE (2013. február).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2011. január 27. Zalaegerszegi TE FC - PMFC 1-2 (0-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2012. május 26. PMFC-Matias - Bp. Honvéd FC 3-4 (2-1) - NB I.

Turi Tamás statisztikája a PMFC-ben:
NB I.: 2 mérkőzés, 0 gól.
NB II.: 4 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 1 mérkőzés, 0 gól.
Ligakupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 5 mérkőzés, 2 gól.

Összesen: 14 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Dicsőségtábla:
NB II. Nyugati csoport bajnoka (2010/11).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése