2019. április 22., hétfő

2019. április 21. Rákosmente KSK - Pécsi MFC 1-2 (1-1)

Pirosban az első gól szerzője, Erdős Gábor
Rákosmente KSK - Pécsi MFC 1-2 (1-1)
2019. április 21. Budapest, RKSK-pálya. NB III. Középcsoport, 24. forduló. 200 néző.

Vezette: Rúsz Márton (Köteles Csaba, Katona Brigitta).
Góllövők: Vattai (21.), ill. Erdős (16.), Koller (60.).
Sárga lap: Villányi 12', Balaskó 38', Kokenszky 82', Lucz 90' illetve Futó 42', Katona 52', Erdős 68'.

Rákosmente KSK: Ordasi – Simita, Horváth G. (Bányai, 85.), Balaskó, Kokenszky, Aranyos, Horváth B., Korozmán (Lucz, 61.), Villányi, Vattai, Kiss D. (Horváth P., 66.). Vezetőedző: Gálvölgyi István.

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Varga, 78.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Kálmán, 61.) – Koller, Geiger (Péter, 87.). Vezetőedző: Vas László.

A visszavágás reményében

Az őszi idényben izmos verést mért a fővárosi csapat a PMFC-re: a Pécsett elért 4-1 a hazai csapat edzőjének bukását jelentette. A pécsiek így a visszavágás reményében utaztak Budapestre, s három veretlenül megvívott találkozó után nem is voltak alaptalanok ezek a vágyak.

A találkozó első néhány perce a kölcsönös tapogatódzás jegyében telt, ám ennek végén - némileg váratlanul - a baranyaiak szerezték meg a vezetést: a 16. percben Erdős Gábor lőtte ki a rákosi kaput. (0-1)

A mieink nem örülhettek sokáig a vezetésnek, mert egy balról beívelt szabadrúgás után Vattai lőtt a pécsi kapuba. (1-1)

Az egyenlítő gól után úgy tűnt, mindkét csapatnak megfelel a döntetlen, hiszen komolyabb helyzet nélkül csordogált a meccs. 

Fordulás után némileg több felszisszenés jutott a nézőknek. Mintegy negyed óra elteltével a fiatal pécsi kapus, Kovács Benedek védett bravúrral egy hazai labdát, s nem sokkal ezután újra a PMFC került előnybe: egy jobbról érkező beadás után Koller Krisztián helyezett a léc alá. (1-2)

Az újabb gól megnyugtatta a pécsieket, akik sorra dolgozták ki helyzeteiket. Egyre-másra kerültek a kapu elé, különösen Koller játszott nagy kedvvel, s ha egy kicsit nagyobb a koncentráció, könnyen megismétlődhetett volna az őszi eredmény.

Bár a gólkülönbséget nem javítottak a fiúk, az újabb győzelemmel járó három pont megnyugtathatja a kedélyeket: nem csak a bentmaradás, hanem a középmezőny első harmada sem elérhetetlen a bajnokságban.

S mivel új befektetőről szólnak a regionális szelek, nyáron talán merészebb álmokat is szövögethettünk majd.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Gálvölgyi István: Összességében a döntetlen reálisabb lett volna, bár a Pécs több tűzzel játszott. Volt két-három játékosom, aki megfelelő teljesítményt nyújtott, a többiek elmaradtak a tudásuktól. 1-1-es állásnál ekkora ziccert nem szabad kihagyni, a kontratámadásból gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést a PMFC.
Vas László: Olyan csapatot tudtunk legyőzni, aki tavasszal meghatározó szerepet játszott ebben az osztályban. A fiúk ezt a meccset mindenáron meg akarták nyerni, rá tudtuk erőltetni az ellenfélre az akaratunkat, és megérdemelt győzelmet arattunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése