2019. április 8., hétfő

2019. április 7. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 1-0 (0-0)

Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 1-0 (0-0)


2019. április 7. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 22. forduló. 800 néző.

A főszereplők: Németh Ádám játékvezető
és Koller Krisztián, a gólszerző
(forrás: pmfc.hu)
Vezette: Németh Ádám (Kis Zoltán, Kiss Balázs).
Góllövő: Koller K. 79' (11-es).
Sárga lap: Katona L. 24', Futó Zs. 42' ill. Fenyvesi 58', Havas 68', Hleba 92'.

PMFC: Kovács B. – Kónya K., Romics, Katona, Erdős – Valkovszki (Kálmán Sz., a szünetben), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Fujsz, 58.) – Koller, Geiger (Péter B., 90.). Vezetőedző: Vas László. 

Szentlőrinc: Hajagos – Harsányi, Havas, Bodó, Németh – Temesvári (Vojnics, 60.), Nikics, Fenyvesi (Milikics, 82.) – Sili, Keresztes (Hleba, 70.), Tihanyi. Vezetőedző: Turi Zsolt.

Rangadót nyert a Munkás!

Pikáns mérkőzésre volt kilátás a Stadion utcában, hiszen nemcsak, hogy megyei riválisával csapott össze a PMFC, hanem ellenfele soraiban csupa egykori játékosával is farkasszemet kellett néznie.

Ha e mellé hozzátesszük, hogy verőfényes jó idő köszöntött a városra, akkor igazán jó sportra volt kilátása a mintegy 800 szurkolónak ezen a délutánon.

Nézőpont kérdése, hogy óvatos játékkal kezdtek-e a csapatok, vagy csak az edzők szervezték meg olyan alaposan a védelmet, hogy a két kapus akár a büfébe is kimehetett volna. Tény, hogy valamire való helyzet nélkül csordogált a meccs. Sokkal többet vártunk volna a vendégektől, hiszen kimondott céljuk a bajnoki cím megszerzése, és a magunk részéről szurkolunk is nekik, hogy megszerezzék azt. Persze, az a támogatás a meccs erejéig felfüggesztésre került. A PMFC pedig hozta a megszokott, sajnos vérszegény játékát.

Minden bizonnyal a korábbi gyenge támadójáték miatt Koller ezúttal a csatársorban kapott helyet, vagy legalábbis sokkal közelebb az ellenfél kapujához, mint a tavasz korábbi meccsein. Csapatkapitányunk amúgy is agilis focit játszott, ez a hozzáállás gólt, és talán győzelmet hozhat a találkozón számunkra.

Persze az is igaz, hogy ezzel a felállással a védelem lett picit sebezhetőbb, a félidő végén Kovács kapusnak óriási bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy lécre tolja Luka Sili lövését. Nem esett gól, s ezzel az állással vonultak pihenőre a csapatok.

Legendák (forrás: pmfc.hu)
Mi pedig nézőtéri pásztázásba kezdtünk. Azt mondani sem kell, hogy a szentlőrinci kispad előtt Turi Zsolt vezényelte a vendégeket. Örömmel fedeztük fel a lelátón Kónya Mihályt, Mészáros Ferencet, Toma Árpit és megannyi legendát.  Fontos, nagyon fontos, hogy ilyen módon is támogatják a csapatot, ezzel üzenve a megfelelő fórumoknak, hogy a PMFC hagyományai erősek, s nem elhanyagolhatóak! Talán Márton Gábort hiányoltuk picit, de ő mostanában Siófokon tartózkodik többet. Ezúton is sok sikert kívánunk korábbi mesterünknek és játékosunknak!

A második félidőben sem kényeztettek el izgalommal minket a csapatok. A vendégeknek nem igazán megy tavasszal, őszi önmagukhoz képest visszafogott teljesítményt nyújtanak. Ha ironizálni akarnánk, azt írnánk, hogy a PMFC-nem meg egész idényben nem megy, csetlik-botlik, mint egy kéthetes kutyakölyök, s minden bizonnyal úgy voltak spílereink, hogy a listavezető ellen a döntetlen sem rossz eredmény.

Aztán jött az utolsó negyedóra, Fujsz Ricsi elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. Hiába a reklamálás, a játékvezető nem változtatta meg az ítéletet. Koller mindig is magabiztos ítéletvégrehajtó volt, ezúttal sem hibázott. (1-0)

A gól a pécsieknek győzelmet és újabb három pontot eredményezett, a szentlőrinci szempontból elszenvedett vereség pedig azt, hogy a Szeged átvette a vezetést a tabellán.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG:
Vas László: Igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy itthon tartsuk a három pontot. Az, hogy milyen körülmények között sikerült ez, nyilván fájó a Szentlőrinc számára. Ennek ellenére úgy érzem, rászolgáltunk a győzelemre.
Turi Zsolt: A három pontért jöttünk ide, s nagyon sokat megtettünk azért, hogy megszerezzük. A játékosaimat nem is okolhatom amiatt, hogy végül pont nélkül távoztunk. A játékvezető működése viszont furcsa volt, olyan tizenegyest adott meg, amelyet ezer emberből senki sem látott annak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése