2018. augusztus 24., péntek

Bemelegítés: Pécsi MFC -SZEOL SC (2018. aug. 25.)

Nehéz lesz. Nehéz lesz?

Negyedszer találkozunk a Tisza Volán SC alapjaira épült SZEOL SC csapatával. Az eddigi három találkozón kétszer pécsi győzelem született, az egyetlen fájó emlék a tavalyi bajnokság nyitófordulójában elszenvedett vereség. De ne szaladjunk ennyire előre.

2014. szeptember 10-én volt az első randevú a két csapat között. Akkor egy Magyar Kupa-mérkőzés hozta össze a feleket, s a Véber György által vezetett pécsi csapat magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 32 csapat közé. A PMFC akkor az NB I-ben, a SZEOL pedig a harmadosztályban szerepelt, s a találkozó végeredménye 4-1 lett, ide, s a jelenleg Pakson játszó Kővári Robi két gólt is lőtt.

Annak eldöntését, hogy sok vagy kevés víz folyt le a Tiszán, ki-ki döntse el saját magában, de három év elteltével már NB III-as bajnoki mérkőzésen botlott egymásba a két csapat. Ahogy a bevezetőnkben írtuk, ekkor a szegedi csapat hagyta el győztesen a pályát (2-1).

Még az ősszel sikerült a visszavágás: a tavaszról előrehozott fordulóban piros-fekete győzelem született (2-0).

Ami a szombati meccset illeti: a SZEOL SC három győzelemmel kezdte a bajnokságot, pontveszteség nélkül érkezik Újmecsekaljára. Ha csak a bajnoki táblázat pillanatnyi állását vennénk alapul, akkor a SZEOL győzelmét vízionálnánk. A mieink zilált előzmények után kezdték a bajnokságot, de örömteli, hogy Sárai György fiai győzelemmel a táskában tértek haza Iváncsáról, s ez a győzelem ad kapaszkodót számunkra. 

Na, meg a mezszámok... lassan már zavarban érezzük magunkat, hogy még mindig mezszámokról azonosítjuk be a fiúkat. De gólszerzőink, mint Fujsz Ricsi és Kesztyűs Máté nevét már megtanultuk, Kiss Krisztián pedig már tavaly is lehetőséget kapott Márton Gábortól.

Titokban - nem is annyira titokban - abban bízunk, hogy szombaton újabb gólszerző neveit tanulhatjuk meg, s legalább egy pontot itthon tartunk.

Tippünk: 1-1.

Hm... ha pontot szereznénk, jobban rajtolnánk, mint tavaly...

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése