2018. augusztus 27., hétfő

2018. augusztus 25. Pécsi MFC - SZEOL SC 0-0

Juhász György, védelmünk oszlopa
(kép forrása: PMFC Facebook oldala)
Bajnoki mérkőzésen harmadszor találkozott egymással a PMFC és a SZEOL csapata, Az előző két randevú a mögöttünk hagyott bajnokságban esett, s egyszer egyik, másszor másik csapat nyert.
A most folyó pontvadászatot a szegedi egylet kezdte jobban: száz százalékos mérleggel érkezett ahhoz az újmecsekaljai gárdához, amely három forduló után egyetlen iváncsai győzelmet tudott felmutatni. De azt a legutóbbi fordulóban szerezte.

Pécsi MFC - Szegedi EOL SC 0-0
2018. augusztus 25. Pécs, PMFC-stadion, NB III. Középcsoport, 4. forduló. 800 néző.

Vezette: Kovács J. Zoltán (Kepe Arnold, Vörös Dániel),
Sárga lap: Koller (58.), Varga (80.), ill. Kéri (28.), Lévai (55.), Ondrejó (75.), Gajág (88.)

PMFC: Somogyi – Erdős, Pinczés, Juhász, Varga – Szellák, Koller – Kesztyűs, Kiss (Keresztes, 80.), Kálmán (Péter, 67.) – Fujsz. Vezetőedző: Sárai György.

SZEOL SC: Leindler – Kéri (Gajág, 65.), Rácz, Gál, Grünvald – Lévai, Ondrejó, Kozics, Horváth P. (Tomisics, 87.), Beretka – Péter (Göncző, 76.). Vezetőedző: Siha Zsolt.

Óvatos optimizmus szellője lengte be a lelátót a kezdő sípszó felhangzása előtt. Az iváncsai győzelem felcsillantotta a reményt csapatunk, és a szép számú szurkolótábor előtt. 

A küzdelmes mérkőzésen kevés igazi helyzetet jegyeztünk fel. Azt azonban megállapítottuk, hogy Sárai György fiai kiválóan tudnak küzdeni. Kevésbé labdazsonglőrök, sokkal inkább kitartó futballisták alkotják az idei Munkást. Akiknek olykor szerencséjük van, hiszen a meccs 15. percének környékén gólt szereztek a szegediek, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette azt. Nagyjából ekkor fedeztük fel a vendégek között Horváth Pétert, aki egy évvel ezelőtt még a PMFC mezében kergette a labdát, s ezen a találkozón néhány távoli lövéssel vétette észre magát.  

A lesgólra és az átlövésekre Fujsz Ricsi révén próbált válaszolni a Pamacs, s talán, ha a zalai gyökerekkel rendelkező játékos lökete nem pattan meg egy védő lábán, akkor védhetetlenül vágódik a vendégek kapujába - de, sajnos, ott volt az a láb, így a lövést szögletre tudta menteni Leindler kapus.

Némi Munkás-fölény jellemezte a félidő végét, melynek következményeként Erdős Gábor csúsztatását jegyeztük föl magunknak.

A második félidőben aztán csontzenére riadtunk: volt egy kis adok-kapok, s szikrázó összeütközések is. S bár mindkét csapat érezte a három pont szagát, s ennek megfelelően támadtak, a Juhász György által vezényelt pécsi, és az ex-pécsivel, Gajág Gergővel megerősített szegedi védelem stabilan állt a lábán. 

Gólt egyik csapat sem szerzett. Nem tudjuk megmondani, hogy a döntetlennel melyik fél lehet elégedettebbek. Bár a meccs előtt elfogadtuk volna a pontosztozkodást, a magunk részéről a pécsi arcokon a bosszankodás jegyeit véltük felfedezni a hármas sípszó felhangzása után.

A lényeg, hogy a csapat pontot szerzett, egy igen értékes pontot. Egy évvel ezelőtt négy forduló után három ponttal rendelkezett a Márton Gábor-féle legénységünk, most egy egységgel többet számlálhatunk. Ki merjük jelenteni: van alapja az optimizmusunknak.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése