2023. november 23., csütörtök

Spílerek: Kővári Róbert - 1995. 11 .23.

Kővári Róbert
Kővári Róbert

Született: 1995. 11. 23.
Mérkőzéseinek száma: 81.
Góljainak száma: 10.

Érkezett: Szekszárdi UFC (2010. augusztus).

Még ifjúsági korú labdarúgóként érkezett a PMFC-hez, ennek megfelelően az első években csak az utánpótlás csapatoknál lépett pályára. 

Az "egyben" egy nemzetközi edzőmérkőzésen mutatkozott be, akkor, amikor korábbi ifi-edzője, Márton Gábor vette át a csapat irányítását. Ekkor még a 19 évesek csapatához tartozott, de a szezon végén újabb lehetőséget kapott, amely az élvonalban történő bemutatkozását is jelentette.

A következő, 2013/14-es szezon igazi áttörést hozott a fiatal futballista életében: a szakvezetés egyre gyakrabban nevezte a csapatba. Fokozatos beépülését jelzi, hogy az őszi idényben még csak négyszer, a tavaszi időszakban azonban már 12 alkalommal léphetett pályára a legmagasabb osztályban, s élt is a lehetőséggel: négyszer iratkozott fel a góllövők közé. Szép teljesítmény egy 18 éves sportolótól!

A következő szezonban, amikor három mester is irányította a PMFC-t (sorrendben: Véber György, Kulcsár Árpád, Robert Jarni), tovább építette karrierjét, s egy pályaavató mérkőzésen, melyet a Kétújfalui SE ellen vívtunk, megszerezte az első dupláját is. Néhány nappal később újra duplázott: a SZEOL SC elleni Magyar Kupa-mérkőzésen ismét két gólt szerzett.

Robert Jarni mestertől, akinek a fő feladata a csapat NB I-ben való bent tartása volt - érthető módon - kevesebb lehetőséget kapott, hiszen az általa ismert délszláv és rutinos labdarúgókat favorizálta. Ebben az időszakban többnyire csereként lépett pályára, s újabb találatot már nem szerzett. 

Viszont elmondhatja magáról, hogy kezdőjátékosként vonult ki a pályára csapatunk utolsó NB I-es meccsén.

Távozott: Paksi FC (2015. július).

Első mérkőzése az NB I-ben:

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Kővári Róbert statisztikája:
NB I.: 38 mérkőzés, 6 gól.
Magyar Kupa: 9 mérkőzés, 2 gól.
Ligakupa: 13 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 2 gól.
Edzőmérkőzés: 20 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 81 mérkőzés, 10 gól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése