2018. augusztus 12., vasárnap

2018. augusztus 11. Pécsi MFC - Szeged-Grosics Akadémia 1-2 (0-2)

Fujsz Richárd

A monitort bámulva

A közönség elől elzárva, zárt kapuk mögött játszottuk idei első hazai bajnokinkat. Az ellenfél a Szeged-Grosics Akadémia csapata volt, amellyel korábban még sohasem találkoztunk. Meccs helyett így a monitort néztük, s próbáltuk figyelemmel követni az eseményeket.

Pécsi MFC - Szeged-Grosics Akadémia 1-2 (0-2)
2018. augusztus 11. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Középcsoport, 2. forduló. Zárt kapus mérkőzés.

Vezette: Katona Balázs (Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence).
Góllövők: Fujsz Richárd 65' illetve Oláh 5', Germán 44'.
Sárga lap: Fujsz 43', illetve Farkas M. 70', Hegedűs M. 78'.

PMFC: Somogyi - Valkovszki, Juhász, Banjac, Hanol (Varga T., 63.), Erdős, Kesztyűs (Kálmán, 46.), Szellák, Koller, Fujsz (Keresztes, 81.), Péter. Edző: Sárai György.

Szeged-GA: Alekszics - Achim, Tóth G., Farkas M., Pászka, Erdei, Oláh G., Coroian (Hegedűs M., 67.), Cigan (Molnár J., 85.), Germán, Máté. Edző: Popovits Pál.

Még csak épphogy elhelyeztük a csipszet, a hideg üdítőt a kezünk ügyébe, éppen csak leültünk a számítógép elé, máris 0-1-et mutatott a meccsjelentés, mivel Oláh a kapunkba talált. Pfff... oké, hogy nálunk még csak az alapozás közepén tart a felkészülés, rendben, hogy Szegeden az NB II-ből pottyantak ki, értem, hogy ott a bajnokságra itt meg a bentmaradásra hajtanak, na de... kérem szépen. Ezt talán nem így, nem ezen a módon kellene tudatosítani a szurkolóban.

A közvetítésen keresztül úgy tűnt, a gól után valamelyest rendezhettük a sorokat, mert egyre többször olvastuk, hogy veszélyeztettük az ellenfél kapuját. Sajnos, az ellenfelünk nem csak veszélyeztetett, gólt is szerzett: röviddel a félidő vége előtt Germán is eredményes volt. 0-2.

A második félidőben felváltva kerültek veszélybe a kapuk, hol egyik, hol másik csapat veszélyeztetett, mígnem a 65. perc elhozta a felüdülést: Fujsz Ricsi az ötösről szerezte meg első bajnoki gólunkat. (1-2)

Bíztunk az egyenlítésben. Rohamoztuk is a szegedi kaput rendesen, a meccs hajrájában teljesen kapujuk elé szorultak a vendégek, de nem sikerült újabb gólt szereznünk.

Nos, a múlt héten azt írtuk, Szép lesz, fiúk! Talán megismételhetjük ezt a kijelentést, de tudni kell, hogy a szép játékért nem jár pont. Tessék azt is gyűjtögetni.

Mindazonáltal lesújtó véleményünk van úgy általában a zárt kapus meccsekről, a zárt kapus büntetésről, hiszen épp azok lettek távol tartva a mérkőzéstől, akikért az egész játék létezik: a szurkolók. Azok a szurkolók, akik talán évtizedek őta tartanak ki a piros-fekete színek mellett. És ugyanez lenne a véleményünk akkor is, ha történetesen az ellenfelünk kapna hasonló büntetést.

Csak a Munkás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése