2024. április 30., kedd

Spílerek: Mojzer György - 1990. 04. 30.

Mojzer (piros mezben) a Mórahalom ellen

Mojzer György

Született: 1990. 04. 30.
Mérkőzéseinek száma: 43.
Góljainak száma: 18.

Előző klubja: Szigetszentmiklósi TK.

A csatár 2017. nyarán érkezett klubunkhoz, s nem csak azért, mert az előző szezonban gólkirály lett az NB III. Középcsoportjában, hanem azért is, mert szentmiklósi színekben éppen a mi orrunk alá tört nem egyszer borsot: a hivatkozott gólkirályi címhez az is hozzá járul, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzésein mindkétszer eredményes volt.

Pécsre igazolása után, már rögtön az első mérkőzésén gólt szerzett: a Veszprém elleni edzőmérkőzés 56. percében volt először eredményes piros-fekete dresszben. Ezt a találatot még további négy követte, így a felkészülés során szerzett öt gól után joggal bízott mindenki abban, hogy a bajnokságban is a góllövő cipőjét hordja majd. Nos, az őszi szezonban szerzett három gólja nem feltétlenül erről tanúskodik akkor sem, ha csupán nyolc alkalommal szerepelt a kezdő csapatban, s ugyanennyiszer volt lehetősége csereként beállva pályára lépni.

Önkritikusan meg is jegyezte az őszi szezonnal kapcsolatban:
- Finoman fogalmazva nem úgy sikerült az őszi szezonom, ahogy azt vártam volna. Tavasszal ennél jó pár góllal többet szeretnék rúgni, ugyanakkor nem személyes célok vezérelnek, hanem a csapat sikerét helyezem előtérbe, vagyis, hogy feljussunk a másodosztályba. Igyekszem ehhez gólokkal hozzájárulni, emiatt kellően motiváltnak érzem magam. (pmfc.hu, 2018. 01. 19)

Mojzer György
A téli alapozó időszakban újra öt gólig jutott a támadó. A bajnokság tavaszi idényében a szakmai stáb rotációs elvei miatt hol kezdőként, hol cserejátékosként volt alkalma pályára lépni, s a 13 tavaszi fellépésén ötször talált utat az ellenfelek hálójába, a Mórahalom VSE ellen kétszer is.

Sajnos, a legfontosabb összecsapásokon számára sem, ahogy a csapatnak sem jött ki a lépés, s a szezon végén nyakába került bajnoki ezüstérem számára sem jelentett kárpótlást az elmaradt gólokért.

A szezon után távozott Pécsről, s az Érdi VSE hívását fogadta el. Az új csapata honlapján nyilatkozott a pécsi időszakáról is:

"Szerkesztő: Pécsen tizenöt meccsen voltál kezdő. Igaz, sokszor csereként léptél a pályára, de – ha meg nem sértelek – nem voltál a csapat olyan meghatározó tagja, mint az azt megelőző években korábbi csapataidnál.
MGy: Ez így van. Nagyon furcsa helyzet volt ez számomra, mert akárhol játszottam eddig, mindig meghatározó játékos voltam, ezért is gondolkoztam a váltásban és hogy egy olyan helyre jöjjek, ahol normális a közeg, kulturáltak a körülmények és minél több időt tölthetek a pályán." (erdivse.hu, 2018. július 13.)

Összességében Mojzer György, bár nem váltotta be teljes egészében a hozzá fűzött reményeket, személyében egy csupaszív, a győzelemért végsőkig küzdő, önzetlen csapatembert ismertünk meg, akinek sok sikert kívánunk további pályafutásához.

Távozott: Érdi VSE (2018. június).

Első mérkőzése a PMFC-ben:

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben: 

Mojzer György statisztikája:
NB III: 29 mérkőzés, 8 gól.
Edzőmérkőzés: 14 mérkőzés, 10gól.

Összesen: 43 mérkőzés, 18 gól.

Dicsőségtabló:
NB III. Középcsoport, második helyezett (2017/18).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése