2017. július 17., hétfő

2017. július 15. Pécsi MFC - VLS Veszprém 3-3 (1-3)

Döntetlen az első felkészülési mérkőzésen

Az első nyári edzőmérkőzésen az NB III. Nyugati csoportjában szereplő veszprémi csapatot fogadtuk. Örvendetes volt, hogy az új fiúk mellett nagy visszatérőket is köszönthettünk a csapatunkban.

Pécsi MFC - VLS Veszprém 3-3 (1-3)
2017. július 15. Pécs, PMFC-stadion, 150 néző. V: Szommer Attila.
Gól: Frank (26.), Mojzer (56.), Rácz (81.) ill. Szabó (20.), Bognár (37.), Imres (38.).
Sárga lap: Gulyás 38' Felber 85'.

kép forrása: Dunántúli Napló, Laufer László.
PMFC: Sólyom (Gőcze, sz) – Kónya K., Fiáth (Puskás, sz.), Fellai, Szabó – Rácz, Koller (Turi T., sz.) – Frank (Kónya D., sz.), Bata, Horváth P. (Károly, sz.) – Wittrédi (Mojzer, sz.). Vezetőedző: Márton Gábor.

VLS Veszprém, az 1. félidőben: Mikler – Rédling, Felber, Gulyás, Gunther – Kocsis, Iszlai, Imres, Polareczki – Bognár – Szabó B. 
A 2. félidőben: Szűcs – Rédling, Felber, Perger, Kókány – Kristály, Friedrich, Vincze, Szenczi – Király, Hoffer. Vezetőedző: Orbán Tamás.

Wittrédi 2014. december 10-én viselte utoljára a PMFC piros-fekete dresszét. Akkor egy Ligakupa mérkőzésen Szombathelyen 2-1 lett a végeredmény, s akkor mindkét gólt a most visszatérő támadó szerezte. Hasonló folytatásban reménykedtünk, s az, hogy nem jegyezhettünk fel újabb találatot a pécsi kedvenc neve mellé, nem keserít el minket. Majd a bajnokságban!

A mérkőzés másik nagy visszatérője Gőcze Gergő, aki a meccs második félidejében lépett pályára. Írjuk le, hogy utoljára Robert Jarni mester küldte őt pályára csapatunkban 2015. április 12-én. A Paks elleni NB I-es bajnoki mérkőzés kilencedik percében csereként lépett pályára, miután Poleksic kapust a játékvezető kiállította... Kapusunk ezúttal is csereként kapott lehetőséget, amely a 66-ik mérkőzését jelentette piros.feketében.

Többen is ezen a mérkőzésen mutatkozhattak be a csapatunkban. De hát, ez megszokott dolog az edzőmérkőzések idején:
- Fiáth, aki a védelem tengelyében egy félidőt kapott,
- Horváth Péter, aki Szentlőrincről érkezett,
- Puskás Gábor, aki a védelemben vethető be és tavaly a Szekszárdi UFC-t erősítette,
Mojzer György, aki a legutóbbi szezonban a Szigetszentmiklós tagjaként harcolt a gólkirályi címért.

A mérkőzés rögtön egy pécsi büntetővel indult. Az 5-ik percben Koller Krisztián végezte el a tizenegyest, de labdája a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Idény eleji forma, no... A mérkőzés első félidejéről elmondható, hogy míg a pécsiek támadtak, addig a veszprémiek gólokat lőttek. Szabó, Bognár és Imres találatára csak Frank tudott válaszolni. Ha már a közhelyeknél tartunk, említsük meg, hogy válaszadásra Horváthnak és Wittrédinek akcióból, Fellainak egy fejes után lett volna lehetőségük, de feleselhetett volna Rácz is egy távoli átlövés után.

A második félidőre Márton Gábor átszervezte a csapatát, az addig is támadó felfogásban, ámde kapkodva játszó hazai csapat eredményesebben folytatta a játékot. Mojzer mázlista találata után Rácz Áron fantasztikus gólt ragasztott a látogatók kapujába, s ez mellett volt egy meg nem adott lesgólunk is szintén a Szigetszentmiklósról érkezett csatár révén.

Edzői nyilatkozatok:

Márton Gábor (PMFC):
"A játék nem olyan volt, mint amilyet vártam, de hozzá kell tenni, hogy a játékosok „kaptak rendesen” a héten, illetve a meccs előtti napon is. Látszólag volt, aki ezt nagyon nehezen viselte és lassan mozgott, nyilván mindenki más ebből a szempontból. A borzasztóan amatőr gólokra, amilyeneket kaptunk, azonban ez nem lehet mentség.
Ha mi is úgy használtuk volna ki helyzeteinket, mint az ellenfél, akkor más lett volna az eredmény. Igazából most arra voltam kíváncsi, hol tartanak az újak, hogy viselik a terhelést, miként illeszkednek abba, amit kérünk. Nyilván a finomítások és a csapatjáték összecsiszolása ezután következik. Ennek ellenére a második félidőben a félpályán sem igazán jött át az ellenfél. Mi viszont nem voltunk elég jók, nem tudtunk annyi és olyan mértékű helyzetet kialakítani, hogy megfordítsuk a meccset. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. Látjuk, hol vagyunk vékonyak, ezen szeretnénk változtatni." (pmfc.hu)

A cikk a pmfc.hu, a facebook/pmfc tudósítása alapján készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése