2024. április 30., kedd

Spílerek: Gőcze Gergő - 1990. 04. 30.

Gőcze Gergő

Gőcze Gergő

Született: 1990. 04. 30.
Posztja: kapus.
Mérkőzéseinek száma: 93.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Szombathelyi Haladás (2013. július)

Akkor érkezett Pécsre, mikor a fél ország Dibusz Dénes távozásáról beszélt. Aztán Dibusz maradt, s egycsapásra versenyhelyzet alakult ki az 1-es számú mezért. Persze, tudjuk, hogy Geri védett az 1-esben, Dini pedig a 12-esben, de azok, akik hozzám hasonlóan még az állandó mezszámozás előtti időszakban szerettek bele e labdarúgásba, azok pontosan tudják, hogy miként értettem az előző mondatot.

Szóval a 2013/14-es bajnokságban Dibusz kezdett, s egészen addig védte a kaput, míg negyedik fordulóban ki nem állították. Ekkor Gőcze került a helyére, s stabilan meg is tartotta azt.

Rossz nyelvek szerint maga a tulajdonos szólt az akkori szakvezetőnek, Márton Gábornak, hogy legyen kedves a klub legértékesebb játékosát játszatni. Gergő újra cseresorba szorult. Nem tudjuk, hogy így van-e, a lelátón ez így terjedt. Szájról szájra, mint a népmese.
A Fradi elleni edzőmérkőzésen
Dibusz távozása miatt 2014. év elején megszűnt a rivalizálás, s Gőcze lett az első számú kapus a csapatban. Jól is teljesített, ám a következő szezonban ismét riválist kapott: ezúttal a montenegrói válogatott kapus, Vukasin Polekszics személyében. Kettejük közül az idegenlégiós játékos kapott több bizalmat. A szezon vége felé már az addig harmadik számú portás, Helesfay Donát is többet védte a kaput, mint Gőcze, aki a Nyíregyháza elleni utolsó NB I-es bajnoki mérkőzésünkön csak a kispadon ült.

Távozott: FC Ajka (2015. július)

Ajkai és felcsúti kitérő után Márton Gábor hívta vissza az NB III-as csapatunkhoz, s első számú kapusként kezdte a szezont.

Érkezett: Kaposvári Rákóczi FC (2017. július).

A bajnoki  címet, s ezzel a másodosztályú szereplést célul kitűző együttesünknek szüksége volt egy tapasztalt hálóőrre, s Gőcze örömmel tért vissza Újmecsekaljára, ahol azzal a trénerrel dolgozhatott együtt, akivel már Kozármislenyben és Pécsett is: Márton Gáborral. Stabil, első számú kapusként védte végig az őszi szezon nagy részét s a téli felkészülési időszakot. Tavasszal azonban csak négy lehetőséget kapott, s akkor sem került vissza a kapuba, amikor vetélytársa, Sólyom Csaba egy kiállítást követően három mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Bár az MLSZ Adatbankja szerint 2019. februárjában hagyta el a PMFC-t, 2018. őszétől már nem tartozott a csapathoz.

Távozott: SV Marsch Neuberg (osztrák, 2019. február).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2013. június 26. NK Osijek - PMFC-Matias 1-0 (0-0) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2018. április 7. Vecsési FC - Pécsi MFC 1-0 (1-0) - NB III.

Gőcze Gergő statisztikája:
NB I.: 31 mérkőzés, 0 gól.
NB III.: 16 mérkőzés, 0 gól.
Magyar Kupa: 7 mérkőzés, 0 gól.
Ligakupa: 7 mérkőzés, 0 gól.
Egyéb díjmérkőzés: 1 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 31 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 93 mérkőzésen védte a PMFC kapuját, gólt nem szerzett.

Dicsőségtábla:
NB III. Középcsoport második helyezett (2017/18).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése