2024. szeptember 11., szerda

Spílerek: Tóth-Gábor Kristóf - 2001. 09. 11.

Tóth-Gábor Kristóf
(fotó: pmfc.hu)
Tóth-Gábor Kristóf

Született: 2001. szeptember 11., Nagykanizsa.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 82.
Góljainak száma: 16.

Érkezett: Bp. Honvéd FC (2022. július).

A spíler a Honvédtól érkezett, bár pécsi szereplése előtt Szombathelyen volt kölcsönjátékban. Nagy reményekkel fogadtuk őt a Mecsekalján, hiszen korábban a korosztályos válogatottakban is megfordult, s az NB I-ben és a nemzetközi színtéren is bemutatkozott. Ő maga is várakozással nézett a baranyai játék elé.

– Nagy várakozással vagyok a csapat és magam iránt is. Szeretnék minél többet játszani, gólokkal és gólpasszokkal segíteni – gogalmazottszékfoglalójában. – Figyelemmel követtem a klub életét, tisztában vagyok a PMFC múltjával és azzal, hogy lépcsőről lépcsőre szeretnék elérni a célokat. A felvázolt tervek nagyon szimpatikusak, hamar megtaláltuk a közös hangot. (pmfc.hu, 2022. júl. 7.)

Már a Szentlőrinc ellen vívott első edzőmérkőzésén eredményes volt, sőt a bajnokságban sem maradt adós a találatokkal: az első két meccsen két gólt lőtt (a Békéscsaba és a Budafok volt az ellenfél), majd duplázott a DVTK ellen. Nem volt olyan ember Pécsett, aki ne hitte volna, hogy gyémántra leltünk az átigazolási piacon. A folytatás sem maradt el, végül a 2022/23. évi szezonban 13 gólt lőtt a bajnokságban és kétszer volt eredményes az edzőmérkőzések során, ezzel házi gólkirály lett.

Pedig szépen indult...
(fotó: PMFC Facebook)
Hogy mi történt 2023. nyarán, senki sem tudja. A nyarat követő bajnokságbna nem csak TGK, hanem az egész csapat betlizett. A nyurga termetéről ismert csatár - írd és mondd - egyetlen gólt sem lőtt a pontvadászatban, s a felkészülési találkozókon is csak egyszer volt eredményes. Hogy ez elégtelent jelent az osztályozókönyvben, nem is vitás. Sőt, ki merjük jelenteni, éppen a spíler góljai hiányoztak a biztos bentmaradáshoz, így első sorban okolható a kiesésért. Vagyis... Ő és mindenki más, aki felelős volt a csatár felkészítéséért. Az sem vitás előttünk, hogy a góltalanság is rányomta a bélyegét a játékára, görcsössé vált, és - bár majdnem minden meccsen pályára lépett - nem kapott állandó bizalmat sem az egymást váltó vezetőedzőktól. (Bár azt most sem értjük, hogy a krónikus góltalanságot látva, miért nem iktattak be a versenynaptárba egy-egy hétközi edzőmeccset alsóbb osztályú csapatok ellen, amikor a csatárok számolatlanul rúghatják a gólokat, így átbillenve a holtponton, visszaszerezve az önbizalmat.)

Nem lehetett más a vége, mint az, hogy elhagyja Újmecsekalját. S láss csodát, Szentlőrincen rögtön megtalálta a góllövő csukát, ami ékesen jelzi, hogy nem a képességekkel volt a baj. 

Ha mi ülnénk az átigazolásokért felelős sportvezető székében, biztosan nem engedtük volna el Pécsről, adtunk volna egy új esélyt neki. Hiszen az első pécsi évében parádésan teljesített.

Távozott: Szentlőrinc SE (2024. július).

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2022. július 9. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-2 (2-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:

Tóth-Gábor Kristóf statisztikája a PMFC-ben:
NB II.: 68 mérkőzés, 13 gól.
Magyar kupa: 2 mérkőzés, 0 gól.
Edzőmérkőzés: 12 mérkőzés, 3 gól.

Összesen: 82 mérkőzést játszott a PMFC-ben, 16 gólt szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése