2022. július 9., szombat

2022. július 9. Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-2 (2-1)

Tóth-Gábor Kristóf góllal debütált
(fotó: pmfc.hu)
Pécsi MFC - Szentlőrinc SE 2-2 (2-1)
2022. július 9. Pécs, Kovácstelep, Dárdai-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 100 néző.

Góllövők: Rácz L. (7.), Tóth-Gábor (23.), ill. Szabó M. (10.), Farkas M. (81.).

PMFC 1. félidő: Helesfay – Svedyuk, Rácz L., Katona L., Hadaró – Nikitscher, Katona Cs. – Vas, Harsányi, Makrai – Tóth-Gábor. 
2. félidő: Helesfay – Marques-Airosa, Rácz L. (Bozóki, 80.), Takács Zs., Katona L. – Terbe, Katona Cs. (Bachesz, 60.) – Grabant, Kövesdi, Tihanyi – Puska. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Szentlőrinc: Prokop – Maduka, Keresztes B., Nagy Zs., Erdélyi – Csillus, Daróczi – Rétyi, Grumics, Szabó M. – Mervó. Csereként beállt: Rátkai, Farkas M., Havas, Tamás L., Kis-Szemán, Németh E., Török L., Csörgő, Vidnyánszki, Bányai. Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Törő nem táncol tovább

Kiemelkedő családi esemény miatt ezúttal nem voltunk személyesen jelen a szombat délelőtti edzőmérkőzésen. Bár szeretjük a focit, szívünk csücske a PMFC, a család azonban még ezen is túlmutat.

Ahogy elült a rokoni forgatag, telefont kézbe véve, elsőként a meccs eredményét kerestük, ám a világhálót, legalábbis annak magyarországi szakaszát egy fájdalmas, újpesti hír uralta: elhunyt Törőcsik András, az Újpesti Dózsa legendás labdarúgója. A hetvenes-nyolcvanas évek zsenije két világbajnokságon is részt vett. E sorok írója akkor szeretett bele a labdarúgásba, amikor Törő még táncolt. Még láttam őt, igaz, csak a televízión keresztül, varázsolni a labdával. Valódi klasszis volt, nemes és igaz ellenfél a pályán. 

Isten veled, Törő!

Ahogy fentebb írtuk, az Szentlőrinc elleni edzőmeccset nem láttuk, így csak a sajtóban megjelent tudósításokból tudjuk, hogy Rácz László ismét gólt szerzett. Bár ezúttal nem fejjel, de úgy tűnik, középső védőnk gólkirályi babérokra tör, hiszen a felkészülési időszakban másodszor volt eredményes. Rajta kívül a friss igazolás, a hórihorgas Tóth-Gábor Kristóf is megrezgette a megyei rivális hálóját. Említsük meg: a fiatal spíler első mérkőzését játszotta a PMFC-ben, s góllal debütált. Kell ennél szebb bemutatkozás?

Ami az összeállítások böngészése során feltűnt, hogy nem ezúttal Futó Zsombor nem kapott lehetőséget. Reméljük, hogy csak kisebb sérülés akadályozta a játékát, s nem lép ő is a távozás ösvényére.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weitner Ádám: Az első félidővel elégedett voltam, próbáltunk jobban játszani a hétközi meccshez képest. A második felidő viszont vérszegény volt, bár ennek oka nyilván az, hogy több fiatal kapott lehetőséget. Lesznek érkezők, a vezetőség azon dolgozik, hogy létszámra is és minőségre is együtt legyünk. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a fiúk megfelelő terhelést kapjanak, s az elképzeléseinket viszont lássuk a pályán is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése