2024. szeptember 8., vasárnap

2024. szeptember 8. BFC Siófok - Pécsi MFC 1-0 (0-0)

Daru Bence debütált
(forrás: pmfc.hu)
BFC Siófok - Pécsi MFC 1-0 (0-0)
2024. szeptember 8., Siófok, Városi Stadion. NB III. Dél-nyugati csoport, 7. forduló. 400 néző.

Vezette: Muhari Gergő (Baghy Csaba, Vad Anita).
Gólszerző: Mayer Máté 89'.
Sárga lap: Králik 18', Hutvágner 86' illetve Szalánszki 41', Füredi 46', Bor 75'.

BFC Siófok: Hutvágner G. – Németh B. (Bíró R. a 73. percben), Mayer M. (Maka A. a 90 + 2. percben), Horváth A., Major Sz. (Bodor Z. a 73. percben), Polényi G.,Pécseli Sz., Papp M., Králik P., Nimsz Á. (Saja A. a 73. percben), Balogh B. (Mácsik D. a 83. percben). Vezetőedző: Mészáros József.

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor – Szalánszki (Vas, 57.), Fejős (Hegedüs, 78.), Ócsai (Morvai, 78.), Rabatin – Wirth (Bukovics, 78.), Tóth (Daru, 21.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Hat még a Munkás-átok

Álmunkban sem fordult meg a fejünkben, hogy ezen a meccsen kikaphatunk. Sőt, a meccs képe sem mutatott siófoki győzelmet, mégis pont nélkül kellett hazatérnünk a Balatonpartról. 

Nagyjából négyszáz néző látta a helyszínen, a többiek pedig a YouTube platformon, hogy az egykor élvonalbeli de mára harmadosztályúvá silányult mérkőzésen gyűrik egymást a csapatok. Gyakorlatilag az egész találkozó pécsi fölényben telt, de a Munkás-átok Siófokon is utolérte a csapatot: képtelen volt a kapuba találni. Pedig jól játszottak a piros-feketék, Aczél Zoltán is kiemelte, hogy az egyik legjobb félidőt produkálták a fiúk. Az első negyedórában teljesen a kapuja elé szorult a hazai csapat, de még igazi helyzetig sem jutottunk el, Hutvágnernek ebben az időszakban nem kellett bemutatnia a tudását.

A huszadik perc tájékán aztán kényszerű cserére szorult a PMFC: Tóthot sárga lapot és sérülést érően buktatták, helyére a héten igazolt Daru Bence állt. Darutól sokat várunk, gólokat, gólpasszokat, ha nem is rögtön, de hosszú távon  indenképpen. Csupán tíz perc kellett a friss játékosnak, hogy helyzetbe kerüljön: Wirth labdájával jó ütemben lépett ki, 14 méteres lövése a kapufáról perdült ki. Néhány perc múlva fordult a szereposztás, ekkor Daru tálalt nagyszerűen Wirth elé, próbálkozása azonban célt tévesztett, s maradt a gólnélküli állás.

A szünetben arról beszélgettünk, hogy a Wirth-Daru páros még sok örömet és gólt hozhat a PMFC szimpatizánsainak, talán már a második félidőben is. Mintha hallották volna a nevezettek a beszélgetésünket, ketten továbbra is erőltették az összjátékot, Daru lesgólt is szerzett.

Nem volt kérdés a PMFC fölénye, ilyenkor azokták írni a tudósítők, hogy csak idő kérdése az első gól. Csakhogy nem jött az a gól, a Munkás-átok újra lecsapni készült. Gólt szerezhetett volna Vas és Bor is, sőt, egy szabdarúgásunk után újra a kapufa mentette meg a hazai csapatot a góltól. 

S akkor, ahogy a forgatókönyvekben ilyenkor írva vagyon, a meccs végén jött a fordulat, amikor egy - véleményünk szerint - tévesen megítélt bedobás után Mayer talált a kapuba. Fiúk, nem reklamálni kell, hanem figyelni.

Két győztes bajnoki után vereséggel hagytuk el a Városi Stadiont. Pedig győzelmet érdemelet volna a csapat, de a góllövéssel hadilábon állunk.

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: Végig benne volt a győzelmünk a mérkőzésben. Végre láttam egy jó félidőt, hat százszázalékos és négy nagyon komoly helyzetünk volt. A mérkőzés első félidejében 5-6 gólt kellett volna rúgnunk. A második félidőben jól lezárta a területeket a Siófok, egyszerűen nem értem, hogyan veszíthettük el ezt a mérkőzést. Innen három pontot kellett volna elvinni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése