2024. szeptember 1., vasárnap

2024. szeptember 1. Pécsi MFC - Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)

Pécsi MFC - Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)
2024. szeptember 1. Pécs, PMFC-stadion. NB III., Délnyugati csoport, 6. forduló. 500 néző.

Bor Dávid Ferenc
(fotó: pmfc.hu)
Vezette: Bálint Dániel (Németh Balázs, Szabó Richárd). 
Góllövők: Kovács-Galavics, (35. – öngól), Bor (92.).
Sárga lap: Vas B. 79', Füredi 88' illetve Balogh D. 59'.

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi – Szalánszki (Bor, 70.), Morvai (Ócsai, 70.), Zvara (Hegedüs, 56.), Rabatin, Vas – Fejős (Wirth, 79.), Tóth Z.. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

DMTK: Sinkó – Csizmadia, Szalai, Kanizsai (Tóth Zs., 67.) – Vitányi (Bokros,86.), Ferkel, Kovács-Galavics, Tóth F., Kiss (Szmola, 61.) – Balogh (Óber, 61.), Bata. Vezetőedző: Ughy Márk.

Felbillent pályát egyenesbe állító pályamunkások kerestetnek

A két Munkás-csapat 2019. októberében csapott össze utoljára egymással, s akkor fölényes pécsi győzelem született (7-0). Akkor is és most is a piros-feketéket erősítette Sági Milán, aki azon a meccsen gólt is szerzett. Emlékszünk, hogy a Covid-járvány miatt a visszavágó elmaradt, s a csapat bajnokként jutott föl az NB II-be.

Közel öt év után tehát újra megmérkőztek a felek. Tikkasztó őszi hőségben indult útjára a labda, s azon sem lepődtünk volna meg, ha a játékosok alig-alig futottak volna a meccsen. De nem így volt, a mieink rögtön nekiugrottak az ellenfélnek, Helyzetig mégis a vendégek jutottak, a 13. percben Helesfay Balogh lövését paskolta szögletre. Két perc műlva Sinkó is megmutatta a tehetségét, amikor Tóth lövését látványos robinzonáddal hárította.

A vezetést a 35. percben szereztük meg. Ekkor egy kapu előtti kavarodás során Sinkó úgy ütütt a labdába, hogy az Kovács-Galavicsról jutott a gólvonalon túlra. Öngól! (1-0). Ahhoz képest, hogy ez a két csapat negyedik meccse, már a másofik öngólt könyveltük el a közös történelem során.

A szünet után gyorsan kiderült, hogy ezen a meccsen Sinkó lesz a mezőny legjobbja. Az 51. percben Szalánszki, az 58-ikban pedig Hegedűs lövését ártalmatlanította a vendégek kapusa. Erre a meccsre lehet mondani, hogy majd felbillent a pálya Újmecsekalján, Helesfay azt is elfelejtett, hogyan néz ki e játékszer. Egyre-másra vezették a támadásaikat a pécsiek, de a mezőnyfölény meddőnek bizonyult.

Egészen a 92. percig, amikor a csereként beálló Bor lőtt a bal alsó sarokba, ezzel döntve el a három pont sorsát.

Nem volt könnyű meccs, de a csapat tartását mutatja, hogy ezt a meccset is megnyerte. Most pedig a pályamunkásokon a sor, hogy a felbillent pályát újra egyenesbe állítsák.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: A győzelemnek örülök, de nem játszottunk jól. Az első félidőt gyengén kezdtük. Uraltuk a játékot, a labdabirtoklásunk hellyel-közzel megvolt., viszont amire egész héten készültünk, hogy az ellenfél direkt labdákból játszik, nagyon rosszul kontrolláltuk. Azért az ellenfélnek is volt két ziccere, de nem rúgtak belőle gólt. Az első félidő közepétől vettük át az irányítást és szereztünk egy nagyon szerencsés gólt. A második félidőben úgy éreztem, az ellenfél elfáradt. Próbáltam cserékkel frissíteni, ekkor öt százszázalékos ziccerünk volt, ezeket be kellett volna rúgni, mert bármikor jöhet egy oldalszabadrúgás, amiből bajba kerülhetünk. A csapat most megtanult nyerni, kell egy kicsit örülni, nem a legjobb játékkal, de a három pont megvan. Ez volt a legfontosabb erre a hétvégére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése