2024. augusztus 27., kedd

2024. augusztus 27. Paksi FC II. - Pécsi MFC 0-2 (0-1)

Paksi FC II. - Pécsi MFC 0-2 (0-1)
2024. augusztus 27. Paks, Paksi FC-stadion, edzőpálya. NB III. Dél-nyugati csoport, 5. forduló. 100 néző.

Vezette: Iványi Gábor (Aczél Péter, Bán Kristóf Patrik).
Góllövők: Szalánszki 35', Ikonomou 69'.
Sárga lap: Horváth K. 18', Pupp 47', Gyórdi 68', Holka 81' ill, Füredi 14', Tóth Z. 23'.

Paksi FC II: Kovácsik - Máté (Májik 63'), Galambos, Horváth (Gyurkits 46'), Éger - Pupp (Babos 79'), Győrfi (Szabó 77'), Pesti - Lapu, Földi (Holka 46'), Ádám. Vezetőedző: Kindl István.

PMFC:Helesfay – Sági, Ikonomou, Füredi, Bor (Vas, 63.) – Rabatin, Zvara – Szalánszki (Bachesz, 83.), Ócsai (Morvai, 46.), Fejős (Wirth, 70,) – Tóth Z. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

 A helyes úton

Az ötödik forduló sorsolása Paksra szólította a mieinket. S bár ez nem az NB I, az ellenfél is a helyi FC második csapata, azért mégis nosztalgikus érzésekkel keltünk útnak. A Paksi FC akkor kezdett felemelkedni, amikor a PMFC liftje már süllyedőben volt. Lám, majdnem rangadónak neveztük a Paksi FC II. elleni meccset, holott semmiképp sem lehet az. Majd akkor, ha a zöld-fehérek első csapata ellen játszunk bajnokit.

Sajnos, az előzetesen megadott összeállításhoz képest már a kezdés előtt változtatni kényszerültünk: Hegedűs a bemelegítés során meghűzódott, helyét Bor foglalta el, így valamivel védekezőbb felfogású, de semmiképp sem bekkelő PMFC kezdte el a játékot.

Már a negyedik percben vezetést szerezhettünk volna Rabatin 25 méteres lövéséből, ha az ellenfél kapuját nem az egykori válogatott, a héten Paksra szerződött Kovácsik Ádám védi. A 35. percben azonban a rutinos hálóőr képességei sem segítették a hazaiakat, mert Fejős beadásából Szalánszki a kapuba talált (0-1).

Ekkor már szépen kerekedtek a felhők a pálya felett, s azt reméltük, hogy csak a hazai csapat fog megázni. Nem gondoltuk, hogy a somogysárdi szürethez hasonló termést fog hozni a meccs, de azt igen, hogy a kemény munkával megszerzett vezetést meg tudja majd tartani a csapat, sőt, taln növeli is az előnyt.

Ikonomou Konstantinos első gólját szerezte
(forrás: pmfc.hu)
Erre már a második félidő elején is lehetőség nyílt, Füredi fejesét azonban óriási bravúrral védte Kovácsik. Jó az öreg a háznál, smi, akik a magyar labdarúgás szerelmesei vagyunk, örülünk, hogy egy ilyen, jó képességekkel megáldott kapus nem teng klub nélkül. Mondjuk ezt akkor is, ha éppen a mi szemünket védi ki éppen. Szükség volt a rutinjára Morvai ziccerének semlegesítése során is, de Helesfay is megmutatta a tudását, amikor Pesti kísérletét hárította.

Ekkor már bőven szakadt ránk az égi áldás, de a játékosok becsülettel küzdöttek. Kicsit talán idegesnek, kapkodónak túnt a PMFC, hiszen a Paks nem mondott le az egyenlítésről, s ehhez elég lett volna egy apró figyelmetlenség a pécsi védelem részéről. Nem így történt, a 69. percben végleg elsőlt a három pont sorsa. Megint Fejős volt az előkészítő, ismét balról jött a labda, de ezúttal Ikonomou érkezett pontosan, s bólintotta a paksi kapuba a játékszert (0-2). Jegyezzük meg: ez volt a védő első gólja a PMFC-ben.

A gól után felszabadult játékot mutaott be a PMFC. Egyre másra vezették a fiúk az akciókat, s ha nem Kovácsik áll a pkasi gólvonal előtt, akár nagyobb különbség is lehetett volna a vége.

Így sem vagyunk elégedetlenek, és végre Aczél mester is boldog lehet.

Szép volt, fiúk!  Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen két vesztes mérkőzésen vagyunk túl. A játék képe alapján úgy érzem, hogy a mentális és a fizikális állapotokat tekintve is visszatértünk a helyes útra. Az első félidő nagyon küzdelmes volt. Nem játszottunk jól, de magabiztosan védekeztünk. Az ellebfél kevés helyzetet alakított ki, de a mi támadójátékunk is hamar elakadt, de egy szép kontrából megszereztük a vezetést. A másofik félidőt nagyon komolyan uraltuk. Kettő-nullnál megnyugodtunk, ezt követően már jól futballoztunk. Sok labdát szereztünk, sok helyzetet alakítottunk ki, Kovácsiknak hatalmas bravúrokat kellett bemutatni. Az akarat és a hozzállás már pécsi szintű volt. Semmi különös nem történt, visszataláltunk a helyes útra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése