2024. augusztus 10., szombat

Spílerek: Hornyák Marcell - 1993. 12. 07.

Hornyák Marcell
(fotó: pmfc.hu)
Hornyák Marcell

Született: 1993. december 7., Nyíregyháza.
Posztja: csatár.
Mérkőzéseinek száma: 3.
Góljainak száma: 0.

Érkezett: Diósgyőri VTK (2023. július).

Hornyákot, mint gólerős támadót mutatta be a klubhonlap, s tegyük hozzá, nem minden alap nélkül. A csatár ugyanis korábban többször mattolta a pécsi kapusokat, hiszen a Nyíregyháza és a DVTK labdarúgójaként is gólt ért el a PMFC ellen. Sőt, a nyírségi csapat színeiben igazi gólgyárosnak számított, hiszen 97 mérkőzésen 44 gólt termelt, ami sztahanovi magasságokba emelte őt. Pécsi mezben is hasonló termést vártunk, de már az első edzőmérkőzésen kiderült, hogy hiába.

A spíler a Majos elleni edzőmérkőzésen debütált, s már fél óra játék után le kellett őt cserélni. Ekkor még csak kisebb sérülésre gyanakodtunk. Egy hét múlva Fehérváron ismét játékra jelentkezett, de huszonegynéhány perc után újfent cserére szorult.

A csatár hosszú hetek lábadozása után lépett pályáta ismét: augusztus 27-én a Gyirmót elleni mérkőzés hajrájában jutott játéklehetőséghez. S bár a tudósításban azt írtuk, a találkozó pozitívumai közé tartozik, hogy a labdarúgó játszhatott, sajnos, az örömbe üröm is vegyült, hiszen alig hét-nyolc perc játék után újra megsérült. A klubhonlap beszámolója szerint térdsérülést szenvedett, s legalább nyolc-tíz hónapnyi rehabilitáció vár rá.

Azok után, hogy három mérkőzésen összesen 63 percet töltött a pályán, nem volt meglepetés, hogy a téli szünetben szerződést bontottak a felek. A támadó egy ideig klub nélkül tengett, majd 2024. nyarán Karcagra került az igazolása.

Távozott: Karcagi SE (2024. július)

Első mérkőzése a PMFC-ben:
2023. július 12. Pécsi MFC - Majosi SE 5-1 (1-1) - edzőmérkőzés.

Utolsó mérkőzése a PMFC-ben:
2023. augusztus 27. Pécsi MFC - Gyirmót FC Győr 0-0 - NB II.

Hornyák Zsolt statisztikája a PMFC-ben:
Edzőmérkőzés: 2 mérkőzés, 0 gól.
NB II.: 1 mérkőzés, 0 gól.

Összesen: 3 mérkőzést játszott a PMFC-ben, gólt nem szerzett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése