2023. július 12., szerda

2023. július 12. Pécsi MFC - Majosi SE 5-1 (1-1)

Pécsi MFC - Majosi SE 5-1 (1-1)
2023. július 12. Pécs, Kovácstelep, Dárdai-edzőközpont. Edzőmérkőzés, 100 néző.

Gólzápor a hőségben
(fotó: Dunántúli Napló)
Vezette: Horváth. 
Góllövők: Gyurkits (45.), Gera (59. – büntetőből), Orbán (64.), Miklós (71.), Bachesz (82.) ill. Vető (18.).

PMFC: Varasdi (Varga D., 80.) – Svedyuk (Terbe, 46.), Rácz (Miklós, 46.), Pejovics (Takács, 46.), Majnovics (Varga B., 46.) – Gyurkits (Bachesz, 46.), Szeles (Demeter, 46.), Bukovics (Kártik, 46.) – Harsányi (Vas, 46.), Hornyák (Gera, 32.), Szabó (Orbán, 46.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Majos: Bonnyai (Budzsáklia, 46.) – Széles, Vető (Rituper, 46.), Preininger (Bányai, 46.), Mácsik M. (Nagy N., 46.) – Simó (Pólics, 46.), Pál A. – Lőrinc (Mácsik, 46.), Kovács (Jerkovic, 46.), Kugli – Pál M. Vezetőedző: Kardos Ernő.

Csak a szokásos

Már akkor dörzsöltük a tenyerünket, amikor megláttuk a PMFC felkészülési programjában a Majos elleni meccset. A bonyhádi csapat ellen ugyanis mindig nagy különbséggel nyertünk. Legutóbb januárban hat góllal küldtük haza a zöld-fehéreket.

Akkor is és most is Varasdi kezdett a kapuban, s mivel Helesfayt a cserepadon sem láttuk, ez előre vetítette a 17 éves Varga Dániel debütálását.

De ne szaladjunk ennyire előre. Centerben az új igazolással, Hornyákkal, jobb szélen pedig Gyurkitscsal  kezdte a meccset a PMFC. S hogy mennyire nem számít semmit a tegnapi siker, jól jelzi, hogy a Tolna megyei kiscsapat a 18. percben vezetést szerzett. Sporttörténelmi pillanat volt ez, mert a Majos korábban még sosem lőtt gólt a PMFC-nek. Vető volt az emlékezetes találat szerzője. (0-1)

Hiába játszott mezőnyfölényben a hazai csapat, gólt nem sikerült szerezni, s Hornyák korai cseréje sem ígért jót a folytatásra. Sem ezen mérkőzést, sem a bajnokságot tekintve. Vészes a pécsi gólínség, úgy tűnik, a játékosok nem hiszik el, hogy képesek a kapuba a találni. S ezen a véleményünkön az sem változtat, hogy a félidő utolsó perceiben Gyurkits Gergő 25 méteres sistergős lövése utat talált a vendégek kapujába (1-1). A tényszerűség miatt íjuk le: ez volt az új igazolás első gólja piros-fekete mezben.

A második félidőre a teljes csapatot lecserélte Weitner mester. Nyilván ezt azért tette, hogy a keret minden tagja megfelelő meccsterhelést kapjon, de akár a mutatott játék is indokolhatta. Az biztos, hogy a cseresor frissebben mozgott, s a fiatalok - kiegészülve a próbajátékos Demeterrel - lendületesebb játékot ,utattak, mint az első játékrészben szerepkő társaik. Ennek köszönhető egyébként a vezető gól is: a vendégkapus büntetőt érően szabálytalankodott, a megítélt tizenegyest pedig Gera váltotta gólra (2-1).

Innen már nem volt megállás. A 64. percben Orbán, a 71-dikben Miklós volt eredményes, a kegyelemdöfést pedig Bachesz adta meg a 82. percben. (5-1)

A vége tehát a megszokott, fölényes győzelem a harmadosztályú gárda ellen. Ám ne feledjük: amíg erővel bírta, addig nem találtuk a fogást a majosi csapaton. Ráadásul rohamosan közeledik a bajnoki rajt, és Tóth-Gábor mellett a frissen igazolt Hornyák is megsérült. 

Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weitner Ádám nyilatkozata nem lelhető fel az interneten.
Kardos Ernő: mióta Majoson dolgozom, ez az első félidő volt az egyik legjobb! Tudatos és profi csapat benyomását keltettük taktikailag, erre lehet építeni! (Majosi SE Facebook-oldala)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése