2023. augusztus 27., vasárnap

2023. augusztus 27. Pécsi MFC - Gyirmót FC Győr 0-0

Pécsi MFC - Gyirmót FC Győr 0-0
2023. augusztus 27. Pécs, PMFC-stadion. NB II.,  6. forduló. 800 néző.

Szabó Máté próbálkozása
(forrás: NS Online, fotó: Kurdi József)
Vezette: Molnár Attila (Máyer Gábor, Vörös Dániel - Bana Gergely).
Sárga lap: Majnovics 5', Rácz 34', Vas B. 84' ill. Jova 69', Kovács M. 91'.
Kiállítva: Soltész 82'.

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L. (Tóth-Gábor, 86.), Pejovics, Majnovics – Terbe, Szeles (Krausz, 78.) – Szabó M. (Harsányi, 60.), Hudák M., Bukovics (Vas B., 60.) – Gyurkits (Hornyák M., 78.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár, Hudák D., Csörgő V., Jova B. – Kovács M., Szőke G. – Soltész D., Takács R. (Madarász, 62.), Medgyes Z. – Adamcsek (Pethő, 71.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Hőségiksz

A mérkőzés előtt tizenkét alkalommal találkoztak egymással a felek, s a mérleg teljesen kiegyenlített: négy pécsi és négy gyirmóti győzelem mellett ugyanennyi mérkőzés zárult pontosztozkodással. A gólkülönbség is nulla: 17-17. Pécsett a gyirmótiak még nem nyertek mérkőzést, s azt reméltük, ez az állítás a meccs után is igaz marad.

Óriási hőségben kezdődött a meccs, nekünk a lelátón is sok volt, komolyan sajnáltuk a játékosokat. Nekik futniuk, lőniük, szórakoztatni kellett volna egy olyan időben, amikor az árnyékban is nehéz volt megmozdulni. De ezért kapják a fizetést, s ebben a közhelyben azért van némi igazság is.

Az első játékrészből talán Szabó Máté aktivitását lehetett kiemelni, aki agilisan játszott, centerezései rendre embert találtak, és ez mellett egy-egy elfutással is észrevétette magát. Hozzá kell azért tenni, hogy a vendégek kapusának talán egyszer kellett védenie a negyvenöt perc során.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. A hőség valamelyest csökkent, az iram valamelyest emelkedett, de őszintén szólva, láttunk már jobb meccset is. A félidő elején mintha kapura veszélyesebben játszottak volna a gyirmótiak, de egyszer sem ugrottunk talpra az izgalomtól. Helesfaynak csak könnyed védenivalói voltak, épphogy csak melegen tartották az izmokat.

Ettől sokkal szomorúbb, hogy kollégája, Hársfalvi nevét egyszer sem kellett leírnunk, mert a pécsi próbálkozások rendre célt tévesztettek. Nagy a baj elöl. Kaput sem találtunk egész meccsen.

Két pozitívumot azért megemlítünk: a csapat továbbra is kapott gól nélkül áll a tabellán, a meccs hajrájában pedig játékra jelentkezett Hornyák, aki még a nyári felkészülés során sérült meg.

Csak a Munkás!

MESTERMÉRLEG (NS Online):
Weitner Ádám: – Ilyenkor mindig azt kérdezik tőlem, hogy félig üres vagy félig tele van-e a pohár. Úgy gondolom, győznünk kellett volna, akárcsak a Vasas ellen, bár tudjuk, hogy a Gyirmót és a Vasas is jobb erőkből áll. Mindent megtettünk a pályán, ezt a szurkolóink díjazták is, sajnálom, hogy nem tudtuk eldönteni a mérkőzést.
Csizmadia Csaba: – Az előzmények alapján nem számítottam gólgazdag találkozóra, ellenben nehézre igen. Úgy érzem, jó meccset játszottunk nagy helyzet nélkül, hiányoztak az extra megoldások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése