2024. augusztus 17., szombat

2024. augusztus 17. Pécsi MFC - Ferencvárosi TC II. 2-5 (1-2)

Pécsi MFC - Ferencvárosi TC II. 2-5 (1-2)

2024, augusztus 17. Pécs, PMFC-stadion. NB III. Dél-nyugati csoport, 4. forduló. 600 néző.

Vezette: Kovács Gábor Péter (Jakab Bálint, Aczél Péter).
Sárga lap: Hegedűs 65' illetve Bolgár 56', Ladányi 65', Kokovai 69'.
Góllövők: Tóth (22.), Hegedüs (86. – 11-esből) ill. Berényi (8.), Sediukov (10.), Bagi (48.), Nemes (81., 88.)

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou (Bachesz, 68.), Füredi, Bor – Rabatin, Zvara (Wirth, 46.) – Hegedüs, Ócsai (Preklet, 88.), Fejős (Vas, 52.) – Tóth (Morvai, 68.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

FTC II.: Radnóti – Ladányi, Lakatos, Say, Bolgár – Madarász, Kokovai – Gágyor, Bagi, Serdiukov (Molnár,76.) – Berényi (Nemes, 58.). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Frissítés nélkül

Szokatlanul, ezúttal szombaton játszotta bajnoki mérkőzését a Pécs, s ez okozott is meglepetést a szerkesztőségünkben. Mivel szombat délutánra családi program volt tervezve - könnyelműen mondtunk igent a meghívásra -, így ezúttal nélkülünk rendezték a meccset. Nem is bántuk, a harkányi strand vonzóbb hely volt ezen a délutánon, mint a Stadion utcai lelátó betonteknője.

Ha még pécsi gólokról érkezett volna tudósítás, talán változott volna a véleményünk, de így napszemüvegünk mögül feltűnés nélkül nézhettük a zuhanyzó lányokat. Persze, időről időre rápillantottunk a telefon kijelzőjére, ahol sokáig nem láttunk frissítést a PMFC Facebook-oldalán. 

Az első megosztás Tóth Zoltán góljáról szólt, de ez már csak a szépítést jelentette, hiszen a találkozó kezdetén kéát gyors góllal elhúzott a Fradi. A klubhonlapon megjelent beszámoló szerint a vezetést a nyolcadik percben szerezte meg a zöld.fehér csapat, amikor egy rosszul elvégzett kirúgást Berényi emelt Helesfay kapujába (0-1). Két perc sem telt el, amikor Sediukov növelte az előnyt egy 19 méteres lövéssel. (0-2)

Biztos, hogy nem erre számtottunk. A beszámoló szerint a 22. percben sikerült szépítenünk, amikor Tóth karvalyként csapott le egy röviden hazadott labdára, s nyolc méterről vette be Radnóti kapuját. Na, erről a találatról szereztünk tudomást a harkányi strandon. (1-2) S miközben egyik kezünkkel a lavegőbe bokszoltunk, közben az is tudatosult bennünk, hogy ez, bizony, csak szépítést jelentett, Magunkban már fogalmaztuk Aczél edző nyilatkozatát a címer tiszteletéről.

Hogy mi történt a szünetig hátra lévő időben, arról sokat nem tudunk. A klubhonlap egy bővített mondattal elintézte a rangadó ezen szakaszát: "A félidőig nagy erőket megmozgatva próbálkoztunk ismét betalálni a Fradi hálójába, ám az első negyvenöt perc során nem született újabb találat, így egygólos ferencvárosi előny tudatában vonulhattunk rövid pihenőre."

Hegedús Márk: sárga lap és gól
(fotó: Laufer László, Dunántúli Napló)
A szünetben Zvara helyére Wirth érkezett, egyértelműen jelezve a mester támadószándékát. A 48. percben mégis az FTC szerzett újabb gólt, amikor Bagi került ziccerbe, s tíz méterről zörgette meg a hálót. (1-3) Úgy tűnik, nme muzsikál valami jól a védelem, hiszen mindhárom találatot a hátsó bástyák hibája hozta össze. A góét újabb csere követte, Fejős helyén Vas lépett pályára, vagyis nem adtuk fel a pontszerzést. Bár nem tudom, mennyit gyakorolta a létszámfölényes támadásokat a Pamacs, ezt az összeállítást fürkészve fejnehéznek tűnik a csapat. Érezhette ezt Aczél mester is, mert Ikonomou és Tóth helyén Bachesz és Morvai lépett pályára. A válasz nem is maradt el, a pesti csapat újabb gólt, sőt, gólokat szerzett.

A 81. percben Nemes passzolt a kapuba (1-4), majd Hegedűs értékesített egy büntetőt (2-4). A slusszpoént a Ferencváros csapta le, a 88. percben Nemes félfordulatból vette be a pécsi kaput (2-5). 

Kiütés. S nem az a baj, hogy a PMFC Facebook-oldalán elmaradt a frissítés, hanem az, hogy a csapatban is.

Aczél mester pedig megismételte múlt heti, egyébként nagyon szimpatikus nyilatkozatát. Reméljük, szakmai elemzéseket is végez, legalább a futballistái előtt.

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: A legfontosabb, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolóktól elnézést kell kérnünk. Nem csak nekem, de én tudom ezt a kamerák előtt megtenni. Minden játékossal együtt szégyellnünk kell magunkat. Ez a PMFC! Ezt többen nem érzik át. Ebbe nem fér bele mentális dolog, nem fér bele, hogy egy 16-17 éves csapat párharcokat nyer ellenünk. Jó dolog ez, csak nem fér bele, ahogyan az sem, hogy ilyen egyéni hibákat vétsünk. Hiába játszunk fölényben, az ami a pályán történt, az szégyen. Le is vonom ennek a mérkőzésnek a konzekvenciáit. Nagyon remélem, hogy a játékosaim is így érzik. El kell gondolkozniuk, hogy ezt a mezt hogyan kell felvenni, hogyan kell itt élni, a lelküket, a szívüket a pályára kivinni és eredményesnek is lenni. Ez nem egy elkeseredett nyilatkozat, egyszerűen ez egy szégyen. Ha felvesszük ezt a mezt, ilyen teljesítményt nem lehet a pályára vinni. Levonom a tanulságokat, mélyen elgondolkozom, de nekik is komolyan kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése