2024. augusztus 11., vasárnap

2024. augusztus 11. FC Főnix - Pécsi MFC 2-0 (1-0)

FC Főnix - Pécsi MFC 2-0 (1-0)
Aczél Zoltán

2024. augusztus 11. Székesfehérvár, Főnix Park. NB III. Dél-nyugati csoport, 3 forduló. 100 néző.

Vezette: Kreitl Tamás (Molnár István, Urbán Richárd).
Gólszerző: Adorján 17' és 74'.
Sárga lap: Gruber 56' Emperger 68' illetve Ikonomou 64'.

Főnix: Nagy - Csiba, Gruber (Balogh, 71'), Bolla, Korponai (Borbély, 92') - Jungwirth, Emperger, Andróczi, Réti, Horváth - Adorján (Zólyomi 89'). Vezetőedző: Pavlik József.

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou (Füredi, 70.), Preklet, Bor – Rabatin, Morvai (Ócsai, 60.) – Vas (Tóth, 46.), Hegedüs (Fejős, 60.), Szalánszki – Wirth. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Előre, Főnix!

Az augusztusi turné következő állomása a székesfehérvári Főnix.park volt, Különböző források más-más néven említik a vasárnapi ellenfelünket: van, ahol MÁV Előreként, van, ahol Előre-Főnixként említik, s egy ideig azt gondoltuk, hogy a nagy múltú MÁV Előre SC támad fel főnixként, s innen a névválasztás. A magyarfutball.hu adatai szerint azonban a Szonoszlai Dominikot is nevelő Főnix-Gold SC áll a Fejér vármegyei bajnok mögött, amely az MLSZ Adatbankja szerint FC Főnix néven versenyez a bajnokságban. Ezt a vonalat fogadjuk el blogunkban, megengedve az ellenkező bizonyítását.

A mecsen még a Főnix eredetvonalánál is nehezebb kiigazodni. A Kakasdon és a Szekszárdon megismert képet láttuk azzal a különbséggel, hogy most talált gólt az ellenfél. Kettőt is. A mieink pedig csak kapufát rúgtak és persze tizenegyest, ami kimaradt.

A fehérvári csapat a vezetést a 17. percben szerezte meg, amikor Adorján lövése Prekleten irányt változtatva jutott Helesfay kapujába (1-0).

A folytatásban szétforgácsoltuk a kapufát, s Hegedűs tizenegyest is hibázott, a hazaiak pedig újabb gólt találtak. A 74. percben a már ismert Adorján éles szögből lőtte ki a kaput.

A pécsi átok tehát folytatódik: helyzetekn vannak, de gólt akkor sem sikerül lőni, ha a nyáron teljes sort cseréltünk az öltözőben. A meccs legjobbja szerintünk Aczél Zoltán volt, aki ritzka őszinte vallomást adott mestermérlegként.

Mestermérleg:
Aczél Zoltán: Statisztikailag a tíz kapufa és egy kihagyott büntető tény, de nem ezen múlt a vereségünk, hanem az elképesztően gyenge első félidőn, ami során a megnyert két bajnokit követően a játékosaim elhiszik, hogy ez az NB III. egy könnyű kis kiruccanás. Az első félidőben 40 százalékon pörögtek a játékosaim, az ellenfél meg egyszer bejutott a tizenhatosunkon belülre, és rúgott egy gólt. A második félidőben aztán jó magyar szokás szerint az általam dirigált Pécs is akkor kapcsolt, hogy gond van, vezet az ellenfél. Ez rám nézve sem hízelgő. Eltelik aztán tíz, tizenöt perc, még mindig nem tudunk gólt rúgni. Odaállunk egy büntetőhöz, nem a kijelölt játékos megy oda, ami elég komoly taktikai fegyelmezetlenség, ő kapufára lövi. Utána sem jön össze, mert a futball becsaphatatlan, amikor félmunkát végzel, akkor összedől a ház. Ha most nem is dőlt össze, óriási pofont kaptunk. Ez egy utolsó figyelmeztetés jó pár játékosnak, hogy ez egy komoly küzdelem, hogy elérhessünk valamilyen célt. Nem a kiszabott célt, hanem hogy megfelelően álljunk hozzá, mindig alázattal legyünk a futball iránt. Előbb utóbb szükség van a teljesítményekre, mert ha kicsit felforgatod a csapatot, mivel egy pár ember lóg, akkor azok esnek össze. Ez a klub azért szerződtette ezeket a játékosokat és engem, hogy itt teljesítmény legyen. Ha az nincs, akkor probléma van, mert repülni fogunk sokan. Össze kell szednie magát a csapatnak. A második félidőre nem tudok szavakat, de ez mindegy, az első félidő félmunkája hozta ezt a váratlan vereséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése