2024. augusztus 24., szombat

2024. augusztus 24. Somogysárd SE - Pécsi MFC 1-9 (1-3)

Szalánszki Gergő mesterhármast ért el
(fotó: pmfc.hu)
Somogysárd SE - Pécsi MFC 1-9 (1-3)
2024. augusztus 24. Somogysárd, Magyar Kupa, 2. forduló (64 közé jutásért), 200 néző.

Vezette: Holczbauer  Flórián (Keszthelyi Tamás, Huszár Zsolt Bálint).
Góllövők: Páger (42. – 11-esből), ill. Tóth (6., 9., 65., 74.), Ócsai (30.), Szalánszki (67., 86., 89.), Wirth (82.).
Sárga lap: Orbán 36', Kulcsár 86'.

Somogysárd: Horváth N. (Szilágyi B. a szünetben) – Orbán R. (Szalai N. a szünetben), Páger B. (Csonka P. a 70. percben), Kulcsár K., Terestyényi A. (Büki T. a 77. percben), Herzsenyák Á., Halász R., Márton Cs., Grabarics M., Nagy Z. (Baranyai D. a szünetben), Kreizer Zs. Edző: Weimann Gábor.

PMFC: Varasdi – Sági, Preklet (Szalánszki, 46.), Ikonomou, Füredi (Bachesz, 78.) – Rabatin, Zvara (Wirth, 62.) – Hegedüs (Bor, 46.), Ócsai, Fejős (Vas, 62.) – Tóth. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Végre!

A meccs kezdése előtt sem lehetett kérdés a továbbjutó csapat kiléte, sőt, többen gólfesztivált láttunk. Biztosak voltunk abban, hogy a csapat legjobbjának tartott vezetőedző felrázza a játékosait, hogy a legutóbbi meccsek után elejtett szavai célba találnak. 

Ennek megfelelően már az első tíz percben Tóth Zoltán duplájával kétgólos előnyt szereztek a mieink, ettől kezdve tényleg csak a gólkülönbség lehetett a kérdés. Ócsai Mátyás találatával pedig gyorsan háromra nőtt a különbség - jegyezzük meg, a fiatal spílernek ez a kilencedik meccse a PMFC-ben, s az első gólját szerezte. Bár az első félidőben mág tartotta magát a somogyi együttes - tizenegyesből Páger révén szépítettek is -, de még  alegelvakultabb hazai szurkolók sem bízhattak abban, hogy a heti egy-két edzéssel készülő hazaiak megfordíthatják a kupameccset.

A második félidőben kidomborodott a két csapat közötti különbség. A PMFC egyre-másra vezette a támadásait. Tóth Zoltán még kétszer vette be az ellenfél kapuját (ezzel dipla duplát lőtt, mindkét félidőben kétszer-kétszer lett eredményes), s végre Szalánszky is megtalálta a góllövő cipőjét. A félidőben csereként beállt spíler, ha nem is klasszikust, de mesterhármast ért el. Feliratkozott a góllövők közé még Wirth Dani is, teljessé téve az ünnepet Somogysárdon.

Csak a rend kedvéért írjuk le, hogy teljes legyen a beszámoló: a kupa legjobb 64 csapata közé a PMFC jutott.

Szép volt, fiúk! Csak a Munkás!

Mestermérleg:
Weimann Gábor: Kétségtelen, hogy sok gólt kaptunk. Az az igazság, hogy a meccs végére nagyon elfáradtunk, a vendég pécsiek sokkal frissebbek voltak. Ne meg persze a cseréik nagyon bejöttek: a második félidőben beállt Szalánszki Gergő és Wirth Dániel páros öt gólt vágott. Ettől függetlenül nincs világvége hangulat nálunk, megyünk tovább. (sonline.hu)
Aczél Zoltán: Boldog vagyok, mert két sikertelen meccs után vagyunk. Azt gondolom, hogy a múlt héten már jó beszélgetések és edzések voltak a csapatnál, látszott, hogy valamit változtatnunk kell. A meccs elejét nagyon jól kezdtük. Vesszőparipám, hogy az elejét kell jól kezdeni egy megyei osztályú csapat ellen. Tisztelem az ellenfelet, de kettőt edzenek egy héten, így nem kérdés, hogy 10-15 perc alatt el kell döntenünk a mérkőzést. Ma meg is tettük. Három-null után voltak kihagyott dolgaink, a támadójátékba sok hiba csúszott, a koncentráció hiánya miatt egy gólt is kaptunk. A szünetben megint átbeszéltük a dolgokat. A második félidőben a fáradó ellenféllel szemben könnyebb dolgunk volt, jól szálltak be a cserék, szép gólokat rúgtunk. Nem kell túlértékelni ezt a sikert. Köszönöm a játékosaimnak, hogy kiszolgálták a szurkolóinkat. (pmfc.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése